První jarní nadechnutí

pondělí 12. března 2018
Včerejší den si rozhodně zasloužil zaznamenání, jenom jsem to prostě nestihla. První den, kdy lze vyrazit ven jen tak ve svetříku, a na sluníčku je vám až horko. To je velká sláva. Pro mě důležitá událost. Že to příroda zase dokázala a přečkala zimu. Chce se mi až postesknout, jaká je škoda, že tak nebylo už minulý týden. Jak bych to všechno v Praze hned jinak prožívala! Ale neudělám to, všechno má svůj smysl a čas, že jo? 

Poctivě se připravuju na středeční workshop. Vyfukuju, vrtám, barvím v přírodních barvivech, a pokrmy z vajec už nemůžu ani vidět... Než se zeptáte... Červená vejce jsou barvena ve slupkách cibule, modrá v červeném zelí. Cibule chytá hned při vaření, v zelném nálevu je potřeba vajíčka nechat stát pár hodin do vychladnutí, a i potom. Do obou nálevů patří lžíce octa. Puntíky razím ze zbytků nalepovací reklamní fólie, a aby na skořápce držely, vajíčka zamotám do roztrhaných silonek.

Na středečním kurzu nás bude jak malých myší, až mám trochu strach, jestli tolik zeleného naše auto vůbec pojme. Do Ostravy se mi naopak zase nepřihlásil nikdo. Teda někdo jo, ale musel se zase odhlásit. Tak já nevím, co se to s tou Porubou děje. Chcete-li si uvázat velikonoční věnec, slibuju, že kvůli vám pár omelet ještě přežiju. Událost a info najdete TADY. Dokonce snižuju počet účastnic, budou mi stačit i tři. Moc ráda bych se totiž k Renči do ateliéru podívala.



6 komentářů:

  1. Peti ty jsi divoch, vajíčka vypadají nádherně :) A tu Porubu prolomíš! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ji lámat přes koleno nebudu, nejspíš to má nějaký svůj smysl, proč to zrovna tam nejde...:-) Děkuju! P.

      Vymazat
  2. To je nádhera !
    Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Co takhle zamířit k nám do Klimkovic, máme tady zázemí centra volného času
    Mozaiky.L.B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně, a moc ráda:-) Napište kdy, kam, kolik vás bude, zda věnec nebo kytici, a určitě to nějak vymyslíme...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!