Procházka za město

neděle 17. ledna 2016
Můj drahý muž měl dnes super nápad. Vyrazit na dopolední procházku za město, když tak krásně nasněžilo. On se mnou moc na tyhle mé oblíbené toulky nechce chodit, takže jsem okamžitě nahodila tepláky a už jsme frčeli. Na místě, kde bydlíme, se mi líbí, že ujdeme pár kroků a jsme zcela mimo městský ruch. Všimli jste si, jak se při chození parádně povídá? A kolik nápadů a plánů se v hlavě urodí? Dnešní putování mělo i jeden krásný přesah. Objevili jsme starou stezku, kudy měšťané asi kdysi chodili na výletní místo na kopci za městem, a na kterou současní měšťané už dočista zapomněli. Jenom obtisky srnčích kopýtek, staré ovocné stromy, torza laviček, a ten dřevěný kříž v monokulturním lesíku, ten mě dostal úplně nejvíc.
Po návratu, když jsem vařila čaj a dávala baštu do trouby, jsem si vzpomněla, jak jsme se s Tomem byli více jak před desetiletím taky projít za město. Plánovali jsme, kde budeme jednou bydlet, jak bude náš domov vypadat, snili jsme, zamilovaně si špitali. A já jsem pak doma u čaje plakala, že musím jet pryč a že ho zase týden neuvidím... A těšila jsem se, až budu v tom našem budoucím doma vařit čaj do puntíkovaných hrnků, až se vrátíme zmrzlí z procházky... Doufám, že Tom nepoznal, že jsem nám ty dnešní čajíky v puntíkovaných hrncích nepatrně přisolila. Když já se tak snadno dojmu...


6 komentářů:

  1. Dojímání je krásná součást života :o). Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám po dědovi a mamce. Na nás bývá pohled, když je nějaké rodinné setkání, jak všichni natahujeme moldánky...:-). P.

      Vymazat
  2. Ja asi zbehnem do bazáru pre tú veľkú rozprávkovú Čajovú konvu, s Puntíkmi ...bez pokličky ( ale je oranžová, ale zase má pekne zatočený cucáčik )!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-). Já to říkám pořád, že bez puntíků není domov;-). P.

      Vymazat
  3. Ten kříž v lese je opravdu působivý.
    - nedojímá mě tedy, to ne, ale kdo ví, kdy to na člověka přijde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kříž byl spíše až děsivý, než dojemný... Od dob, kdy jsem psala bakalářku na tohle téma, moje představivost na podobných místech pracuje naplno... Dokážu si živě představit, co všechno se tam mohlo stát. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!