Jarní úklid zahrady

neděle 5. března 2017
Jestli nám v našem paneláčkovém obydlí něco fakt chybí, pak je to zahrada. Čím jsem starší, tím víc mě rýpání v hlíně těší a uklidňuje. Ruce samý puchýř, ale dušička v péří. Tento holešovský víkend jsme si ovšem užili pobyt venku dosyta. V sobotu se slavilo, v neděli pracovalo. Aspoň jsme vypotili všechny ty dobroty, které jsme do sebe na oslavě nacpali... Stříhali jsme šlahouny, likvidovali uschlé zbytky květin, jásali nad pupeny, které jsme díky omlazení u země nalézali, hrabali, přesazovali, a užívali si to nádherné jaro všude kolem. Obědvat první březnový víkend venku? Luxus!

I moje zužitkovací mánie byla zcela naplněna. Ze šlahounů psího vína jsem umotala několik korpusů na věnce. Zpod vyklučeného keře jsem si do květináčů zasadila trsy modřenců. Snad vykvetou. A z ostříhané popínavky jsem si uschovala zdřevnatělé kousky stonků. Dřevíčka nabarvím, a nechám i přírodní. Budou se hodit právě na dekorování věnců. Taky už koukáte, co kde venku ulovit a zužitkovat? Tipy sem! Letos se na všechny ty přírodní hokusy pokusy obzvláště třesu... (A jak se tak znám, půlku věcí, které plánuju, nakonec zase neuskutečním...)



2 komentáře:

  1. I my si užili nedělní den na zahrádce. Jen to počasí nám asi nevyšlo tak jak vám, pěkně fučelo, ale hodně jsme se hýbali, tak nám ta zima tolik nevadila. :-) A řeknu ti - bolí mě z tý práce úplně všechno! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vítr byl hodně protivný, ale naštěstí nijak ledový. Já bych takový zápřah potřebovala aspoň dvakrát týdně, na pročištění hlavy nejlepší! Jaru zdar:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!