Nezapomenutelné oslavy

neděle 19. června 2016


Občas je fajn oživit, co už jsem se všechno navyváděla v souvislosti s organizováním různých oslav. Na právě připravovaném portfoliu najdete totiž kromě svatebních tipů i nápady na to, jak uspořádat nezapomenutelnou oslavu. 

Moje zkušenost je taková, že většina lidí považuje dekorování a ladění oslav za zbytečné, dokud na vlastní kůži nezakusí, jaké to je, když pro ně někdo připraví něco opravdu speciálního. Tuna organzy na stole, karafiát ve váze a poházené lentilky, to nic není… Ale taková girlanda z fotek nebo tombola s lístečky s informacemi o oslavenci, to dostane i chlapy, kteří od pořádné oslavy očekávají především pivo a guláš…

Připraveni? Tak pozor! Tři, dva, jedna, včil... Tady je pár tipů, jak můžete svou akci ozvláštnit. Všechny osobně ozkoušené! Míra funkčnosti a dojetí stoprocentní!

1. Tombola - a nemám tím na mysli takovou tu jakože vtipnou tombolu, která se běžně dělává… Ono v ní nakonec nejde ani tak o ceny, jako spíš o samotné lístečky. Ty, které nejsou výherní, jsou popsány informacemi o oslavenci. Takže se každý může ujistit, co má hlavní hvězda dne nejraději za jídlo, jaké zbožňuje květiny, co ji těší a baví, po čem touží nebo co naopak nesnáší… Takovou tombolu můžete oslavenci připravit jako překvápko, včetně cen i lístečků, a vybranými korunkami přispět na jeho vysněný dárek. Ideální propojení zábavy a dárku pro oslavence.


2. Číslice či písmeno z fotek - krásná dekorace “kulatinové” oslavy je papírová číslice polepená fotkami. A nemusí být jenom narozeninová. Použít se dá i na oslavu výročí nebo třeba třídního srazu. Hloučky kolem postávajících a vzpomínajících hostů zaručeny…


3. Fotogirlanda s přáním -  takovýto osobní dárek z rodinných portrétů musí udělat radost každému. Pokud máte možnost nafotit fotky sami, máte po půlce starostí, jinak musíte doufat ve spolupracující účastníky. Pokud neovládáte počítačová grafická udělátka, můžete "modelům” rozdat rovnou karty s písmeny. Já jsem vzhledem k pro mě jednodušší organizaci ostatní poprosila, aby se vyfotili s bílou “áčtverkou” a zbytek jsem dotvořila v počítači.


4. Fotokoutek a fotobuliny  - jsou už milým svatebním standardem, tak proč je nevyužít i na další oslavy! S tou správnou hladinkou (zábavy, samozřejmě) v krvi vznikají nezapomenutelné fotografie…


5. Jmenovky na stůl - pokud je součástí oslavy i společný oběd či večeře, další věc, na které se dá skvěle vyřádit, jsou právě jmenovky. Můžete na ně použít veselé fotky, různé dotazníky, které si oslavenec jistě s chutí později přečte, nebo pokud organizujete třídní sraz, můžete použít hlášky, které kdysi kdosi vypustil z úst… Zábava v plném proudu hned od začátku akce!

2 komentáře:

  1. Tak moc se mi to líbí, že ani nemůžu říct co nejvíc! Je to originální a milé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, milá Peťulo... A nejvíc mě těší, kolik radosti to přineslo...;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!