Můj přáníčkový výzkum

neděle 26. března 2017
Tak mám za sebou další prodejní akci. Je fajn, že každý další jarmark si více a více užívám. Vůbec nemám trému, balení zboží mám v malíčku, hotových kousků je na skladě vždycky dostatek, takže nemusím nic horečnatě chystat a strachovat se, zda nemám věcí málo... To je dost příjemný posun. A i když nevydělám třeba zrovna majlan (nestěžuju si, poslední trhy vůbec nebyly propadáky), moc dobře si uvědomuji, že každý "výjezd" mi přinese nějaké zajímavé dlouhodobější kontakty. Jsem zvědavá, jak se vyvinou ty dnešní. Jestli se vůbec nějak vyvinou, bude to opravdu "jupí"! (Zapsáno v diáři: jezdit na co nejvíce míst, nevyhýbat se ani menším akcím.)

Tak, a teď mé poznatky o zákazníkově chování...

...že se prodávají na trzích především malé věci, jsem pochopila velmi záhy. Kartičky, jmenovky, přáníčka, menší plakátky, to je přesně to zboží, které se oplatí s sebou vozit...

... když na jedné akci frčí pohlednice, a proto je nechám dotisknout, na té další se zaručeně vůbec prodávat nebudou, a bude poptávka po otvíracích přáních...


...zatímco vánoční přání a pohlednice se prodávají ve velkém, a to i dražší verze, o velikonoční kartičky zájem není... lidi, vy neslavíte Velikonoce?...



...největší zájem je o přání ke svatbě, potom narozeninová, a taky k narození dítěte (zapsáno v diáři: rozšířit sortiment)... 




... kartičky pro holky musí být růžové, pro kluky modré... jako fakt?...


... dělá mi velkou radost, že hodně myslíte na maminky a paní učitelky... 




...naopak chlapská přání nejdou vůbec... je to tím, že na tyhle věci chlapi nejsou, nebo že na taťky, dědy a manžele tolik nemyslíme?...


Docela mám chuť se třeba v létě ještě nějaké té události zúčastnit... Nějaké zajímavé tipy?

13 komentářů:

  1. Peti, máš to nádherně nafocené!!! Měj se fajn, Ivana :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Ivi! To je nutnost, na internetu to bez hezké fotky nefunguje...;-). P.

      Vymazat
  2. Dobré ráno, Peti,
    věřím, že naše setkání pro mě mělo být znamením. ;) Ozvu se co nejdříve, snad už přes poledne, když bude malý spinkat. :) Moc se těším. Katka
    "30 vzpomínek na šťastné dětství"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, v pohodě, až budete mít čas...;-) Jsem ráda, že setkání proběhlo, a těším se, co se z toho vyklube...;-). P.

      Vymazat
  3. Peti, že jo. Živá setkání jsou úplně úžasná, poučná a nepředvídatelná :). Já doteď jedu na inspirační vlně Fler Offlinu. Máš to moc krásný, všechno! ♥J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, je to strašně moc potřeba, vylézat z ulity...:-). Dřív mi to nešlo, byla jsem s lidmi pořád, a těšila jsem se, že budu mít klid... Teď už jsem uklidněná dost, takže hurá vstříc milým setkáním...;-) Děkuji! P.

      Vymazat
  4. Tie húsky sú fakt dobré:-)
    Peti, už to tam u mňa na blogu máš, aj s vankúšmi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, úžasné! Neskutečně jim to u vás pasuje, jsem fakt nadšená! P.

      Vymazat
    2. Ako pozerám fotky, lebo ja až vtedy ,,vidím,, , možno ich prevesím na vedľajšiu stenu pod reflektor, stretávajú sa tam dosky a je tam puklina, v tomto rohu plánujem aj závesné kvetináče (bola tu pink skrinka a na skúšku aj biela), tie už mám a rastliny vytipujem... napr papradie, ,,socialistické stálice,, ako panašované rastliny od zelenej po vínovú...
      Zastihla si ma v okamihu, kedy som zase vrátila gauč do obývačky.Takže ,,tvorím,,.
      Dnes som obliekala bieloskvúci gauč a stačil okamih a už tam boli zase labky (muž ich vraj dobre umyl, keď sme sa vrátili po káve z dvorčeka dnu!).
      Neuveríš, ale posúvate ma (aj s BG) dopredu....

      Vymazat
  5. Zdravím Petro, vše je povedené a krásné. Mám za sebou spousty výstav a vždy to má něco do sebe. Pozorně jsem si pročetla tvůje postřehy a možná z pohledu toho prodávajícího a občas z pohledu procházejícího, co nakukuje do stánku :-)))).
    Menší věci.. Většina si chce donést domů nějakou drobnost za pár korun ač nic nepotřebuje.
    Velikonoční přáníčka... Hodně lidí Velikonoce nemá ráno. (Vánočních pohlednic se nám sejde několik, velikonočních jen pár a to jen od starší generace. Je to celkem investice společně se známkou a vánoční přáníčko musí stačit :-))) Někteří Velikonoce vůbec neslaví, Vánoce asi 90% lidí.
    Kartičky pro holky a kluky... Většinou se přání posílá až po narození mimča, tudíž všichni vědí, co to bude. Taky je mnoho párů, co nechce být překvapeno z pohlaví miminka a několik měsíců předem všichni vědí co to bude:-). Až pak je ten zbytek co neví, nebo jen nemá rádo růžovou nebo modrou. Je to stejné jako s pletenými soupravičkami pro mimča :-)))). Mamka je plete neustále . Zásadně s růžovou, bledě modrou a zřídka zelenkavou, žlutavou kombinací.
    Pro učitelky... To docela chápu. Člověk chce jen potěšit, nemusí to být velké. (hrníčky, čajíčky, svíčičky, figurčičky - je to větší investice a je toho všude dost a učitelky toho mají doma taky dost) Tohle je dokonce i dost originální :-).
    Chlapecká přání... neznám moc chlapů, vlastně asi žádného, co by si přání připevnil magnetem na ledničku, vložil jako záložku do knihy, vystavil na poličku atd... pokud to není nakresleno od vlastní ratolesti. To bude asi sortiment pro mladé páry.
    Ať se daří, držím palce, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kájo, díky za tak podrobné postřehy. Víceméně jsi mi potvrdila mé zkušenosti:-).
      S těmi menšími věcmi jsem to pochopila hned po první akci, a přizpůsobila sortiment. Řídila jsem se přesně tím, cos napsala, i já to tak dělám... Chci si udělat radost drobností, větší věci je třeba promyslet, a ne koupit na trhu...:-)
      Letošní velikonoční motivy jsem po předchozí zkušenosti udělala univerzálnější, dají se použít i k jiným příležitostem:-)
      A k těm dětem, s tímhle se prostě nesmířím:-). Já tohle škatulkování na světle růžovou a světle modrou nemám ráda... Jestli mi někdy budeme mít děvčátko, tak bude modré od hlavy až k patě...:-D Je to pro mě výzva vymyslet hodně barevné, a taky naopak neutrální motivy, už se na to těším...;-)
      Měj se moc krásně, Kájo, a těším se na Tvou další návštěvu, Tvé komentáře mám moc ráda! P.

      Vymazat
    2. Petroo, paní učitelkoooo: "Jestli mY někdy budeme mít děvčátko";-)
      (nic ve zlém, ale prostě mi to nedalo...)
      Fajn jarní dny a tvoření zdar!
      Karolína

      Vymazat
    3. Ježišmajrááááá! Pardon, to je ostuda:-( No, občas bohužel mívám takové zkraty, když se moc soustředím na obsah.... Díky za upozornění. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!