Tyhle květinové sabaty...

středa 1. listopadu 2017
To je něco! Tvoření v ženském kruhu, práce s květinami, všude vůně, nádherné kreativní prostředí... Včera jsem přišla domů rozzářená jako lampička, tak moc jsem dočerpala energii... Pokaždé žasnu nad tím, jakou krásu dokážou ženské ruce vytvořit... A také, že ač všechny pracujeme se stejnými surovinami, každá vytvoříme věnec úplně jinak vyladěný. A že v pondělí vznikají věnce víceméně laděné do modra, a v úterý zas frčí třeba červená, a levandule leží ladem... 

Moc jsem si všechny podzimní workshopy užila, opravdu moc. Jsem ráda, že jsem konečně odbourala blok vůči "vyučování", a hlavně že jsem znovu objevila radost z toho, když můžu něco užitečného předat dál... Workshopy jsou příjemnou kombinací učení a tvoření. Určitě bych s nimi chtěla pokračovat dál, a to ne jen s květinovými. Ačkoliv to bohužel vypadá, že z papíru máte zatím ostych. Do leporela se příliš nehrnete. Dokonce jsem zaslechla: "Já neumím vůbec kreslit, to bych nezvládla..."  Tak tohohle se opravdu vůbec bát nemusíte... Nebudete-li chtít kreslit, na tužku ani nesáhnete, budete-li chtít, může být kreslené celé. Vždyť tvořit se má pro radost... A já vás v tom nenechám, ráda vás povedu krok za krokem.

Kdybyste věděli o nějakém pěkném prostoru, kde se podobné kurzy konávají, dejte mi prosím vědět. A nebo kdybyste chtěli udělat kurz s kolegy v práci, v rodinném kruhu, myslím, že i do toho bych šla... Akorát na květinky si budeme muset počkat až do jara... Workshop adventních věnců pořádat nebudu. Nemám kde, a momentálně nemám ani z čeho. Zásoby mám akorát tak na věnce, které jsem slíbila umotat... Příští rok budu muset sbírat a sušit ještě intenzivněji...






6 komentářů:

  1. ahoj Petro,to musel být krásný babinec.A ty věnce...ty teda jsou povedený.
    Ať natáčím hlavu jak jen můžu.Prostě víc už nemůžu,nemůžu to přečíst.
    Mohla bych si vyprosit "Návod na věnec".Nebudu moc drzá?
    Dobrou noc (asi)
    db

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, máš ho na emailu...;-) A máš pravdu, bylo to úžasné setkání. Vždycky si vzpomenu na tetu z Prahy, která mi vloni řekla: "Za takové věnce by ti na Náplavce utrhali ruce..." Tak za tyhle taky:-) Ženské byly neskutečně šikovné...;-) P.

      Vymazat
  2. Sabaty-svátky:-)
    Dokážeš robiť kvetinové slávenie, česť Tebe!
    PS: Vieš o tom, že chodím pod vplyvom Teba z prechádzok s roštím:-)
    PPS: To aj preto, že už nebehám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to vnímám, jako ženské sváteční sněmy...;-) Roští zdar...;-) A někdy je fajn zpomalit, a místo běhu jen jít...;-) Díky, Ali! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!