Novoroční

pátek 1. ledna 2016
Spíše než konce mám v oblibě začátky... Jak mám ráda Vánoce, tak silvestrovské slavení není pro mě. Asi jsem ještě nenašla správnou formu, jak tento den strávit. A to už jsem těch forem vyzkoušela nespočet. I když jsem s lidmi, se kterými jsem normálně ráda, v tento večer se vždy modlím, ať už jsem doma v posteli. Nazvala bych to silvestrovským syndromem. Už od devíti začínám být nervózní, že se mi určitě bude chtít spát, čímž pádem se mi začne chtít spát a já jsem ještě více nervózní, že nemám po ruce svou postel. Načež jsem protivná, sama na sebe naštvaná, že kazím náladu a otrávená, že nemůžu být v té posteli... Možná s drinkem na pláži, to bych ještě zvládla... Třeba je to i tím, že po týdnu oslavování Vánoc už jsem natolik přeslavená, že na další juchání energie nezbývá...

Nový rok, čistý list papíru, ten mám raději. Pokud možno bez kocoviny, což se mi letos dokonce podařilo. Popisuju nový diář, plánuju, sním... Rozhodně neperu, i když by to bylo potřeba, protože prádlo by na Nový rok nemělo viset na šňůrách, přináší to smůlu. Vařím čočkovou polévku, abychom měli dost peněz. Letos zkouším inovaci, z červené čočky, s koriandrem a citronóvou kůrou. Jestli budu vůbec dělat druhý chod s masem, tak s vepřovým, protože s drůbežím by štěstí uletělo, se zvěřinou uteklo a s rybou uplavalo. Myslím ale, že bezmasý den nám neuškodí... Novoročenky nevyrábím, protože ty mám hotové už dávno a rozdávám je během celých svátků... A protože "Jak na Nový rok, tak po celý rok.", asi vytáhnu pastelky, jen tak polehounku pro radost... Ještě si chvilku užiju stromeček... Taky odstrojujete na Tři krále? A budu se těšit na všední dny a první zakázky...


10 komentářů:

  1. Áno odstrojujeme na Tri krále.
    Červenú čočku mám rada, ale dnes som to porušila, aj pranie..., Grco sa o to postaral ( teda kocúr Mojžiš, pre tie petardy v noci ťažký žalúdok odlahčil bez byliny kocúrnika na kresle, takže prehoz...).
    Pre tie začiatky :-) som mala rada začiatok školského roku, nová šanca..., začať odznovu...
    Dnes sa mi všetko akoby prehlbovalo, na podstatu..., čas už neplynie, alebo ,,Nech si plynie !,, :-)
    Píše ti to, kreslí ti to, si to !
    :-)
    PS : Páči sa mi farebnosť : žltá a červená, čím ďalej, tým viac !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tak ráda, že je Maty vůči střílení rezistentní... Ale je mi děsně líto ostatních zvířat:-(.
      Taky jsem je měla ráda jako děcko, psala jsem si i tehdy seznamy, co že jako dokážu během toho školního roku:-).
      P.S.: Mně se prostě furt líbí modrá a šedá...:-D (Přejde mě to někdy?)
      P.

      Vymazat
  2. Peti vsechno krasne do noveho roku. Taky mam rada cisty list a nove zacatky...kalendar jeste nemam ale asi pujdu zas do papelote a na lednici od zu ;-):-C pa Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Papelote mají krásné věcičky... Ale Koloběh je Koloběh... Ty malůvky a fotky a průpovídky uvnitř... Kdysi jsem měla podobný od Báry Klimešové a ten byl taky úžasný... Ale nakonec je jedno, kam se to zapisuje, hlavně ať se můžou zapisovat samé příjemné věci;-). P.

      Vymazat
  3. Prvního vařím čočku na kyselo-tradičně:) a odstrojujem na 3 krále-taky tradičně. Moje mamka mívala v ten den narozky, takže jsme to vzaly z gruntu:) Přeju šťastný celý nový rok:) Pavla KM:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokaždé se na odstrojování těším stejně jako na zdobení, že se to tu zas provzdušní, ale letos se mi nějak nechce stromečku vzdát... Že bychom měli inovativní rok?:-). P.

      Vymazat
  4. U nás odstrojujeme stromeček až na Hromnice tak si ho užíváme ještě v lednu. Jsem si tuhle tradici odnesla z domu a je fain.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vydrží? Nám už se sype teď jak domeček z karet:-(. P.

      Vymazat
  5. Vydrží máme tam vodu a zatím dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice taky zaléváme, ale stejně padá. Asi tu máme moc teplo. Každopádně si ho moc užívejte! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!