Jarní úklid portfolia a uplynulé dva týdny...

pondělí 19. března 2018
Poslední článek jsem napsala minulé pondělí. A přitom se toho tolik stalo... Což ti, kteří mě sledují na sociálních sítích, vědí. Protože jsem z nedostatku času sdílela fotky a krátké noticky aspoň tam... Chci to tak ale? Nechci. Blog pro mě vždycky byl a bude na prvním místě. Upřímně, kdybych si to mohla dovolit, nejraději bych všechny účty na sociálních sítích, tedy kromě blogu, zrušila. Toužím po naprostém zjednodušení... A ještě upřímněji, zatím si to dovolit nemůžu, protože nemám eshop ani kamenný obchod, a jsem na nich tudíž závislá, aby se moje příspěvky dostaly k co nejvíce lidem... A tak jsem si zjednodušení a úklid dopřála aspoň v online portfoliu...

Když jsem ho před třemi lety zakládala, myslela jsem, že svatby a vše kolem nich budou mým jakýmsi top tématem. Proto jsem jim založila speciální oddělenou přehlídku. Ukázalo se však, že se na svatby nemůžu, a ani nechci, speciálně soustředit. Mám neskutečnou radost, když mi přijde zakázka na svatební oznámení. Těší mě jednou za čas nazdobit slavnostní tabuli a načančat sál... Ale stejně tak ráda tvořím PFka, obrazy nebo třeba ilustrace do knížky. Toho všeho bych se musela vzdát, abych se svatbám mohla věnovat naplno... A tak jsem je včlenila mezi ostatní "kostičky" portfolia. Naopak, kdo mohl tušit, že moje vášeň pro květiny za ty tři roky natolik vykrystalizuje, že si portfolio vyslouží vlastní oddíl "Květinářství"? 

A co se teda tak nějak souhrnně událo od mého návratu z Prahy? Připadá mi, že poslední dva týdny vlaju, a funguju spíš z milosrdné setrvačnosti, a tak si uplynulé dny sama ráda ukotvím do slov...




♥ Hned po návratu jsem uvázala obr pugét ke kulatým narozeninám... Říkala jsem si, že asi poslední zimní. Kdo by to byl řekl, že se zima ještě vrátí v takové síle... Konečně se mi podařilo stanovit cenu za kytici. 400 Kč, když ji necháte zcela na mně, 800 Kč v případě speciálních požadavků, třeba na barevné ladění nebo na složení rostlin (a tudíž i zdlouhavějšího hledání květin a sběru.)


♥ Podařilo se mi nafotit a vystavit další dvě květinové víly, které jsem před odjezdem nechala natisknout. Ani nevíte, jak se těším na to, až se mi konečně zase podaří chvilku věnovat kalendáři. Ještěže jsem začala hned v lednu, protože takhle to dám možná do Vánoc dokupy... A to jsem si říkala, že bych chtěla mít v květnu hotovo, hmm...



♥ Spoustu času jsem věnovala přípravě věncového workshopu na Morávce. Vrtala jsem vajíčka, barvila je v přírodních barvivech, sbírala lišejníky a další zdobení, samozřejmě hromady zelených větví... Vyplatilo se! Workshop dopadl skvěle. Jednak vznikly nádherné věnce, a taky panovala úplně báječná atmosféra. Akce byla velmi milou náplastí na bolístku v podobě dalšího zrušeného workshopu v Porubě. Bohužel, Renčin ateliér mi prostě není přán... Víte co? Ale stejně to nevzdám, a brzy zase nějaký workshop vypíšu. Asi už teda ne v Ostravě, najdu jiné místo, ale vypíšu... Mě to setkávání s vámi prostě baví...


♥ Bylinkové logo a visačky na naprosto luxusní sirupy vám ukážu, až bude celá série dokončená, a nejlépe přímo nafocená na produktech. Vytvořit vizuál pro další užitečný a kvalitní produkt - splněno. Juch!

♥ Ještě tady mám malou "agitaci". Zatím se mi v Praze neprodal žádný obraz, a tak je načase nabídnout je i mimopražským. Ony se časem udají, toho se nebojím, ale čím dříve to bude, tím lépe pro mě, co si budeme povídat... A pokud jste z Prahy, můžete sobě ušetřit poštovné, a mně odvoz zpátky domů.


♥ Rozhodla jsem se, že jeden dubnový týden věnuji židlím, které mám už přes rok uskladněné u mámy na půdě. Budu jich zpracovávat celkem 11. Čeká mě kompletní rekonstrukce. Obrousit a natřít kovové části. Očistit a ponatírat dřevěné části. Pomalovat. Zalakovat. Stylově budou podobné těm, které už jsem před dvěma lety dělala. Černá, bílá, šedá, barevné detaily; písmo, puntíky, pruhy, zvířátka... Momentálně zbývají volné tři židle pro školáky, a tři židličky pro prťata. Háček je v tom, že zatím vůbec nedokážu odhadnou náklady na barvy, a ani čas výroby, a tudíž zatím neumím stanovit cenu jedné židle... Mám to ale jako předsevzetí pro tento týden.


♥ No, a na závěr mám bezva zprávu, že budete-li chtít, budeme se moci potkat v pátek 18. května nebo v sobotu 19. na super akci Sdílko. Tak vida, ona mi ta Poruba asi nebude zase tak úplně zapovězená. Během těchto dvou dnů nám bude "patřit" krásný prosklený box, ve kterém budeme prezentovat naše super výtvory. Komu nám? No přece výjezdovému dámskému týmu, který byl ustanoven během loňského podzimu. Trio Oringle, Ančičák a Barus TriVia opět spolu! Tak nějak tuším, že náš box bude krásně květinový... Moje plakátové Květinářky v úžasných rámech od Barči, určitě uvážu i nějakou tu kytici, Aniččiny kvítečkové šperky... Se těšim! 

4 komentáře:

  1. Peti, krásné kytice i obrazy. A těším se, až uvidíme hotové židle. A Ostravu nezavrhuj :-D Já bych se na věnce i přihlásila, ale my jsme furt pryč.... Sdílko vypadá také zajímavě, kouknu, ale tvůj termín také nestíhám... Tak třeba se potkáme někdy jindy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezavrhuju, neboj...;-) Jenom nebudu tlačit na pilu, a třeba někdy přijde i ostravský čas...:-). Však ono to, Luci, jednou vyjde...;-) A děkuju moc♥. P.

      Vymazat
  2. Sdílko vypadá moc zajímavé a na promenu židliček se těším!:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!