Zkušební tisky

pátek 1. února 2019
Včera se mi podařilo skočit do tiskárny, a nechat některé z motivů natisknout na různé typy papírů. Dost mi to pomohlo rozmyslet si, jak to teda vlastně všechno udělám... Kalendáře celé vytištěné na strukturované grafické papíry by byly drahé. Opravdu překrásné, ale prostě drahé... Ilustracím to navíc velmi sluší i na hladkých křídových arších. Trochu jsem si říkala, že na hrbolatém povrchu třeba nevyniknou barvy, ale tisky vypadají s drobnými "nedokonalostmi" snad ještě lépe... Takže jak jsem se rozhodla?

Kalendář nechám natisknout na hladký křídový papír. Formát A3. Bílá kovová vazba. Náklad 60 kusů, z nichž si ale 10 kusů vyhradím pro soukromé účely. Ke koupi tedy bude 50 kusů. Cena za jeden kus bude 670 Kč. Opět vyhlásím předprodej, budu shánět 20 lidí, kteří si kalendář předplatí, abych pokryla náklady na tisk a obalový materiál. Než tak udělám, pochopitelně vám nejprve ukážu, jak bude celkově vypadat... Rozvržení stránek, vazba, apod. ... Ukázkovou verzi bych snad mohla mít do konce příštího týdne, maximálně na začátku přespříštího, hotovou. (Ovšem víte-li už teď, že bez něho nemůžete žít, napište mi prosím na email...)

No, a potom od každého motivu nechám natisknout 15 tisků na grafický papír. Každý tisk bude očíslovaný a podepsaný, a žádné další dotisky už pak dělat nebudu. Cena za jednu grafiku bude 350 Kč. Výjimkou je motiv prosincový, který jsem vytvořila už vloni, ještě než jsem s tímto uzavřeným výjimečným cyklem počítala, tudíž byl vytištěn a prodán ve větším nákladu, bez podpisů...

Z vybraných motivů pak ještě nechám natisknout pohlednice či otvírací přání (formát 14 x 14 cm). Nejsem si jistá, zda ze všech. Nikdy ne však v počtu vyšším než 40 kusů.

1. únor je prý dnem ideálním pro nové začátky. Tak teda tři, dva, jedna, start! Ať se vám daří, moje milované "Malé zázraky"...♥




4 komentáře:

  1. Mne sa to veľmi páčilo v koláži s tvojími fotkami, nedajú sa zakomponovať ako lišta, alebo pasparta, aj s tvojim výstižným textom?
    Máš úžasné videnie v prírode, tvoje ilustrácie to umocňujú a naopak, kalendár s ilustráciami by priam úžasne umocňovali tvoje fotky!
    A.V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, jsem moc ráda, že se Ti koláže i povídání k nim líbily, chtěla jsem přiblížit myšlenky i atmosféru ilustrací, které určitě hrají hlavní roli, a tak je v kalendáři i nechám...;-) P.

      Vymazat
  2. Baví mě ty veverky a křečci!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!