Andělář 2018

pondělí 5. listopadu 2018
I v tomto roce přicházím s Andělským adventním kalendářem. Vloni mě oslovila Biba se zakázkou na jeho tvorbu na poslední chvíli, takže byl trochu šitý horký jehlou, ale byla jsem i tak ráda, že jsme ho stihly. Letos jsem si na něho vyčlenila více času, je tedy propracovanější, a úkoly na každý den jsou podle mě vyladěnější a smysluplnější... Vymyslet je byla pro mě ta nejnáročnější část projektu, přece jen 24 drobných úkolů, které se dají vmáčknout na pruh papíru, to není jen tak. Snad jsem Bibin krásný nápad důstojně zpracovala, a snad se bude hodit a líbit i vám...

Úkoly jsou připravené tři na jednu A4, stačí vytisknout a nastříhat podle vyznačených čar. Titulní stranu můžete nalepit na podlouhlou obálku a vybarvit a všechny kartičky do ní vložit. Nebo jednotlivé kartičky zabalit zvlášť a nějak hezky naaranžovat nebo nechávat děti, aby je každý den našly v pokojíčku, to už vážně nechám na vás, vašich časových možnostech a vaší kreativitě.

Cena za Andělář je 170 Kč, a jeho velká výhoda je, že jím můžete podarovat tolik dětí, kolik uznáte za vhodné. Náklady na tisk nebudou nikterak vysoké, obrázky jsou černobílé a postačí 9 listů kancelářského papíru a třeba jedna ta podlouhlá obálka... Můžete tak za pár korun podarovat neteře, synovce, vnuky, vnučky, i děti přátel, protože kdo má co pořád vymýšlet, a kde na to brát, že jo... A dětská radost je přitom k nezaplacení! (Beru to jako samozřejmost, ale přece jen, užití ke komerčním účelům je pochopitelně zakázáno.)

Jak už jsem se zmínila, kartičky můžete samozřejmě i trochu "vytunit". Nechat je třeba natisknout na kvalitnější papír, a vymyslet pro ně nějaký hezký obal na každý den. K některým dnům můžete přidat tematické dárky, třeba křídu ke kreslení na chodník, popcorn k filmovému večeru nebo pastelky či fixy k vykreslování. Větší děti zvládnou úkoly samy, ačkoliv kouzlo celé řady z nich spočívá v tom, že si je užijete společně. Můžete na ně návázat další činnosti, dále je rozvíjet, povídat si u nich a o nich. Snažila jsem se, abyste se na chvilku zastavili v uhoněných dnech, a strávili spolu nějaký ten čas, ale na druhou stranu, abyste se nestali "otroky" plnění úkolů, nebude-li to daný den možné...

Máte-li zájem o Andělář, napište mi prosím na oringle@email.cz. Já vám zašlu 9 stran připravených k tisku a fakturu k proplacení...



10 komentářů:

  1. Ježiš Peti ten je úžasný!!! Neudělala bys příští rok něco podobného i pro dospělé? O:-) byla bych vážný zájemce :) moc se Ti povedl, je parádní! B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, to je super nápad, vážně parádní! Ten si zapíšu, a moc ráda zrealizuju...:-) Děkuju moc...;-) P.

      Vymazat
    2. Rádo se stalo, jupííííí, já se tak těším! = ) Což o to, já bych využila i tenhle, ale trochu se bojím, že když půjdu na poštu žabáčíma přískokama, že bych mohla skončit na uzavřeném oddělení, protože ne každý má pochopení, že...:)

      Vymazat
    3. Inu, v dnešní době si myslím, že jsou lidé zvyklí na ledasco. Já bych se v našem věku spíš trochu obávala vyhozené plotýnky nebo natrženého lýtkového svalu nebo tak něco...:-D Ale úkolový advenťák pro dospělé je vážně super myšlenka...;-) Až mě mrzí, že letos jsem v této oblasti zcela vyčerpána...:-) P.

      Vymazat
    4. Peťuško vše má svůj čas, o to větší pecka to bude příští rok :) Já už se tak těšííííííím = )

      Vymazat
  2. Peti, super, písnu. Dám do do mého látkového kalendáře spolu s malou dobrotkou:-) Každý rok si říkám, že vymyslím nějaké úkoly a zajímavosti a každý rok nestíhám:-) To bude radosti, juj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Lucko, to bude hezké využití...;-) Tak ať udělá moc radosti! A je tam hned na začátku i věncový úkol, to jistě maminka ráda pomůže...;-) P.

      Vymazat
    2. No to každopádně! ;-) Děkuji:-)

      Vymazat
  3. Peti, teď jsem pečlivě pročetla celý Andělář a smekám. Taaak krásně jsi to vymyslela. Zábavně, poučně, tvořivě, sociálně. O nádherných obrázcích ani nemluvím. A ty odpočinkové adventní neděle. Trocha sportu, trocha úklidu, dokonce pohlednice. Úžasné dílo! Si ho asi vytisknu jednou i pro sebe.. P.S. (Trochu přízemně) se nejvíc těším na tu snídani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, tak aby si holky nevybraly úklid kolem domu:-D. Snažila jsem se, aby to bylo pestré, ale aby toho nebylo v už tak uhoněném adventu příliš, tak snad se mi to podařilo...;-) Děkuju moc, Barčo! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!