Máma má novou sedačku

středa 17. ledna 2018
My už to tak máme, že každý nový kousek nábytku prožíváme jako malou svátost. Když sedíme o nedělních ránech nad kafem nebo během teplých letních večerů u skleničky vína, dokážeme teoreticky hodiny zařizovat různé imaginární i existující interiéry. Prostě nás to baví. Jak už to tak bývá, brzdí nás "jenom" finance, fantazie rozhodně ne. A tak, když si máma pořídila novou sedačku, objevila se krásná příležitost popřemýšlet, jaké dekorace by ji hezky doplnily. Ještěže bude mít v březnu narozeniny! Začaly jsme u obrazů, z mé dílny, samozřejmě. (Jenom nevím, kde sehnat stříbrné čtveraté rámy o rozměru 50x50 cm. Ikea dělá jenom bílé a černé, a ve stříbrném provedení pouze malou verzi... Nevíte někdo?) Vybrala si kočky, barevně upravené, aby se jí hodily do interiéru, a tu mou filozofickou říkanku. Muchlací deku už si pořídila, tak ještě polštářky. Hodně se mi líbí šedobéžové z Ikei, zdobené jakoby tahem štětce. (Ty bych taky brala!) A potom jako krásný šperk, polštář od Hacuboku, s autorským sítotiskovým motivem. Na nové sedačce by se mělo především odpočívat, a tak bych se určitě šiklo nějaké zajímavé čtení. Poslední dobou jsem hodně slyšela o Aleně Mornštajnové, zatím jsme od ní nic nečetla, ale vzhledem k ohlasům se určitě chystám. A nebo se zavrtat do té chumlací deky, a zapisovat si nápady, třeba do poetického deníku z dílny úžasné výtvarnice Lucie Čapkové. (Odkazy, kde se to dá všechno sehnat, najdete na mém profilu na Dejmidarek.cz)

Konec prokrastinace, jde se zase makat. Víte, jak přivolat zakázky? Vymyslete si vlastní projekty, ze kterých jste úplně nadšení, aby na ně nebyl čas. Jupíjej, nestěžuju si, naopak. Nedoufala jsem v tak hezky plynoucí leden...♥


10 komentářů:

  1. Milá moja krásne, k Tvojmu obrázku by sa hodil aj zlatý rám a ten Ikea má, aj veľký, ak nevyhovuje, treba kúpiť strieborný spray.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, už se nám podařilo sehnat jinde v obchodě:-). Zlatá u nás nefrčí, my jsme spíš na to stříbro...;-) Děkuju moc:-* P.

      Vymazat
  2. Co takhle nechat si obrazy zaramovat? Kdyz uz to ladite...
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, rámování je samozřejmě varianta, nemálo ji využívám, většinou v případě originálů, nebo právě když neseženu verzi rámu, kterou potřebuju. No, a tu jsem zřejmě sehnala, takže paráda...:-). Díky! P.

      Vymazat
  3. Knížky Aleny Mornštajnové mám moc ráda, četla jsem Slepou mapu a nedávno Hanu a od obou jsem se nemohla odtrhnout... takže doporučuji 😉 Jinak obrázky a polštáře bomba, to bude paráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezva, bezva, tak to jsem ráda, že mám i tvé doporučení, a už se nemůžu dočkat, až se pustím do čtení:-). A děkuju moc! P.

      Vymazat
    2. Ani u mńa aj keď mám zlatý:-)
      Tie ikea sú akoby mosadz, taký matovaný vintage a odtieň je ako máš na obrázku plus patina.

      Vymazat
  4. Kupte ty bílé, stříbrný sprej, a je to :) Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napadlo mě hned to samé. Nastříkat rámy sprejem:-)

      Vymazat
    2. Díky za tip, dámy, prý stříbrnou verzi prodává Asko, tak nejprve zavítám tam. Stačí, že jsem se rozhodla, že polštáře nakonec budu tvořit sama...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!