EkoVánoce

čtvrtek 15. října 2020

Každý rok hledám pojítko pro vánoční cedulky a novoročenky. Nějaké téma, které by vystihlo uplynulý rok. Letos budou prostě eko... Poslední týdny na mě jako vždy na podzim leze třídění, uklízení, tvarování věcí k novému účelu... A mám radost, že se mi to daří. Přetřít, přešít, přeposlat dál... Takže jsem hodila na hromádku odstřižky, hezké obaly, záložky, stránky ze staré knížky, vstupenky, pozvánky s chybou, a všechno jsem to spojila dohromady, a ono to vypadá dobře... V průběhu celého roku schraňuji i papíry z balíčků a zásilek, v různém stádiu pokrčenosti, v různých odstínech šedi... Ne všechny jdou znova použít na moje zásilky, ale na něžné sváteční balíčky se hodí skvěle. 

Jinak obsahově letos jedu hodně knižně, a pak koupí u kolegů malotvůrců... Kdybyste měli tip na něco pro pány, nepohrdu. Tady se mi inspirace zatím nějak vyhýbá... (Já tak nesmírně ráda dávám vstupenky do divadla, kina, na různé akce... Což tentokrát jaksi, no...)








6 komentářů:

  1. Nádherný nápad. Realizace se mi moc líbí. Přeji krásné tvůrčí období.
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké. Ja už asi 3 roky používám na vánoční dárky látkové pytlíky. Sice je balení každý rok stejné, ale je ekologické, levné a mám zabaleno za 5 minut. Tip pro chlapi - no můj dostane merino tričko (my hand made), začal pít zrnkové kafe, tak z Tchiba již mám pořízený kávový filtr z keramiky, do toho papírové filtry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Látkové pytlíky jsou super, ty praktikujeme během roku:-). A je to fakt skvělé, když se dárky rozbalí, pytlíčky se poskládají do skříně a je uklizeno...:-). Díky za nápady. Kávu piju jenom já a oblečení se u nás fasuje lesácké...:-) Tak budu pátrat dál...:-). P.

      Vymazat
  3. Co nějaká audiokniha? Řekla bych, že tenhle rok se s nimi roztrhl pytel. Teda myslím hlavně pro řidiče vozidel.. Doma asi chlapi poslouchat moc nebudou, pokud nemají v oblibě nějakou takovou činnost jako žehlení, nebo loupání brambor pro 20 lidí ;). Ty jmenovky jsou moc pěkné. Zdravím Monika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, díky za tip. Knihy jsou podle mě vůbec nejhezčí dárek, ráda je dávám i dostávám. Zrovna z pánského osazenstva by je u nás asi nikdo moc neocenil, ani v audiopodobě... To tak možná ještě hudbu. Každopádně třeba ten bezva nápad někomu pomůže s vymýšlením dárku...;-) Krásné dny přeju! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!