Jak jsem expandovala na chodbu

neděle 20. března 2016
Tak. Jaro je prostě definitivně tady. I kdyby já nevím co! Mám na to důkazy, které nelze popřít! Leze na mě uklízecí mánie. Ne jen, že jsem vyskládala celou skříň a všechno srovnala pěkně do kupiček... (A půlku věcí vyřadila. Neteř byla nadšená.) Já se dokonce pustila do bolavého místa našeho bytu. Do volného pokoje, který se (ne)utěšeně zaplňuje mým materiálem a zbožím. Bohužel jen tak, halabala, bez řádu. Mrzelo mě, jaká entropie mi tam vzniká. A že věci, se kterými se při výrobě tak mazlím, nemají důstojné místo k uložení. Rozhodla jsem se proto zainvestovat do nějakého úložného prostoru. Už se na tom pracuje... 

Než ale bude kam ukládat, pustila jsem se do třídění. Prohrabala jsem se hromadou papírů, srovnala je, očistila od ústřižků, smotala do ruliček... Prošla jsem i složku s obrazy, ze které se vylouplo pár kousků, které se v ní už nějakou dobu válely a nic se s nimi nedělo. Některé jsem nemilosrdně zlikvidovala. Nelíbily se mi na začátku, a když ani teď s odstupem, tak co s nimi. Nemůžu nabízet věci, se kterými sama nejsem spokojená. Jiné obrázky jsem se rozhodla darovat, protože se mi sice líbí, ale prodávat se mi je z různých důvodů nechce. No, a pak mi tady zůstal jeden obraz, který se mi líbí stále, a moc. Pastelové barvy, plochy, motiv, všechno. Jenže je bohužel naplácaný jen tak temperou na obyč papír, takže nemůžu odhadnout jeho trvanlivost a zodpovídat za ni. Tudíž prodej nic. 

Opřela jsem ho o botník a při všem tom třídění, ukládání a vynášení jsem se na něho občas koutkem oka koukla a stále více nevěděla, co s ním. Všechno dostalo své místo, jen tenhle chudáček pořád nic. A pak, heureka! Když jsem šla s poslední várkou tříděného odpadu, brnklo mě do nosu prázdné místo vedle vstupních dveří. No co, proč bychom koneckonců nemohli mít jeden obraz i zvenčí! Aspoň tam té krásné cedulce od Lind nebude smutno, ne? Hřebíček, kladívko, a bylo. A je. No, a kdyby ho někdo náhodou čubnul, tak co, asi osud.

P. S.: Teď mě napadlo. Možná bych z něho mohla udělat plakát... Tak to bych ale asi fakt měla stihnout dřív, než si ho někdo případně "vypůjčí"...



6 komentářů:

  1. Péťo, jasně že plakát, je perfektní! Super nápad pověsit jej u dveří a třeba budeš mít další zakázky přímo z baráku .-) Krásnou neděli A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba jo:-). Osm pater, to by mohlo vyjít...:-). Jdu zjistit, kdo mi naskenuje tak velký formát... Díky! (Pořád čekám na jarní květinovou inspiraci a stále nic. Ale to přijde...;-). P.

      Vymazat
  2. Pre mňa nádhera a ešte aj jarná!

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Ale výtahovou šachtu jsem fakt nenatírala, přísahám...:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!