Co vám ještě do Vánoc můžu nabídnout...

čtvrtek 26. listopadu 2020

Už mám pro letošek vyčerpáno... Myslím tím zásobu nápadů a tvůrčí energie, která mi měla protéct rukama. Cítím, že mi bylo přiděleno opravdu štědře, a že bych už o víc prosit neměla. Že to chce pauzu, oddych, čas to všechno vstřebat a dostatečně projevit vděk... Do Vánoc jsem přijala určité množství zakázek, které snad ještě zvládnu splnit, a zbytek prostě až příští rok. Nedá se nic dělat, nedokážu vyhovět každému, i když bych moc ráda... A jak to tak vypadá, ani příští rok se nudit nebudu... Jestli se zrealizují všechny náznaky nabídek, které ke mně zatím přiletěly, a i vlastní nápady, máme se myslím na co těšit. 

Je to pro mě zase jednou velká lekce, že bych si měla vážit toho, co teď zrovna mám a nehnat se někam, kam se stejně jednou dostanu, jenom prostě až budu připravená... Mít tyhle možnosti třeba ještě před třemi lety, úplně bych se zlikvidovala. Prostě bych makala a makala, až by ze mě zbyla úplně vycucaná nešťastná rozinka... Vnímám důležitost minulých období, kdy mi nepřišla jediná objednávka, jediná zakázka. Období, která jsem neuměla využít k relaxaci a odpočinku, protože jsem ještě nedokázala důvěřovat ve správný chod věcí ani vlastní schopnosti, a klepala jsem se obavami o budoucnost. Letos jsem zase o kousek povyrostla, pochopila, naučila se... Vážím si zase o kousek víc sebe samé. Uvědomila jsem si spoustu důležitých věcí. Mimo jinými třeba to, že hodnotu vlastní práce opravdu stanovuji jen já sama, a stačí si dovolit mít se fajn. A taky to, že se můžu vždycky na sebe spolehnout, a není třeba se ničeho bát... A tak už tato hluchá obdobínastávat nemusí, protože si je umím vytvořit sama. Období k odpočinku...

Neznamená to, že jakmile odevzdám poslední zakázku, sednu si s rukama v klíně a nebudu dělat nic. Znamená to, že nebudu vydávat energii ven, ale využiju ji pro péči o domov, o své blízké, o sebe. Využiju ji k hraní si, tvoření jen tak, bez účelu a pro radost... Protože z toho nakonec vznikají ty nejlepší nápady...

Děkuju moc vám všem, kteří mě na mojí cestě provázíte a umožňujete mi po ní kráčet. Moc dobře si uvědomuji, že bez stejně naladěných lidí by to nešlo. Jsem vám vděčná. Že nakupujete, že věříte v to, co dělám, že čtete, píšete mi, že sami žijete tak, abyste tvořili hezčí svět...

Co vám momentálně můžu nabídnout... Adventní herbář ještě do úterka, tedy 1. prosince, stíháte s přehledem natisknout. Andělář pro ženy v tištěné podobě je bohužel pro letošek vyprodaný. Váhala jsem, zda nechat udělat dotisk, protože žádné trhy, karanténa, apod. ... Až jsem prošvihla ten správný čas. Ještě by se jich pár sešlo. Tak příští rok... Elektronicky ho už nezasílám, nezlobte se. A ani Andělář pro děti vám nemohu nabídnout, protože se letos nedá správně napasovat na adventní neděle. To jsem ještě nebyla poučena, a napasovala tento soubor na konkrétní rok... Parádní cestovatelský ebook s mými ilustracemi nabízí Lucka Letochová TU. Parádní kartičky s adventními úkoly vytvořila Jana Z lesa, a nabízí je dokonce zadarmo, TU. A úžasnou adventní želvu dobrých skutků vymyslela Terezka Kramerová, TU. (Na tu si sama myslím...)

Do série Malých zázraků jsem nakonec sáhla, zájemce o celou sadu se momentálně neobjevil. Zbývá 11 zarámovaných grafik, takže jestli chcete někomu nadělit zarámovaný obraz, není problém... Motivy můžete očíhnout TU, TU a TU. Prodaný je červnový obrázek... Prosincová panenka Maria je pod stromek jako dělaná. Říjnové křečky bych nadělila někomu, kdo se čerstvě nastěhoval do vlastního domova. A zářijová jablečná žínka by se zase mohla hodit pro nějakou nastávající maminku... Však vy si s tím jiste poradíte...) (770 Kč za kus včetně rámu)




Zarámované mám i dvě grafiky Domovy I. a Domovy II. (770 Kč za kus včetně rámu.) Rám je tenký, bílý, hliníkový, jednoduchý a sklo je "plexi". Celková veliksot 31 x 41 cm.




A ještě tady mám stále všechny malované "vývěsní štíty". (Popis v odkazu.)



Ještě tu mám i pár pohlednice "V lese" a "Za komínem". (Cca 20 kusů od každého motivu.) 14 x 14 cm, bez obálky. Cena 40 Kč za kus. Od motivu "Za komínem" mám i otvírací přání (cca 10 kusů, uvnitř bez textu, s obálkou, cena 60 Kč za kus).


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!