Jaký byl leden?

čtvrtek 1. února 2018
Jaký byl leden po pracovní stránce? Úžasně pestrý a vyvážený. Snad proto, že jsem od něho nic neočekávala? Nebo odměnou za důvěru v lepší zítřky? Že jsem přestala tlačit, a nechala to v rukách osudu, ať se vše stane, jak má? Nevím. Ale každopádně jsem za to moc vděčná... Užila jsem si papír, barvy, i čarování v počítači. Věnovala jsem se vlastním věcem, i vašim zakázkám... Mohla jsem vytvořit dva rodinné obrazy, jeden menší ke svatbě, přání ke třicetinám, kompletní svatební grafiku pro jeden velmi sympatický pár, pozvánky a další tiskoviny k oslavě osmdesátin, čtyři Květinářky, jednu kočičí andělku pro březnovou výstavu, vypsala jsem dva workshopy (na které se přece jen postupně hlásíte, tak budu doufat, že se najdou ještě další účastníci a oba proběhnou), a momentálně pracuji na radostné kartičce oznamující odchod do penze. Taková pestrost! 

Až mi bude osmdesát, chtěla bych být taky tak vitální a plná radosti, abych toužila po dokonale vyladěné oslavě... A až budu odcházet do důchodu, chtěla bych mít taky tolik plánů, koníčků a tužeb, kterým bych se chtěla věnovat, a těšit se, co mě krásného čeká. (Ačkoliv, já asi do úplného důchodu nikdy nepůjdu. Tak nějak doufám, že dokud budu žít, po tu dobu budu schopná tvořit.) 

Udělala jsem toho opravdu dost, až si sama říkám, kde jsem v zimním ospalém měsíci vzala tolik tvůrčí energie... Možná za to může to falešné jaro? Ach, ale aby pak na jaře nebyla zase zima...  Únore, jaký budeš ty? Poneseš se v podobně líbezném a pohodovém duchu?




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!