Náš život s Matyldou

pondělí 5. února 2018
Začala jsem trochu chytat paniku. Moje první výstava (dobře, výstavička), do party mě vzaly dvě úžasné výtvarnice, takové krásné téma máme, a já nic. Nula nápadů, žádný kloudný výsledek tvoření. Tak jsem to nechala uležet, a pokoušela se nemyslet na to, že už 1. března bych se měla s něčím předvést, a že krom dvou plakátů nemám s čím... Pomohlo i to, že jsem minulý týden odevzdala, co jsem kde slíbila, a mám prázdný stůl a čistou hlavu, než si budete přát něco dalšího. A taky že jsem se konečně zbavila pocitu, že musím dělat "něco extra", a pustila se do toho, co umím nejlíp. Tedy do perokresby a akvarelu. Plátno a barvy mi zatím nejsou souzeny, jsem prostě spíš kreslířka... A náměty ke zpracování? Musela jsem sama nad sebou zakroutit hlavou. Tolik kočičí inspirace 24 hodin přímo pod nosem! O víkendu jsem bedlivě ten náš poklad pozorovala, a sepsala si takové ty klasické domácí kočičí situace a rituály, které nás dennodenně provází. Myslím, že se v nich najde kdejaký kočičák... Zítra pokračuju, protože motivů alá "kousky naší Matyldy" existuje nekonečně mnoho... A z čeho mám obrovskou radost je, že budu mít zapůjčené krásné patinované rámy. Obrazům to v nich bude slušet! A pokud by se vám akvarely líbily, budou po výstavě samozřejmě k prodeji (i s rámy.) Přijdete se podívat?



9 komentářů:

  1. Peti,to jsou nádherné obrázky!!!!!!!Přeju krásný večer!Z.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě napadá: co víc variant? ten poslední obrázek - víc plochy zabrat těmi závěsy, ty jsou super, a jen kousek kočky a lidí. A tak pokračovat - namalovat ždycky znova variaci na různé výřezy jednoho celku? Aby měl každý jinou kompozici...? A to by šlo k sobě.

    OdpovědětVymazat
  3. Zpívej Matyldo Zpívej Matyldo Zpívej Matyldo a přidej se k nám...teď to půl dne nepustím z hlavy:-)
    Petí, gratuluji k dalšímu posunu, to je krásné, že si Tě vzaly pod křídla:-)
    Moc se mi líbí kočičí inspirace, "postelová" verze zase rozehrává úsměvy.
    Petí, mě napadly omalovánky, naskočili mi zdrav.klauni jak přijdou za dětmi, donesou pastelky a Tvé obrázky...Přinést do té bílé sterility Tvé obrázky a barvy.
    PS. Na fotku čtyř krásek jsem nezapomněla.
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Magdi, jsem fakt ráda! Jednak Lucku i Míšu odjakživa obdivuju skrze jejich tvorbu, takže je mi obrovskou ctí, že můžu s nimi něco takového podniknout, a taky já bych se k té výstavě asi sama nikdy nedokopala prostě... A začít modrými kočkami je myslím super příležitost...;-)
      P.S.: Těším se...;-)
      P.

      Vymazat
  4. My blue little girl, modrá je dobrá a modří vědí:-))
    Blue forever!
    Já se těším na reportáž z výstavy.
    (Jak Pavlovovi psi reagovali na světlo, já to mám zase s Tebou a modrým puntíkem. Nedávno jsem někde viděla modrobílou punt.soupravu prádla a to jsem se už musela napomenout:-))))
    M.

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyby bylo inspirace málo, poslouží ti ráda 12.2. i ta moje chlupatá modelka. A určitě i názorně nějakou lumpárnou. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, Peti Vaše obrazy jsou nádherné. Měla bych na Vás soukromý dotaz, bylo by možné se spojit přes email? Ve svých 37 letech mě od dvou dětí čeká maturita z výtvarné vychovy. Předem děkuji Milada (milajed@email.cz)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!