Andělář - andělský adventní kalendář

čtvrtek 30. listopadu 2017
Pamatujete, jak jsem se tu nedávno neskromně chvástala, že zvládnu prakticky cokoliv, jen když k tomu dostanu příležitost? Tak dnes důkaz místo slibů! Když mi jedna moje milá zákaznice minulou sobotu napsala, že by chtěla pro své dcerky 24 kresbiček andílků, trošku se mi orosilo čelo. V hlavě jsem si prošla, co všechno jsem do tohoto pátku naslibovala, a chvíli jsem i zaváhala, ale vzhledem k tomu, jak moc se mi její nápad líbil, jsem se rozhodla zatnout zuby, a jít do toho. Dcerky paní zadavatelky totiž mívají každý rok úžasné adventní těšení. Každý den hledají jednoho andílka, kterého si pak za odměnu můžou vykreslit...

Asi se povedlo, protože se zpracování, byť trochu šité horkou jehlou, zalíbilo, a dokonce tak, že jsem dostala svolení, abych Andělář poslala dále do světa. Prý je škoda, aby andílci zůstali zbytku světa skryti... Pokud tedy hledáte nějakou milou alternativu adventního kalendáře, kterou zvládnete zajistit na poslední chvíli, stačí mi napsat na oringle@email.cz. Já vám pošlu fakturu na 100 Kč, a protože se jedná o Andělář, budu vám důvěřovat, že mi tu stovku fakt pošlete, takže nebudu na nic čekat, a obratem vám zašlu i samotné dílko. To zahrnuje 24 černobílých obrázků A5 a jednu titulní stranu, kterou můžete nechat natisknout třeba na barevný papír... Obrázky jsou naskládané na 13 listech A4 pro co nejjednodušší tisk. 

Proč taková symbolická cena? Protože další zpracování už bude jen a jen na vás... Můžete zítra zajít do profi tiskárny, kde vám ilustrace natisknout na lepší papír a nařežou na stroji. Nebo je klidně můžete vyjet doma na obyč papír, a nastříhat vlastnoručně nůžkami. (V tomto případě doporučuji před tiskem trochu si pohrát s nastavením tiskárny, abyste obrázky neměli osekané nebo naopak se zbytečně velkým bílým orámováním.) Můžete je sešít bavlnkou do miniknížečky nebo proděrovat a svázat stuhou nebo vložit do nazdobené obálky (tak jako já). Můžete na každou stránku dolepit barevné číslo pro oživení. Můžete dětem za oknem každý den nechat jednoho andílka, a ráno po probuzení, nebo třeba večer před spaním, si o něm popovídat, vykreslit ho, dotvořit, a až z hotových kartiček udělat svou mini adventní knížku. Můžete malůvkami proložit společné fotografie, a vytvořit si tak jedinečnou vzpomínku na letošní Vánoce... Pančitelky, můžete klidně využít jako pomůcku do vyučování... U kočičího andílka se nabízí třeba téma pomoci zvířátkům v nouzi, další andílek trhá barborky, jiný vybízí k úklidu, aby na vás nepřišly lucky, motivy otvírají spoustu námětů k adventnímu povídání... 

Tak jako vám budu důvěřovat ohledně platby, budu vám také důvěřovat v tom, že nebudete Andělář nikterak zneužívat, hromadně přeposílat, přeprodávat, a podobně... To by vás ale ani nenapadlo, že ne?

Docela mě mrzelo, že jsem letos nestíhala žádnou adventní rukodělnou radost pro děti. Naprosto jsem nečekala, že něco takového takhle "za minutu dvanáct" vytvořím, a teď mám úplně mega radost, že to vyšlo! Bibo, děkuju, že jste mě "nakopla", díky vám jsem to zvládla! 





8 komentářů:

  1. To je krasny!!! Hned pisu email ;).

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní nápad.Sice mám už léta adventní kalendář s šitými botkami od mé maminky, ale každoročně se snažím dětem dávat třeba puzzle, letos pexeso s hádankami, ale andělíčky musím mít také.
    Takže jdu hnedle pást mailík:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, klidně jim je schovej napřesrok, oni se nepokazí...:-) A děkuju moc, ať dobře slouží! P.

      Vymazat
  3. Těším se z něj! Díky, Peti!
    Pa, J.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!