Duben mix

úterý 16. dubna 2019
Dnes by se nabízela koláž šedivá. Bude ovšem barevná, jarní. Zdůvodněme si to třeba tak, že se během "Šedivého úterý" doma smýčilo a uklízelo, a já jsem se tedy pustila do úklidu ve foťáku... Jaká byla  nálada uplynulých dubnových dní?



Když se nikdo nedívá, tak se do těch stromů fakt nořím. Nemůžu si pomoct. Áchám a óchám nad překrásnými výhledy do rozkvetlé krajiny. Vtipné je, že jsem si představovala, jak sestřenici nafotím v nějakém rozkvetlém sadu, protože se zakulatila zrovna tak trefně v dubnu, a ono u nich na horách ještě nekvetl jediný strom. Tak aspoň vím, kam zajet, až ta krása u nás pomine...



Pořád dělám přání na míru, i svatební leporela. Jenom o tom už skoro nepíšu. A taky je dost často nemůžu publikovat hned, abych neprozradila překvápko, a pak na to zapomenu... Je toho prostě už hodně, té mojí produkce, a to je dobře. Ale na doby, kdy jsem doslova jásala nad objednávkou každého minipřáníčka, pořád s pokorou vzpomínám, to si pište...

Oblíbila jsem si pořad Jana Šmída a Jana Šibíka "Jak se fotí..." Nejen že mám po každém díle chuť někam si vyjet na výlet, ale hlavně vzít foťák a cvakat. Obdivuju, že ukazují techniku focení, kterou já naprosto neovládám. Tedy reportážní. Líbí se mi, že zachycují život, pohyb... A tak když jsem šla do centra na kafe, zkusila jsem se na město podívat jako turistka. A co myslíte? Zase to skončilo u okýnech, střech, nápisů, prasklin, květin, detailů... Na pohybu a lidech a celkových pohledech budu muset teda ještě zapracovat.



Jeden velikonoční na přání. Jo jo, opuntíkovat se dají nejen ořechy, ale klidně i vajíčka a ulity a všechno prostě!



Jak mám tu hlavu plnou rozkvetlých stromů, nějak to na mě přišlo, a hodila jsem na plátno tuhle třešňovou vílu. Zatím spolu nemáme úplně vyjasněné vztahy, jakože jestli si jsme sympatické nebo ne, přece jen ta růžová a tak... Jediné, co je jisté, že ještě není hotovo...




Tak to snad ani nepotřebuje komentář... Klidně i ve větru a dešti. Vítej, období květinového rauše!



Citronky z Itálie. Tak jsem je konečně zkusila naložit do soli. Milujeme nakládáne limetky, tudíž jsem zvědavá, jak to celé dopadne. A v příští várce si pak zkusím pohrát i s ruznými bylinami a kořením... Jo, a mamčina nová podlaha je superfotogenická.



Další z fotopokusů při procházce Frýdkem. A kam jsem to šla...?



Do kavárny Pod věží, kam jsem se chtěla podívat už dlouho. Je blízko náměstí, v takové enklávě starých časů, řekla bych. Zkrátka v příjemné uličce, které ještě zbyly nějaké ty půvaby dob dávno minulých, a to je u nás ve městě docela vzácnost. Hezké prostředí, velmi milá společnost Aničky, za mě spokojenost. Čím jsem starší, tím víc mě to kavárenské poflakování baví.

Ve foťáku uklizeno, doma uklizeno v rámci možností, přede mnou prázdný stůl a čistý papír. Čeká mě teď krásná práce, fakt krásná, jen se do ní konečně vnořit... Vám přeju příjemné vnoření do jara i Velikonoc. Moje letošní velikonoční invence je v podobě věnce na lodžii a kytky na stole, na nic jiného není čas ani energie.  Koneckonců, stejně jako každý rok zvedáme kotvy a celý rodinný klan přesidlujeme do lúna přírody. Se těšim!

10 komentářů:

  1. Oringličko, pozor na to smýčení :-) Ať se daří, R.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Ty mi vždy ideš do noty! Naladíš ma a zdisciplinuješ a zharmonizuješ!
    Umývam teraz u nás všetko: omietnuté steny-omyvateľná maľovka-sivá, drevené steny, tehlovú podlahu, ešteže som ju dobre napenetrovala, nerezové pracovné pulty, osvedčené savo vône a pranie kobercov, jednak psie labky, aj keď ich utierame, jednak chlpy a Buliho značkovanie!, jednak prach a vyzúvanie mojich až v dome-na chodbe, mama vyzúvala pred dverami! a dopomáhajú mi Tvoje pintlich koláže!
    Tvoje obrazy si obmieňam, mám už obrazovú lištu v obyvke a Princezná je nastálo vedľa oranžovej plechovej tabule vedľa tehlového schodišťa.
    Teraz mám mosadz ako akcent, aj modrastý a zelenkavý ľan, takže Tvoj koník-zebrička v gold ráme:-)
    Ináč je BELAVO-JARNE u nás, pribudol belavý kožený koberec do obyvky a krémový do spálne, luxus, ale príjemný, sisal odišiel s príchodom Buliho:/
    Píšem, hoci to na blogu je odfotené, ale len mobilom, nevyznie to tak...určite Tvoju Panenku Máriu objednám pre tie naše spriatelené rodiny a kalendár pre seba, dám vedieť kedy, celý dvor prerábame, psy cvičíme, tú oslavu snáď na dvore koncom leta zvládnem...
    To som celá ja, takto Ti vypisovať, ale to Tvoje výtvarno ma vždy pozitívne zasiahne, trebárs aj takto!
    Vidím, teda som:-)
    A.V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jen vypisuj, jsem ráda, že Tě to inspiruje! Já jsem na blogu u Tebe koukala, ale jsem úplně "dutá", a na nic jiného než "super" bych se nezmohla, ach jo...:-) Tak budování zdar, a psím (i kočičím) chlupů a prachu zmar...:-). P.

      Vymazat
  3. Prosim,prosim vycvaknete nam nekdy zase nejake pranicko nebo leporelo.Prave do nich sem se tady na blogu doslova zakoukala a zamilovala se tak do Vasi tvorby.Vsechny Vase vytvory jsou famozni,ale z nostalgii vzpominam na ta krasna prani... E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, tak až budu mít nějakou sérii fotek, udělám pro Vás přáníčkové okénko...:-) Díky moc za milá slova! P.

      Vymazat
  4. Taky koukám "Jak se fotí",někdy stihnu i opáčko a pořád mě to baví.Kdo umí,tak umí.Třeba jako ta třešňová víla...no jak říkám,kdo umí....je pěkná.Nakládané limetky neznám.To musím napravit,vypadají chutně.
    pěkný večer
    db

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou teda citrony, a je to první "homemade" pokus, tak uvidíme, co z toho vůbec vyleze, ale dají se koupit už hotové v M&S, a ty jsou mňam. Dostali jsme kdysi skleničku od tety z Prahy, zamilovali se do té chuti, a pak jsem je dlouhé roky nemohli nikde najít. Tak třeba domácí pokus dopadne dobře, a bude vše vyřešeno:-).
      Díky moc! Nejlepší by bylo vzít ji někam pod rozkvetlý strom, a tam ji přímo dotvořit...:-). Ale zcela upřímně, nikam se mi to plátno tahat nechce:-D. Tak počkám, až inspirace přiletí sem.
      Krásné svátky přeju! P.

      Vymazat
  5. Peti Peťulko, to je nádhera! Hlavně svatební leporelo = ) a ty citronky mě zaujaly moc :) Užijte Velikonce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až bude předáno, ukážu ho celé, abych neproflákla překvápko, vybrala jsem proto takovou neurčitou stránku...:-) O citroncích podám zprávu, jak dopadly. Dostala jsem pár kusů od kamarádky, z Itošky, přímo ze stromu, nestihla by se zpracovat, takže super příležitost se do toho pustit...:-). Taky přeju krásné svátky jara! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!