Zatímco židle schnou...

středa 11. dubna 2018
... já vybíhám ven, lapat čerstvý vzduch a sluníčko. Teda, vybíhám... Spíš se belhám, protože ta tři patra xkrát denně nahoru a dolů, a navíc imrvere skrčenecká poloha u malování mi dávají zabrat. Trochu jsem si po včerejšku říkala, jestli se dnes vůbec normálně postavím, ale horká koupel, a mamčina zázračná biotronová lampa mě celkem srovnaly/narovnaly. 




Jak se to říká ve fitcentrech? Předvčerem jsem měla fakt výživný "leg day". Zajímavé je, že mě bolí celé tělo...


Víte, jak se drhne rozlitá barva z takovýhle kachliček? Fakt blbě... Modrou mám ráda, ale když se rozpíjela po podlaze, tak jsem se zrovna esteticky nevyžívala. To je takový to, jak si říkáte: "Udělám ještě kousek, a pak si dám pauzu..." Ještě kousek, ještě kousek, a pak už jste tak unavení a nemotorní, že akorát uděláte nějakou blbost, a ještě si přiděláte práce. Škoda té krásné modré, a škoda hodiny a půl, kterou jsem strávila šúrováním... Systém dvě židle a pauza se ukázal jako mnohem výhodnější. (Nemůžu si ale neodpustit i trochu optimismu. Ještěže jsem nerozlila ten kovářský antracit!)



Ve starém domě nový život. A zpoza roky zamčených dveří vyplouvají poklady. Třeba tato zarámovaná fotografie: "Na památku prvního svátku věnuje Evičce kmotřička. V Bystřici 24. 12. 1941" Jsem ráda, že se tu objevila "nová krev". Snad se trochu pročistí vzduch v zatuchlých zákoutích domu (i rodu)...


Příroda se může ztrhat, aby dohnala, k čemu neměla příležitost. A já se skoro ani nestačím divit a radovat, co kde nového zase vypučelo... Ach...♥

Tak já jdu pokračovat a plnit své nereálně vytyčené cíle. Jedenáct hotových židlí vzhledem k podcenění schnutí barev a přecenění vlastních sil fakt nezvládnu... Některé nicméně dokončím, a zbytek tu na mě bude čekat pěkně připravený, a já už si pak užiju jenom tu nejpříjemnější část - zdobení.

2 komentáře:

  1. Zázračná bioptronová lampa - moje mamka ji taky používá na všechny možné neduhy, v mnoha případech je to možná jenom placebo, ale i to pomáhá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, já věřím, že tělo se dokáže dost často vyzdravit jen silou myšlenky:-). A tak když mi od bolesti pomůže třeba světlo, tak bezva, stokrát lepší, než nějaká pilule...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!