Med od Volfa

pondělí 6. listopadu 2017
Tohle je asi jeden z nejvychytanějších vánočních firemních dárků pro zákazníky, který jsem kdy viděla. Já něco takového dostat, tak skáču štěstím. Zavání to sebechválou, vím, ale ono se nám to fakt povedlo... A co že to? Medová sada od Auto Volf. Klobouk dolů před firmou, která chce potěšit své zákazníky, a výrobou daru zároveň podpořit místní výrobce (pana včelaře) a drobného umělce (tedy mě). Cítím velký vděk za každou podobnou příležitost, kdy mám možnost podílet se na výrobě krásného a smysluplného produktu.     




Nemůžu si dnes odpustit "malý" povzdech "pod čarou"... (Jsem vtipná, že... "Malý" povzdech třikrát delší než doprovodný text k obrázkům.) Víte co, já klidně navrhnu a zrealizuju prakticky cokoliv. Musím k tomu ale dostat právě onu příležitost. Věřím, že jednou na tom budu tak, že budu schopná všechny své nápady zafinancovat levou zadní sama. Zatím ale musím sebekriticky přiznat, že mi vydělávání peněz zrovna nejde. Nechápu to, je to asi nějaké naše rodinné prokletí nebo co. Ale já ho zlomím! Jsem si řekla... A protože se mi to zatím moc nedaří, tak zuřím. O tom už jsem psala... Někdo mi to asi nepřeje. Vždycky když je úžasné období, kdy si říkám, že už už to bude, už se to zlomí, tak je pak úplně pitomé hlucho, a všechny těžce nasyslené zásoby jdou zase do kytek...  Abych byla úplně přesná, kdyby to šlo, peníze bych úplně zrušila. Většina mých problémů v životě se točí kolem nich. Jenže on je po mně pořád někdo chce. A tak jsem nucena je vydělávat. Jak já bych chtěla tvořit jen tak sobě a lidem pro radost, to by bylo bájo! A já se tam dostanu, věřím tomu, že se jednou fakt propracuju k tomu, že nebudu muset tak tlačit na pilu. (Když teď občas taková období nastanou, že se můžu uvolnit a přestat finance řešit, bývám fakt nejspokojenější...) Ono se to moje podnikání postupně vyvíjí. Vždycky jednou za čas přijde období zlomu, které s sebou přinese určité úkoly, které je nutno splnit, aby se vývoj zase posunul kupředu. No, a momentálně jsem se dostala k tématu peněz. I v této oblasti jsem udělala už obrovský pokrok, ale asi ne pořád dostatečný. Kroutím se jak žížala a čekám, kdy konečně přijde ono úlevné "ách", dokázala jsem to. A budu si moci zase chvíli užívat radostí své práce bez nepříjemných přítěžků... Někdo maká, aby měl dost peněz, je to jeho hlavní cíl. Já smysl toho, co dělám, vidím úplně jinde. Moje práce mi přináší opravdu hlubokou radost, štěstí, pocit užitečnosti, naplnění, úspěchu, prožitek toho, že umím něco výjimečného. No, a pak jsou tady ty peníze, které jsou nutné zlo, a bez kterých se bohužel neobejdu. Tak mi držte palce, ať i tento svůj boj úspěšně vyhraju, překročím hranici, kterou si přeju překročit, abych konečně dosáhla na určitou finanční pohodu, a nemusela se pořád stresovat tím, že budu muset zase někde něco platit... 

8 komentářů:

  1. Péťo, to je překrásná sada - úžasné spojení dobrého a krásného a navíc v mé oblíbené barevnosti... :-) Mrzí mě, že se trápíš, že podnikání, resp. vydělávání peněz nejde tak, jak by sis přála. Děláš krásné věci a já v Tebe a Tvůj um moc věřím. Prosím vydrž, určitě se to zlomí a Tvou hlavní starostí nebudou peníze, ale to, kde vzít čas na tu spoustu krásných zakázek, které se na Tebe budou valit! :-) Tvůj dnešní příspěvek a nové uspořádání naší malé soukromé "galerie" nad schodištěm mě donutily se konečně rozhodnout a vybrat si něco dalšího z Tvého portfolia... Napíšu SZ .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, děkuju, za podporu nákupem i milá slova. Vydržím, samozřejmě že vydržím...;-) Zatím se to vždycky zlomilo, a pak to bylo neskutečné! Věřím, že budu mít spoustu dalších příležitostí podílet se na tak úžasných produktech... Mě tahle medová sada prostě nadchla, vážně úžasný dárek...;-) Tak ještě jednou díky! P.

      Vymazat
  2. Já tomu moc nerozumím, jste vdaná, jste s manželem jen dva, bydlíte pokud vím v paneláku? Prostě menším bytě, žádná vila se závratně vysokou hypotékou.
    Muž vás neuživí??
    Chápu, že chcete být soběstačná a tak, ale tady ty povzdechy mi zní tak zoufale, jako byste byla matka samoživitelka, která neví, jestli bude mít dětem na jídlo. Tak zlé to snad není? Co tak strašného musíte "pořád" platit? Zdravotní a sociální? A dál? (jsem také na volné noze, tak mám představu, jen tedy mám muže, co mě uživí)
    R.K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá "R. K.", napsala jste to přesně. Chci být soběstačná, a užitečná. Určitě tady nebudu rozebírat náš rodinný rozpočet a finanční situaci naší domácnosti, to jsou naše soukromé záležitosti. Psala jsem o své práci, která nemá nic společného s tím, zda mě manžel uživí či nikoliv. Já rozhodně nechci viset svému muži na krku. Až budeme mít děti, budu mít jiný životní úkol. Teď je to moje práce, a já si přeju, aby moje podnikání fungovalo, šlapalo, rostlo. Na tom myslím není nic moc nepochopitelného. Taky mám za sebou od dětství spoustu trápení spojeného s penězi, tudíž jsem na tuhle životní oblast poněkud citlivější.
      To, že své "povzdechy" napíšu na blog, mi vždy hodně pomůže, minimálně utřídit si myšlenky. Psané slovo může hodně mást, a pocity do mého textu dost často vkládá sám čtenář, dle svého vlastního rozpoložení... Psala jsem a píšu o práci, o tom, jak se mi daří či nedaří. Myslím, že to je jeden z důvodů, proč mě někdo čte. Že píšu o obyčejných životních záležitostech...
      Jo, a ještě jedna věc. Lidé mají dost potřebu se všeobecně srovnávat. Nevidím důvod, proč bych se měla stydět za to, že si přeji dosáhnout vyšších příjmů. Ne, opravdu nejsem v tísnivé sociální situaci, a pevně věřím, že se v roli samoživitelky, která nemá dát dětem co jíst, ani nikdy neocitnu. Třeba i díky tomu, že teď makám a chci stát na vlastních nohách.
      Díky za Váš názor i čas strávený při psaní komentáře. P.

      Vymazat
  3. Obrázok dievčaťa v predošlom poste mi veľmi pripomína moju Naďu a to je príjemné a milé aj pre mňa, hoci nie som mama dievčaťa:-)
    Darček je v podobe vĺčkovčielky je fakt milý, veselý a pekný.To musí byť radosť pre každého obdarovaného!
    To o čom píšeš z existenčného hľadiská je pravdivé, múdre a zodpovedné a ja Ti rozumiem, chápem Ťa a sledujem a požehnávam Ti:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale taky jsi Alenka:-). I vy moje Alenky jedny...:-*
      Věřím, že medíky potěší...;-) Tohle je fakt smysluplný balíček...
      Děkuji za podporu, myslím, že na tom, co jsem napsala, není nic nesmyslného, zoufalého ani nepochopitelného...:-)
      P.

      Vymazat
    2. :-)))))))))))))))
      A kým mám otcovdom zavretý, tak mi funguje mamindom tu:
      https://industryal.blogspot.sk/

      Vymazat
    3. Tam jsem se taky nemohla probojovat! Jupí, to jsem ráda, že funguje, jdu se hned mrknout...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!