Adventní herbář

pátek 13. listopadu 2020

Od srpna jsem myslela na to, že bych chtěla udělat i letos nějaký adventní projekt. A nic. Žádný nápad se nedostavil. Respektive dostavil, ale nějak se mi nedařilo ho zrealizovat. A jak jsem se tou ideou nechala spoutat, už to vypadalo, že se na to letos prostě vykašlu... Jenže, udělila jsem slib, a vím, že minimálně dvě holčičky bych jeho nedodržením velmi zklamala... Naštěstí, samozřejmě na poslední chvíli, mi skočil do hlavy náhradní plán, a ne a ne mě nechat v klidu...

Takže jsem odsunula všechno ostatní stranou a pustila se do toho. Tady je. ADVENTNÍ HERBÁŘ. Na každý den jedna vymalovávací květina i s krásnou květinářkou. A krátkým povídáním o tom, co všechno se za jednou rostlinkou může skrývat za významy... Jednoduchá černobílá kresba určená pro vaše další dotvoření. Primárně jsem myslela na dětské publikum, ale myslím, že by mohl bavit i větší holky. (Pánové opět prominou... Auta neumím...)

I letos budu rozesílat emailem. Však už to znáte... Napište mi na oringle@email.cz, že máte zájem. Já vám pošlu fakturu k proplacení. Stojí 200 Kč. A po přijetí platby k vám přiletí email s 13 černobílými stranami formátu A4 (na jedné straně jsou dvě vymalovánky), které si můžete vytisknout, kolikrát budete potřebovat. (Pro dcery, pro neteře, pro mámy, pro tety, pro kamarádky, pro babičky, pro vnučky, pro žáky...) 

Do kapsišek či obálek adventních kalendářů třeba... Nebo můžete přiložit k vytištěným listům nějaký pěkný sešitek a společně tvořit svou malou adventní květinovou kroniku. Texty jsou psané docela jednoduše, ale myslím, že nabízí docela dost nápadů k dalším aktivitám. Úplně to vidím. Na jedné straně nalepená vymalovánka, a na druhé třeba vlastní ilustrace květinky... nebo recept... nebo příběh, který se ke květince váže... 

Důležitá pravidla: 

- Nepřeposílejte prosím elektronicky. Máte-li své milé daleko, a chcete-li jim poslat herbář emailem, upozorněte mě na to, prosím. A dotyčné informujte o tom, aby dále volně nepřeposílali... Ráda bych zamezila nějakému nekontrolovatelnému zneužití. To, že vám posílám tisková data volně k užití, je projevem mojí důvěry ve vaši slušnost.

- Nepoužívejte ke komerčním účelům. Chcete-li použít k charitativním účelům či jinému dalšímu bohulibému prodeji, napište mi. Domluvíme se.

- Nekopírujte. Nevydávejte za své dílo.


Seznam květinek:
1. Břečťan
2. Cesmína
3. Šípek
4. Třešeň
5. Čertova bylina (Blín černý)
6. Andělika lékařská
7. Borůvka
8. Květoslava a květinová jména
9. Vratič obecný
10. Narcis
11. Mák setý
12. Jeřabina
13. Šalvěj bílá
14. Violka vonna
15. Jalovec
16. Ořešák vlašský
17. Len setý
18. Mateřídouška
19. Jmelí
20. Čekanka
21. Slunečnice
22. Jablko
23. Lípa
24. Smrk

P.S.: Pište prosím jen v případě skutečného zájmu, zaslanou fakturu proplaťte co nejdříve (jinak zapomenete - hojná zkušenost...). Faktury po splatnosti mažu, objednávku beru jako zrušenou. Jestliže zaplatíte a já vám do tří dnů nezašlu soubory k tisku, dejte mi vědět. Může se stát, že platba nepřišla nebo jsem ji přehlédla. Jako potvrzení přijetí objednávky berte zaslanou fakturu. Jestliže nereaguji, pravděpodobně nejsem online, a ozvu se hned, jak budu u počítače. (Například tento víkend taková varianta pravděpodobně nastane.) Děkuji za zájem a ať vás adventní vymalovávání moc těší!

4 komentáře:

  1. Jéé, Peti, jak to máš jen takhle černobílé, navíc s textem rukou psaným, tak mi to úplně připomnělo některé moje zápisky z dob studijních... když jsem nestíhala psát, vzdala jsem to a kreslila si slečny:D
    Máš to nádherné:) ... a skvělý nápad spojit advent s rostlinkama!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, co Ti budu povídat, většina mých sešitů vypadala obdobně...:-) V některých hodinách jsem si dokonce vyráběla obaly na cédéčka nebo dvd, doteď nechápu, že mi to procházelo...:-D Asi že jsem byla zticha a nerušila jsem...:-) Děkuju moc! P.

      Vymazat
  2. Opravdu krásné a inspirativní. Už mám vytištěno a protože nám tady prší, asi si hned vezmu pastelky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, tak to mám velkou radost...:-) Pak to mělo celé smysl vytvořit...♥ Přeju hezké vymalovávací chvilky. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!