Až mi bude osmdesát...

neděle 25. února 2018
...chci být taky tak čilá, zdravá a optimisticky naladěná! Po celou dobu příprav na tuto oslavu jsem obdivovala oslavencův životní elán. Protože mít chuť v osmdesáti juchat po boku své rodiny a přátel, co je víc? Možná snad jen mít zájem "udělat si to fakt hezký". Navrhovala jsem pozvánku, zasedací pořádek, jmenovky pro hosty, menu, zdobila tabuli, vázala kytky, a když mi přišlo zadání od rodiny, že chtějí v podobném duchu dodělat ještě plakát, na kterém bude věnování na cestu Transsibiřskou magistrálou a k Bajkalu, nedivila jsem se už vůbec ničemu...

P.S.: Chcete-li ušetřit za organzu, zkuste zajít do sekáče, a prohrabte se závěsy a záclonami. Měla jsem štěstí, strefila jsem se do 70 procentní slevy, a organza na celou tabuli mě vyšla na neskutečných 57 Kč.
P.P.S.: Dříve jsem jezdila na jarní prázdniny k mámě já, teď jezdí ona ke mně. Kromě výletu do Ikei mi dělala společnost i při sbírání chrostí. "To se do té tašky musí vejít, s krosnou fakt nechodím..." "Zatím. Už ti chybí jenom kárka a díra v ruce." "Tu už mám, jsem se střihla do palce..." "Ach jo..." (Pochopí, kdo četl Do tmy...)


16 komentářů:

  1. Petiiiii, to je krásné = ) Takové ranní pohlazení na duši!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme ráda, že se líbí a těší i dál, ne jen mě a oslavence...;-) Díky! P.

      Vymazat
  2. Pestro a pekne si to pripravila, to vieš, že stále rozmýšľam o tej našej oslave k 30 výročiu, muž hovorí, že ešte mám čas, takže tento rok je na to celý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, však plánuj, a vymýšlej, a ono se to vyloupne v tu pravou dobu...;-) Děkuju! P.

      Vymazat
  3. A zo srdca gratulujem k prvej výstave:-))))))))

    OdpovědětVymazat
  4. Včera jsem Do tmy zrovna dočetla....Po poslední stránce jsem dlouho seděla a snažila se to v sobě "zpracovat" :-) Jinak až mi bude osmdesát, tak doufám, že mě rodina po pořádné rodinné oslavě taky pošle ještě někam na výlet! Máš to moc pěkné ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto jsem chápala, to rozmlouvání s květinami, a potřebu kontaktu, a že člověk splyne s okolím, ale je pravda, že zase až tak pošahaná ještě nejsem...:-) Už aby napsala další knížku, čtou se skvěle! Já hlavně doufám, že vůbec budu schopná a hlavně ochotná na nějaký výlet vůbec jet:-). Prostě být tak aktivní v tomhle věku, to je úžasné! P.

      Vymazat
  5. No výborně! A ten výlet jako dar mě teda překvapil hodně, to je pecka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je! Spadla mi čelist, a úklonu jsem vysekla, jak jen mi záda dovolila...:-) P.

      Vymazat
  6. Peti, to je super. Ta energie, tvoje práce i ten výlet. To je fakt boží:-)

    OdpovědětVymazat
  7. ....sem ti říkala, že tak dopadneš :-)........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako vitální osmdesátnice nebo pošahaná sběračka s kárkou...?:-D P.

      Vymazat
    2. Vitální pošahaná osmdesátnice s kárkou...;-) To je krásná budoucnost!♥ A mezi tím stihnu ještě milion jiných věcí...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!