Svatební přání jako leporelo

neděle 24. dubna 2016
Chápu to. Taky jsme si od svatebčanů nechali nadělit penízky. Abychom si mohli splnit sen... Ale stejně mi to nedalo. Jen tak šoupnout peníze od obálky. To přece nejde, kor kamarádce, se kterou jsem osm let seděla v lavici. Osm let, chápete to? (Chodily jsme na osmiletý gympl, jen tak pro pořádek.) Tak jsem si řekla, že to chce aspoň mega přání. Takové malé leporelo. S kresbičkami, fotkami i obálkami naplněnými tím správným obsahem...

Leporelo má šest stran, delší papír jsem nenašla. Už tak se sotva vejde do obálky... Na titulce je samozřejmě kresba ušitá na míru novomanželům. V obálkách je schovaný výherní los a taky samozřejmě nějaká ta finanční jistota... Použila jsem i společnou fotku s nevěstou, která byla vyfocena snad před jedenácti lety kdesi ve Skotsku v karavanu. Máme na ní obě natáčky, tak jsem ji nazvala: "Nácvik na manželkovský účes..."

Ptám se vás, kdybych nechala natisknout podobné přání, samozřejmě v univerzální verzi, ovšem v podobném leporelo formátu, měli byste o něho zájem? Jestli se mi teda podaří vymyslet, jak ho nechat vyrobit... Protože zatím moc nevím, jak to technologický  udělat. S nějakými těmi kresbičkami, prostorem pro vlepení fotky, obálečkou na penízky nebo výherní los... Vida, další projekt k promýšlení!

P.S.: Svatba byla parádní! Já jsem si samozřejmě zapomněla foťák v autě... Takže se těším na ofiko fotky. 



21 komentářů:

  1. Dobré ráno, je to skvělý nápad...osobně bych volila "kreslený originál" od Vás...ale dovedu si představit, že i "neoriginál - tisk" bude trhák...dnes nám ve Pstruží nasněžilo a jsou 4 stupně. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém u originálu je v tom, že si úplně nedovedu představit, že si ho za cenu, kterou bych si vzhledem k pracnosti a materiálu stanovila, někdo koupí...
      U tisku zase nevím, jak to vymyslet, protože se tiskne max na A3 a z to skládanku neudělám...:-).
      Uvidíme, co s tím ještě provedu:-).
      Jsem moc ráda, že včerejší strašení s deštěm nevyšlo, a že se počasí docela vydařilo.
      P.

      Vymazat
    2. Peti, a co takhle natisknout ty jednotlivé kartičky, tedy to, co bys nakreslila a napsala a pak použít vzorované papíry a na leporelo ten papír, co teď? Takový kompromis mezi originálem a celotiskem?

      Vymazat
    3. To by šlo:-). Ty jsi hlavička...;-). Cena by byla sice vyšší, což se dá u takového přání ale asi očekávat, ale ne zas tak moc vysoká, jako v případě, kdyby to bylo celé handmade. Jdu si to napsat na seznam "to do". Už se mi začíná nějak moc plnit, asi si budu muset příští týden máknout...:-). Díky! P.

      Vymazat
  2. Zdravím,hezký nápad. Myslím,že by to mohlo být žádané, je to krásná ruční práce a hlavně originální nápad. Spíte vy vůbec někdy? Skoro každý den nový příspěvek i s novou tvorbou,smekám.Hezkou neděli. Svaťka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svati, je to teď moje práce, taky jistě v zaměstnání nelelkujete...;-). A musím využít toho, že jsou nápady, až jednou dojdou, to bude průšvih! Ale přiznávám, že tohle přání už mám hotové dlouho, jen jsem ho nechtěla profláknout před svatbou... P.

      Vymazat
  3. Nadhera! Super napad! Urcite zkus neco takoveho univerzalniho vymyslet, i kdyz si taky moc nedokazu predstavit proveditelnost :)
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... Musela bych sehnat tisk na A1, a to by vyšlo asi docela draho... Ale tak uvidíme...:-). A díky;-).P.

      Vymazat
  4. Normálně vyrob jednotlivé karty, které se slepí washi páskou nebo nějak úhledně. Beztak leporelo je lepený k sobě.
    - takže jde udělat i OBŘÍ leporelo! To by bylo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obří leporelo je vlastně paraván :)

      Vymazat
    2. :-D Tak do takových monumentů se asi pouštět nebudu...:-). P.

      Vymazat
  5. Přání vypadá nádherně! :-)
    A nápad, který už tady zazněl - natisknout jen kartičky a pak je dle potřeby dolepovat - mi příjde super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se do toho pustím, taky se mi to líbí...;-). A děkuju, Veru. P.

      Vymazat
  6. Nápadité, praktické, prostě super zdařilý kousek. Petro, měj se fajn a ať jim to spolu klapne!!! Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, určitě bude, jsou pro sebe stvořeni;-). Díky! P.

      Vymazat
  7. To je krásný, originální, úplný šperk....jsou to šťastní novomanželé, kteří ho dostali.:)





    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastní jsou hlavně proto, že se našli, a že se mají...;-). Ale jestli jsem jim trošku k radosti přispěla, tak jsem samozřejmě moooc ráda! Děkuji, Jani;-). P.

      Vymazat
  8. Krásný nápad....škoda, že se mi už sestra vdala....a v rodině se zatím nikdo nechystá.Ale v případě potřeby vím kam se obrátit:-) Možná toho využiju k výročí naší svatby to by taky šlo jednotlivé kartičky co byl na začátku a kde jsme teď:-) Krásný zbytek neděle a úspěšný skok do nového pracovního týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, nápadům se meze nekladou...:-). Díky moc, i za fotky, registruju, vystavím, děkuju! P.

      Vymazat
  9. Krásné a originální přání, moc se povedlo a určitě muselo udělat obrovskou radost! A nápad Lucky H. je taky super! Pěkný den přeji.:-) Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěsta psala, že udělalo, to mě moc potěšilo. Ona je nesmírně šikovná, ač to není její profese, celou svatbu si nazdobila sama a vyrobila spoustu drobností a dekorací, mé srdce plesalo:-). A Lucka je hlavinka, použít k výročí je super nápad;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!