Letošní dušičkové věncobraní

pondělí 30. října 2017
Tak třeba takové si dnes a zítra uvážeme? Klidně, budete-li chtít. Vše potřebné je nachystáno, a moc se na vás, moje milé květinářky, těším... Vzpomínala jsem, jak jsem poprvé před čtyřmi lety nechala vybublat o Dušičkách svou aranžerskou vášeň, a uvázala vzpomínkové věnce a kytice na hroby. Ohledně radosti a naplnění při práci s živým materiálem se nezměnilo vůbec nic. Rozdíl je pouze v tom, že za tu dobu, co jsem kdysi uvázala jeden věnec, nyní stihnu klidně dva, případně několik korpusů, a taky nasbírat materiál právě na workshopy... Je to všechno o cviku. Malé povzbuzení pro všechny, které něco neskutečně těší, a zatím začínají...

Užijte si nostalgický dušičkový čas. Pocity, které s sebou přináší... Pocity, které bolí a hladí zároveň. Všechnu tu melancholii a nostalgii... Zmrzlé nosy a uši z návštěv hřbitovů, dlaně nahřáté od hrnků s čajem, povídání a vzpomínání s rodinou... Smíření, že zima je opravdu za rohem. Těšení na Vánoce, které začíná nabývat úplně legální nádech. Náš advenťák mimochodem od dušičkových věnců příliš odlišný nebude. Vynechám jen červený akcent, a doplním svíčky, samozřejmě...

P.S.: Uživatelé Bloggeru, nemáte někdo tušení, co se to děje s tím okýnkem, kde se ukazují pravidelní čtenáři? Nebo to se děje pouze mě, a vy vidíte všechno stejně jako vždycky? A vůbec všechno tak nějak hapruje... Že by blogová apokalypsa?







12 komentářů:

  1. Taky tam vidím nějaký error :/ ale věnec je překrásný, ty oříšky jsou skvělý nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak to má asi pan Gůgl nějaký výpadek, či co... Snad se to brzo vrátí do zajetých kolejí...:-) Děkuju moc... Člověk by ani nevěřil, co udělá pár bílých puntíčků... P.

      Vymazat
  2. Peti, to je krásny venček, povzbudzuje do radosti a do života:-)
    Nebo má teraz cez Sviatky špeciálnych osem dní na podržanie nás všetkých ,,dole aj hore,, v náruči:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Ali, já Tě vždycky tak ráda "vidím"...:-* Děkuju! P.

      Vymazat
  3. Peťko, krása nesmírná! Ani se mi nechce věřit, že celý věnec je z toho, co běžně roste v přírodě (jakože já bych si spousty rostlinek ani nevšimla). Moc se ti povedl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Markétko:-) Člověk si postupně vypěstuje sběratelské oko;-). Až budete v domečku, uděláme si procházku tam u vás do lesa a soukromý workshop na zahradě...;-) P.

      Vymazat
    2. To bude takový uvítací kolaudační věnec, už se těším...:-) P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!