Nová kondolence

úterý 31. října 2017
Jak jsem tak seděla na zahradě, a pozorovala černé pokroucené větve proti šedivému nebi... A siluety ptáků slétajících se do korun stromů... Poslouchala jejich křik a ladné kroužení vzduchem... Jak jsem tak vázala dušičkové věnce, a zaplétala do nich vzpomínky... Inspirace se dostavila sama. Na novou kondolenční kartu. Tentokrát čtvercovou, otvírací. Uvnitř s místem pro váš text... Nebo úryvek oblíbené písně... Nebo třeba fotku a podpis... Protože někdy se slova hledají vážně těžko. Kondolence není zboží, které by se prodávalo po stovkách, což chápu. Ne každý má v takových chvílích chuť přemýšlet nad kondolenční kartou... Každý prožíváme smutek jinak... Občas mi ale napíšete, že to máte stejně jako já... Že cítíte potřebu se rozloučit, a zařídit všechno to kolem hezky, s citem. Že do všech těch kartiček a květin potřebujete vetknout všechen svůj žal i lásku, které se ve vás perou... Že chcete něco extra, něco vřelého, nekýčovitého, nepatetického, naději dávajícího, a přitom zármutek vyjadřujícího... Tak tady to máte, moje pojetí... Už čeká ve frontě na tiskárnu, snad mi to tam do prvních trhů všechno stihnou zpracovat. Cena bude 60 Kč za kus jako u všech čtvercových přání...


4 komentáře:

  1. Moc se ti povedl. Já už pár let přemýšlím nad tím, že (i když to zní možná trochu necitlivě) kondolenční kartičky jsou taková díra na trhu, je extrémně těžké najít nějakou vkusnou a citlivou. Tak už jsem našla, děkuji <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, díky. První kondolence jsem dělala právě z toho důvodu... Nedokázala jsem najít nic vkusného. A pak jsem dělala pro maminku od kamarádky parte... A dlouho mi leželo v hlavě, že bych měla udělat další. V hlavě mám ještě jeden motiv, teď je pro to ideální období... P.

      Vymazat
  2. To je krásný. Já všude píšu Skácelovo "Stále jsou naši mrtví s námi a nikdy vlastně nejsme sami" a vzpomínám při tom na pásmo Hradišťanu O slunovratu, jak tam pouštějí ty draky s fotkama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s takovým velikánem, jako je Skácel, bych si nedovolila se porovnávat...:-) Jeho verše jsou jistota, když chce člověk napsat něco moudrého... A v kombinaci s Hradišťanem, ach, nádhera...;-) A děkuju moc! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!