Bezlepi focaccia

úterý 19. dubna 2016
Dneska mě přepadla naprosto neovladatelná chuť na pizzu. Jenže objednat si jídlo jen tak pro sebe? To je na mě příliš velká marnivost. A vyrobit si ji jen tak pro sebe, na to jsem zas moc líná.... Co vám budu povídat, patová situace! Jenže, moje mlsnost je přece jen silnější než lenost, tak jsem se do toho "heroického" výkonu pustila. A abych měla tu správnou motivaci, vymyslela jsem si, že přivítám svého drahého muže ještě teplou bezlepkovou focacciou. Někdy se mi chce být za vzornou hospodyňku. Povedlo se! Je to ňamka i v bezlepi verzi. A přitom naprosto jednoduchá... 

300 g Jizerky, 250 ml vlažné vody, lžíce oliváče, lžička oregána, lička soli, 2 lžičky bezlepi kypřícího prášku, unahňat, rozmatlat na plech s pečícím papírem. Potřít olejem s utřeným česnekem a solí. Péct 20 minut na 200 stupňů v předehřáté troubě. A co si na to pokypkáte dál, je vlastně na vás. Já jsem našla nivu, využila čerstvé bylinky z balkonu a medvědí česnek, kterého jsem o víkendu dostala velkou kytici. 

Kromě chutného výsledku mě při pečení strašně baví všechna ta estetická kuchyňská zákoutíčka... Škoda, že už tu jedna blondýna při těle s krásnou kuchyní prorazila. Akorát já tak blbě nemluvím...


10 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. No co co?:-). Já bych to ta všechno naaranžovala, nafotila, popsala, jen s tím vařením by mohl být občas nepatrný problém. Detail:-D. P.

      Vymazat
  2. Zabalit a poslat, prosíííím. U nás dnes vítězí lenost :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, pozdě, už jsme to všechno spapali:-). Jenom odpočívej, ty už dopékáš tak či tak;-). P.

      Vymazat
  3. Chválim, aj estetické hodnotenie, aj vtipný komentár!!(Dity:-))
    Aj ja ujíždim v kuchyni len na tých zákutiach, ale pre 6! a ešte nie je hotovo, ,,dovylizujem,,:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to už je skoro velkovývařovna...:-). Snad má Dita smysl pro humor...:-). P.

      Vymazat
  4. Víš proč na ni občas kouknu? Pro tu šílenou nepřirozenost, jak ona dokáže dva bobkové listy pokládat 4vteřiny:-)))))))))
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si to užívá, ne?:-) Já podle ní vařím ráda, je to jednoduše vysvětlený i pro blondýny při těle:-))). P.

      Vymazat
  5. Už jsem jednou focaciu pekla a výsledek nic moc. Zkusím tedy znovu. Jen mám dotaz-co je to Jizerka??? U nás na Hané nic takového neznáme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jizerka je univerzální bezlepková mouka...;-). Z klasické hladké mouky by to mělo jít úplně v pohodě...;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!