Únorový a březnový workshop

pondělí 22. ledna 2018
I letos budou workshopy! Juch! A protože změna je život, tak se z Frýdku přesouvám do Ostravy, konkrétně do Poruby, kde vzniká krásný nový ateliér Renchinchay. Ten povede výtvarnice Renata Gebauerová, kterou jistě mnozí znáte díky jejím úžasným kurzům kaligrafie, nebo i skrze svatební oznámení či plakáty. S Renčou jsme se potkaly v prosinci v Havířově na jedné z předvánočních akcí, a velmi mě potěšilo, že souzněla s mou myšlenkou pořádat u ní v ateliéru květinové workshopy. Problém místa konání vyřešen, ani to nebolelo. Zatím jsme se domluvily na dvou termínech, únorovém a březnovém.


14. únor, 17:30 - 19:30
Letošní čtrnáctý únor je velmi symbolickým dnem. Pro někoho nese jako hlavní náplň svátek zamilovaných, pro jiné je především Popeleční středou, prvním dnem čtyřicetidenního předvelikonočního půstu. Nebylo by hezké tak výjimečný den strávit neobvykle? Zima už je dlouhá, chybí nám slunce, teplo, život pod širým nebem... Ale i zimní krajina může být bohatá, stačí se správně dívat. Přijďte si uvázat zimní kytici, a užít si tak tvoření s voňavým zeleným materiálem. Naučím vás základní (a jednoduché) principy vázání pugétu, a nasměruji vás, z jakých rostlin se dá tvořit i v zimě. Další info najdete v této události na FB.



20. březen, 17:30 - 19:30
První jarní den. Ach. Och. Juchajdá! Jak jinak? Jak jinak ho strávit než s květinami? A Velikonoce jsou za dveřmi. Tak se společně pustíme do tvorby velikonočního věnce, co říkáte? Z větví vrby, vaječných skořápek, šnečích ulit a svěžích zelených větviček. Další info najdete v této události na FB.


I u letošních workshopů platí, že vytvořené kytice i věnce budou ekologické, z aktuálně dostupných zdrojů, nic dovezeného přes půlku světa. Akce se budou konat při účasti aspoň pěti zájemců, maximální počet je pak 8. Cena workshopu je 550 Kč, v ceně je mé vedení, veškerý materiál, i pomůcky... Tak co, s kým se potkám? Máte-li zájem, napište mi přihlášku na email, já vám bloknu místo, a až budu mít nejméně pět účastníků přihlášených, potvrdím konání akce. Se těšim!

2 komentáře:

  1. Zdravím :-), obdivuji ty tvoje kytice a je dobře, že se s tou svou prací i ráda s někým podělíš. Musím pochválit i ty tvé koláže, které nám tu v poslední době vkládáš. Ten posun a pokrok v tvé práci je moc znát a vidět. Moc ti fandím, ať se daří a snad mi taky jednou vyjde nějaká taková akcička něbo jarmark, abych si mohla udělat radost, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, děkuju moc za krásný vzkaz... Setkání by bylo prima...;-) Nebo se třeba nám podaří někdy pobýt ve vašem krásném domečku. Vlastně ani nevím, v které části republiky je...:-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!