Brusinka

úterý 30. října 2018
Jela jsem na dva dny k mámě, abych navázala dušičkové věnce. Uvázala jsem jich pět a k tomu spoustu korpusů, ale pořádně jsem nafotila vlastně jen ten jeden největší, protože... Máme u mámy nové miminko, a já jsem z něho úplně hotová. Bylo mi jasné, že to mamka nevydrží, až se jí ke dvěřím přitoulá nějaký malinký bezdomoveček, ale že to bude takový fofr, to jsem netušila. Kočička si ji našla na chatičce v Brusném, a tak jsme jí začaly říkat Brusinka. Je milounká, umazlená, ukecaná a dle pana veterináře i úplně zdravá, juch. To je taková škoda, že je naše frýdecká mylady totální asociálek, Brusinka totiž úplně v pohodě zvládá i cestu autem, a mohla by k nám jezdit na návštěvu. No, možná to někdy zkusíme, a uvidíme, jestli si náhodou nekápnou do noty... Jak já miluju koťata a kočky a vůbec...♥

Věnec jsem vázala ze zahradních zdrojů, přece jen, v tom vichru jsem se nikam jinam neodvážila. Krušpánek, břečťan, listy levandule, šalvěj, větvičky, ořechy, vřes. Chtěla jsem vás tímto krasavcem (a rozkošnou fotomodelkou) lákat na adventní věnce, ale než jsem stihla přijet domů, upravit fotky a napsat příspěvek, ozvala se mi kolegyňka výtvarnice Renata Gebauerová, že u nich v Písmodílně organizují 28. 11. mini designmarket, a jestli se nechci zúčastnit. S věnci... Víte, já jsem ještě nikdy na prodejní akci jen s květinami nebyla. Je to docela risk. Když neprodám přání a plakáty, prostě je uložím a prodám příště. Ale co budu dělat třeba s dvaceti věnci? Nezkusím, nezjistím, a tak to prostě risknu. Tím pádem vás nebudu lákat na zakázkovou tvorbu adventních věnců, ale budu se těšit, že se třeba potkáme v Porubě, a vyberete si nějaký uvázaný. Pokusím se o co nejpestřejší nabídku...

P.S.: Říká se, že trojbarevné kočičky nosí do domova štěstí. Podle mě teda každá kočka přinese domů štěstí, ale třeba mi speciálně Brusinka vykouzlí věncový úspěch. 









4 komentáře:

  1. Tak to bylo s kočičkou rychlé a je to krasavice.A víš,že tříbarevná je vždycky holka?Věnec je pěkný a květ břečťánu taky moc ráda používám,ve všem vypadá dobře.
    Pěkný večer u nás je pěkně větrný
    db

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaká je úžasná...:-) Vím, a zrzci zase bývají převážně kluci, že? Břečťan je zimní hrdina...:-) Díky moc, taky přeju krásný večer, dnes už bez fujavy...;-) P.

      Vymazat
    2. To jsem nevěděla,s tím zrzkem....

      Vymazat
    3. Nevím, kde jsem to zaslechla, ale jistou logiku by to mělo, protože u holek se do toho skrz genetiku dost často míchá ještě další barva, kdežto kluci jsou zrzci nebo nic:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!