Soláň

sobota 11. ledna 2020
Stala se mi krásná věc... Asi před třemi lety o Velikonocích jsem nechala nesměle na Soláni ve Valašském ateliéru u Hofmanů svou vizitku... To místo mě okouzlilo. Propojení přírody a umění. Úžasný genius loci. Takové kouty světa já moc ráda... Máte-li čas a chuť, mrkněte na dokument o tomto ateliéru. 

Nic se nedělo, a tak jsem na to pochopitelně zapomněla...

Na začátku roku jsem plánovala, do jakých vlastních projektů bych letos chtěla investovat svou energii, a přišlo mi na mysl, že by nebylo od věci udělat nějakou tu autorskou výstavu... konečně... A pak, na Tři krále, telefon, neznámé číslo... "Dobrý den, jsem Marcela Hofmanová, koukala jsem na Vaše webovky, a opravdu moc se mi líbí Vaše práce... Nechtěla byste mít u nás výstavu?" Puf, všude zlaté konfety, slavnostní famfáry! "Jistě, ano, samozřejmě, že chtěla! Šmarja, děkuju moc za důvěru, já jsem z toho úplně vedle..." "Tak to jsem ráda! Přijedete se domluvit a připomenout si výstavní prostor?"

A tak jsme jeli. A všechno domluvili... Panejo, já se tak těším! A nosím se jako pávice... Od září do půlky listopadu, moje obrazy v ateliéru na Soláni... Ach... Jsem zvědavá, jaké nápady mi skočí do cesty. A věřím, že se mi podaří vytvořit příjemný cyklus, souladný s tímto krásným prostředím...









16 komentářů:

  1. Peti, to je krása! Soláň, Valašský Olymp! Jedno z mých nejoblíbenějších míst. Musím si naplánovat výlet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, nesmírně se těším, až se pustím do tvoření, a určitě pak dám vědět, až to všechno vypukne:-). A třeba se tam setkáme:-). P.

      Vymazat
  2. Na Soláň plánuju už dlouho, teď budu mít o jeden krásný důvod navíc...:-)Hezké zimní dny..Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyražte, je to tam moc hezké, a přímo ateliér má úžasnou atmosféru. Díky! P.

      Vymazat
  3. Moc gratuluji a ať se vše vydaří! Katka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je skvělá příležitost, gratuluji! A ještě větší mám radost, že si můžeme naplánovat výlet, protože Soláň od nás není daleko, budu se těšit :) Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, a to těší moc mě, že se zajdete podívat:-). Děkuju moc! P.

      Vymazat
  5. Peti, krása, moc gratuluju!!! Určitě je to start skvělého roku, který přinese radosti nejen pracovní! Hodně pohody a hlavně zdraví k Vám :-).
    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lído, kéž by to tak bylo...♥ Nezačal vůbec špatně, ten letošek...:-) Přeju všechno dobré i Vám! A děkuju. P.

      Vymazat
  6. Péťo, gratulace veliká!!!!! ♥ ♥ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Miško! Kdybyste mě tehdy s Lúcou nevzaly do party, tak já bych teď na to snad ani neměla odvahu...:-) Děkuju!♥ P.

      Vymazat
  7. Moc Vám to přeji, Soláň a ateliér nádhera, byla jsem tam jen jednou, ale stále je mám v srdci a vašim obrázkům to tam bude moooc slušet. Krásný rok 2020 Vám přeje Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, tak třeba bude příležitost udělat si výlet na Soláň znova...:-) Moc se na tu výstavu těším, je to hezký pocit. Taky přeju jen to nejlepší. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!