Jarek!

sobota 6. srpna 2016
Jestli někoho opravdu obdivuju, tak je to právě Jarek. Jeho hudbu poslouchám ráda od malička. Na čunících jsem vyrostla, dodnes znám písničky z tohoto alba skoro nazpaměť... Takžeeee, když přišly dámy z Celé Česko čte dětem s tím, že by chtěly pozvánku na benefiční koncert, který pro ně pořádá, zachrochtala jsem si blahem zrovna jako ti čuníci. Inspirace okamžitá! Nakreslit si Jarka, to byla taková paráda!

Už jsem měla dvakrát štěstí vidět jeho koncert. Jednou z toho v Ostravě na Coloursech, a to bylo něco. Husitské chorály. Pláč i smích. Prostě Nohavica v Ově... Dostat se na nějaký klubový koncert se nám zatím nepoštěstilo. Ale to taky jednou přijde. Člověk nemůže mít všechno hned, neměl by se na co těšit.

Celé Česko čte dětem je neziskovka, která různými akcemi a aktivitami podporuje společné čtení v rodině, předčítání dětem rodiči, které jednak utužuje rodinné vazby a vytváří tolik potřebné rodinné rituály, a také velmi výrazně podporuje vývoj dítěte... No, a protože na takové aktivity jsou potřeba penízky, pan Nohavica uspořádá na začátku září benefiční koncert pro zisk finančních prostředků... (Zda a jak se dají získat lístky netuším, dotazy směřujte kdyžtak přímo na email společnosti...)


Mimochodem, Nohavica a knížky pro děti. Znáte jeho Songbook? Knížka s českými, i do angličtiny přeloženými texty jeho písniček pro drobotinu, krásně výtvarně zpracovaná... 

A záchrana pro rodiče cestující s dětmi autem... Tohle jsou písničky, které si s chutí poslechnu a  zazpívám já sama, a asi mi nebude vadit, když jednou budou drnčet pořád dokola...
Hradišťan - Hrajeme si u maminky
Jaromír Nohavica - Tři čuníci


12 komentářů:

  1. Jarka doma milujeme! Jeho písničky mě dokáží rozesmát i rozplakat. Je skvělej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je. Málokdo umí vymyslet chytlavé písničky, které mají hloubku a nikdy se neoposlouchají... A taky málokdo nezblbne a zná mez své prezentace...;-). P.

      Vymazat
  2. Peti!!! Jarek je moje srdcovka, už od malička. Naposledy se mi poštěstilo loni v Heligonce, to jsem byla v sedmém měsíci těhotenství a užily jsme si to se Stelinkou obě:-) Ježíšek mi každý rok přinese jedno nové cd, tak se moje sbírečka krásně rozrůstá. Poslouchám ho, jen když jsem sama doma a mám na to klid a můžu si všechny texty i hudbu vychutnat:-) Nejlépe spolu s jehlou nebo háčkem v ruce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu muset začít hlídat lístky do Heligonky taky...:-). Moc ráda bych se tam dostala, atmosféra musí být úžasná. To je hezké, sbírat CD od Jarka...:-). Přeji spoustu pohodových chvil s Nohavicou, háčkem a mořem klidu...:-). P.

      Vymazat
  3. Jarka zboznujeme i kdyz se mi zatim nepostestilo slyset nazivo. :) Povedl se ti..pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to jednou přijde;-). Díky, těší mě, že se mi ho podařilo vystihnout...:-). P.

      Vymazat
  4. Dobrý den, Petro,

    Jarek je nejlepší....na nějakou dobu jsem se odmlčela...ale Petro...dnes konečně - na třetí pokus (2 x to nevyšlo - poprvé pro nepřízeň počasí a podruhé s ohledem na zdravotní obtíže pilota)...musím ten zážitek vstřebat...a pak pošlu pár fotografií...a byla bych ráda za obraz...bylo to skvělé...vlastně ne...úžasné....doufám a toužím po expedičním letu...takže šetřím..budete-li mít příležitost, jděte do toho....myslela jsem, že budu mít problémy s výškou...ale kdepak, koš je natolik stabilní a vysoký...že jediné co vás šokuje je pohled do krajiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně že to nakonec vyšlo! Myslela jsem na vás, doufám, že odmlka měla jen samé příjemné důvody...;-). Pošlete, napište, až bude správný čas...;-). Ráda se do toho pustím! P.

      Vymazat
  5. Na Cunicich jsem vyrostla ja a vyrusta na nich i Alfred, to proste nejde jinak :) plakat je nejvic! podoba paradni ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prej to poslali i samotnému Jarkovi, tak jsem dosti zvědavá, co na to mistr řekne...:-). P.

      Vymazat
  6. Nohavica mě provází díky bráchům odmalička, ještě v době, kdy byly jeho písničky tabu. Každý rok si dopřejeme jeden jeho koncert a ten letošní nás čeká právě tuto sobotu ve Strážnici. Jarek se Vám opravdu povedl, je jako živý :) Tak čuníkům zdar.
    Markéta
    P.S. Všechny CD, která jste doporučila nám hrajou v autě, hlavně když vyrážíme na dlouhé cesty do ciziny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panejo, každý rok jeden koncert, to je luxus! Já nějak neumím hlídat vstupenky...Jestli my nebudeme mít stejný hudební vkus...:-). Užijte si Strážnici! A děkuju. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!