Koláž vánoční

středa 23. prosince 2015
Byl to krásný advent... A budou to překrásné Vánoce! I vám takové přeju!



A můj dárek pro vás? Recept na tenhle mňami dort! Suroviny: 200g vypeckovaných datlí, 200g másla, 300g co nejtmavšího třtinového cukru, 2 vejce, kůra z jednoho citronu, 200g hladké mouky (zjevně funguje i bezlepi), 1 lžíce prášku do pečiva, 250g oloupaného a na drobno nasekaného jablka, na polevu bílá čokoláda.

Datle zalít vařicí vodou. Máslo rozpustit a vsypat cukr. Směs nechat vychladnout (aby se vejce teplem nesrazila), pak přidat vejce, nastrouhaný zázvor a citrónovou kůru. vše řádně promíchat a propojit. Potom scedit a na drobno nasekat datle, přidat ke směsi a poté do ní zamíchat i mouku s kypřicím práškem. nakonec vmíchat na drobno nasekané a oloupané jablko. Po upečení nechat vychladnout a vyklopit z formy. Ozdobit dle libosti. Třeba potřít roztopenou bílou čokoládou a kandovaným ovocem nebo drobnými perníčky...

2 komentáře:


  1. Dnes sa založila v rodine nová tradícia, aj vďaka tebe Peti!
    Objednala som už v akcii krásne, obdivuhodné, vianočné ozdoby z prírodných, nerozbitných materiálov ( ako inak u nás...), ktoré som obdivovala, ale pre seba by som si ich neobjednala.Každému môjmu dieťaťu po dve, popíšem im ich rozhodujúcimi udalosťami nášho - ich života roku 2015.Každý rok ich budem dopĺňať, budú mať tradičnú, rodinnú pamiatku..., plnú nostalgie a osobných spomienok a rodinnej súdržnosti.
    Taký dotyk s rodinou, ten večný je už v nich zasiaty....:-))
    ...a ešte adventný svietnik, rodinný svietnik, solitér, kovovosklenená dóza...rodinný ,,šperk,,...nám pribudne !


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi ctí být u vzniku rodinné tradice;-). Já si letos řekla, že si u stromečku vyfotím všechny návštěvy (a že jich bude), včera jsme začali a ta fotka je tak úžasná, že se nad ní pořád dojímám:-). Asi zavedu další časosběrné focení vedle toho výročního svatebního:-). Krásné svátky! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!