Zuřím!

pátek 27. října 2017
Mám momentálně poněkud kritické pracovní období. Upřímně jsem si myslela, že zrovna teď bude přesně ta etapa, kdy se vánoční zakázky pohrnou, a já budu šlapat jako na drátkách, ale ono tomu tak není. Možná mám z loňska poněkud zkreslenou představu, protože jsem touto dobou začala malovat betlém, a byla jsem vytížená až až. Letos se mi něco podobného bohužel nepoštěstilo. Nevadí. Nejsou zadání, měla bych to vzít do vlastních rukou. Měla bych tvořit, nabízet, lákat... A ono to nejde, ach jo. Prostě útlum. 

Tohle je přesně ten rozdíl mezi zaslouženým lenošením, kdy si s radostí uvařím kafe a hodím nohy na stůl, a nedobrovolným stagnováním, kdy se to snažím překonat, ale čím víc se vztekám, tím je to horší... Tak trochu začarovaný kruh. V pondělí a úterý mám naštěstí dva kurzy, takže se připravuju na ně. Ručně píšu návody, sbírám zeleň, vymýšlím zdobení... Kytky mi vůbec hodně pomáhají. Zalíbilo se mi podzimní neutrální ladění, a mile mě překvapuje, co všechno se dá z různých větviček a trav vykouzlit. Moje poslední vazby jsou všechny tak nějak zeleno-béžovo-hnědé... Nechtělo se mi utrácet za nové rostliny na lodžii, a tak jsem naaranžovala květináčky i tam. Nadešel čas zužitkovat sušené obilí a levanduli. Těším se, co na workshopech vykouzlíme. A těším se i na víkend, kdy budu kouzlit na zahradě vzpomínkové věnečky...

Taky se mi podařilo probrečet k myslím si povedenému PFku (našemu letošnímu rodinnému)... Pláč PFku dává možná poněkud negativní nádech, ale abyste tomu rozuměli, mně to moc pomohlo. Přezuřit to, a udělat něco smysluplného a krásného, to je to, co potřebuju. Vždycky se mi pak úplně zvedne nálada. Příští týden na sebe budu tvrdá! Už fakt stačilo... Tohle babrání se ve "vlastním bahýnku" k ničemu nevede... Budu kreslit, až se ze mě kouřit bude, a basta! 









8 komentářů:

  1. To chce oddych...a ono to vse prijde samo...ta vasen pro napady atd.znam to i u sebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oddych už byl, dlouhá zahálka taky není dobrá, aspoň mě to ubíjí... Každý tvůrčí člověk to jistě chápe...;-) Tak ať se nám daří a nápady přicházejí! P.

      Vymazat
  2. Péťo, jak já Vás chápu.. Nebojte, to přejde, to jsou ty energie okolo dušiček, každý teď řešíme nějaký malér nebo nepříjemnost.. Bude zase dobře, posílám hodně kreativních myšlenek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, vždycky to přejde:-) Ale někdy člověk bojuje, ačkoliv ví, že je to zbytečný, a musí se to vydržet...:-) Děkuju moc za podporu a přání...;-) P.

      Vymazat
  3. Moc bych Vám přála aspoň malinkou zahrádku. Já ji mám a jak tam vylezu, tak je hned vše v pohodě. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte pravdu, Hani, to by byla krááása:-). Tak krásný víkend na zahrádce přeju! P.

      Vymazat
  4. Péťo, souhlasím s Veronikou, opravdu asi kolem dušiček bude jiná, nostalgická, energie. Ale bude líp! Mě dobíjí procházky v přírodě (či po zahradě), ale také třeba pěkný film nebo koncert (po dvou letech jsme včera vyrazili sami s mužem do kina :-)), setkání s lidmi, se kterými je Ti dobře, doma pak hezké čtení, teplé kakao, dobrý čaj, tvoření a kutilství všeho druhu... zkrátka věci, na které v dobách velkého pracovního vytížení není tolik času... a hlavně náruč a objetí nejbližších, která má přímo terapeutické účinky :-) Ono to zase naskočí do těch "správných" kolejí. Držím pěsti a myslím na Tebe! A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je období změn, a aby člověk pokročil, tak si to před tím musí trochu odtrpět:-). Někdy to zvládám, že nechám věci plynout, čím dál více, ale momentálně to tak bohužel není... Díky za soupis krásných relaxačních činností:-). A za milý vzkaz...;-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!