Chrostí od Dáši

středa 15. listopadu 2017
Nazvěme je dobrodružné, tyhle věnce... Protože všechno kolem nich je tak trochu nestandardní... Tak třeba materiál. Dáša z Jihlavy se mi rozhodla jako přátelskou výpomoc do paneláku poslat pytel plný zeleného k tvoření. Domluvily jsme předání v Brně, ona vyslala syna zde pracujícího, já kamarádku tam studující. Všechno vypadalo logisticky dokonale vymyšleno, kdyby si ovšem spojka z Jihlavy nezapomněla mobil doma, a Dáša se zrovna nenacházela někde v lese bez telefonního přijímače... Moje kamarádka hrdinně vytrvala, a navigována Dášiným manželem, který hovor ze stále vyzvánějícího manželčina telefonu nakonec přijal, jejich syna s pytlem chrostí a bez mobilu našla.  Chápete to? Taková kovbojka kvůli větvím... 

No, a když už ke mně teda doputovaly, bylo mi jasné, že z nich musí vzniknout moc krásné věci. Dosbírala jsem další větve, vytáhla zásoby sušeného zdobení, a jala jsem se včera odpoledne motat. Přece jen, pokoj plný zeleně, postel zaskládaná materiálem, o víkendu má přijet návštěva... Bylo třeba ty hromady zkrotit a dát jim úhlednou věnečkovou formu. Pravda, Matylda trochu protestovala, jí se džungle kolem škrabadla velmi zamlouvala... A tak jsem pletla, a pletla, a zdobila, až se ozvalo prásk a v naší domácnosti se rozhostila černočerná tma. Nejprve se Tom přišel ujistit, zda jsem se nerozhodla spáchat sebevraždu tavnou pistolí (schválně, představte si to: "Zastřelila se tavnou pistolí.", to má styl, ne?), a pak jsme čtvrt hodiny zkoumali, jestli nám ještě někdy k něčemu budou elektrické spotřebiče... Budou, přátelé, dobře to dopadlo. 

I ty věnce jsem nakonec dodělala. Je jich celkem pět, jeden si nechávám. Ostatní povezu o víkendu do Sklenova, třeba se jich někdo ujme. Do Vánoc by měly vydržet, jen lehce seschnout. Dají se pověsit na dveře, a když do vnitřního kruhu dáte svíce, můžou zdobit i sváteční stůl... Cena za jeden věnec je 380 Kč. Kdyby se vám některý líbil, můžete si ho zamluvit, nebo i předem vyzvednout. Ale jen osobně, bojím se, že poslání by nemusel křehký přírodní materiál přečkat... A speciální zásilka by vyšla asi dost draho...

Tak co říkáš, Dag., stálo to za to?

P.S.: Volné jsou ty na poslední čtyřech samostatných fotkách. 







14 komentářů:

  1. Tie venčeky sú prekrásne, podľa mňa aj keď vyschnú tak budú pekné. Krásne tvorenie Zita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějakou dobu ano, ale na věčné časy přece jen nejsou...:-) I v tom je jejich kouzlo, v té pomíjivosti...;-) A děkuju moc:-* P.

      Vymazat
  2. Příběh je to hezký,pobavila jsem se.A věnečky se mně taky moc líbí.
    Musím říct,že to stálo za to.Nevím tedy co říkají ostatní,ale za mě ano...pořád se usmívám.
    db

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky pro, že to za to stálo, a ostatní to taky přežili...:-D Díky moc:-* P.

      Vymazat
  3. Peti, věnečky jsou nádherné. Kochám se, kochám. A skvělá kovbojka k tomu. Začínám mít dojem,ž e u nás je takováto kovbojka na denním pořádku:-)
    No, nenudíme se, jen je to občas k pláči, tak se raději směju.
    Krásné podzimní dny.
    Bohunka
    Jdu studovat, čím vším jsi zdobila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohu, a neboj, i tu naši "kovbojku" nějak dobojujeme...:-)
      Hele: sušená levandule a hortenzie, ořechy, různé druhy šišek, barevné větvičky keřů, obarvené klacíky kroucené vrby, sušený bělotrn, srdíčka vykrojená z pomerančové kůry, perníčky, lišejník, atd. atd. ...:-)
      A děkuji:-*
      P.

      Vymazat
  4. Včera ma rozradostili až do výšin, aj som rozmýšľala, že si ich kúpim, ale tá pošta....
    Top inšpirácia!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, to ne, a ještě ne Slovensko... To bys ten věnec měla skoro pozlacený...:-) Umotej si, to dáš...;-) Díky:-* P.

      Vymazat
  5. Peťo, kouzelné věnečky a příběh s téměř detektivní zápletkou :-))) Moc se Ti povedly, ten adrenalin všech zúčastněných jistě stál za to :-) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, určitě to vyvážil ne jen výsledek, ale i radost při motání...;-) Děkuji:-* P.

      Vymazat
  6. Jsou náááádherné! A to drámo před tím - no sranda teda ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!