Když přijde únava...

pondělí 12. října 2015
... je dobré se zastavit a ohlédnout se za tím, co se povedlo. Už to totiž zase dělám. Strašně chvátám a chci víc a víc. Víc úspěchu, víc radosti, víc práce, víc úkolů. Moc dobře vím, že pokud se chci za pár měsíců plnohodně živit tvorbou, musím tu dvojtou šichtu z práce do práce prostě momentálně ustát. Ale taky se z toho nemusím zase hned úplně sesypat, že? Protože na to jsem taky částečně dojela ve školství, že neumím vypnout a nakládám si víc a víc. Aspoň že už jsem se bez hroucení naučila přijímat kritiku a odmítnutí... Je to hezké, mít natolik vypracované tvůrčí sebevědomí, že nad neúspěchem mávnete jen rukou a nemáte chuť se na všechno vyprdnout. 

Takže, co se od té doby, co jsem se rozhodla, povedlo?
  • O trzích v Rožnově už jsem vám psala, tím to tak nějak všechno odstartovalo, to moje odhodlání. Měla bych zase máknout a přidělat další várku folklórního zboží... (Mimochodem, na Vánoce se chystám do Cooltouru v Ostravě na Nekonvenční vánoční jarmarkPotkáme se tam?)
  • Po letech tápání mi najednou blesklo v hlavě a vymyslela jsem výstavu. A definitivně se rozhodla, že bude! Momentálně jsem se zasekla u obrazu číslo pět, protože obraz číslo šest se mi nepovedl. Prostě se mi nelíbí. Takové věci se nedají dělat na sílu. Musím počkat zase na nějaký ten euforický stav. Váš nápad na kalendář mě nadchl. Pořád přemýšlím, jak to provést. Mám na to rok, je to dobrý.
  • Znáte www.pf.cz? Před osmi lety, v úplných začátcích, jsem měla tu drzost nabídnout jim své služby. Bylo mi řečeno, že na sobě musím ještě zamakat. Letos jsem to zkusila znova a na jaře se mi prý ozvou. Tož uvidíme. Já se kdyžtak připomenu.
  • Moc jsem si přála, aby naše svatba byla na úžasném svatebním blogu Originální svatba. Nějak se to neuskutečnilo, celé to vyšumělo, já na celou záležitost zapomněla, a teď v říjnu se najednou na stránkách vyloupla a mně to udělalo opravdu nekonečnou radost.
  • Kdosi z Magazínu Lohas si všiml, že tady už nějaký ten rok ťukám blog a nominoval mě na cenu "LOHAS BLOGGER 2015". Nemám šanci ji vyhrát. nejsem sběrač "liků", nějak si jich neumím nahrabat velké množství... I když by mě dost zajímalo, jak to lidé, kterým tam skáče jeden hlas za druhým, dělají, nemám morálku na to se do takového hlasovacího nahánění zapojit... Ale to, že někdo ocenil mou práci a myslí si, že se můj blog věnuje smysluplným tématům, konkrétně udržitelnému a zdravému životnímu stylu, to mě dojalo...
  • Milá šéfredaktorka z vydavatelství Smart Press mě oslovila, zda bych nechtěla mít reklamu v knize Láskominy od Denisy Bartošové. No to je jasné, že chtěla! Dnes je to reklama, příště třeba samotná kniha. Každá šance se počítá...
  • Zpracovala nebo nasmlouvala jsem si zajímavé a hlavně rozmanité zakázky. Nemám šanci zakrnět. Kromě klasického obrázku, přáníček a krabičky jsem za poslední měsíc ve spolupráci s fotografkou Zuzkou ze ZAZ PHOTOGRAPHY vymyslela motivy na dárkové obaly pro její fotografie, rozhodla se nafotit pro kamarádku památeční fotografie (přičemž na další focení se ještě chystám), kývla na zpracování PFka pro Celé Česko čte dětem a čeká mě i jedna velká malba přímo na zeď... (Obrazy kolaudační, narozeninové i tvoření tajné vánoční nezmiňuji...)
Není toho zase tak málo, na jeden měsíc, co říkáte? Momentálně mám pocit, že mám baterky na nule. Těším se, až tuhle práci na plný úvazek nebudu muset dělat po odpoledních a večerech, na druhou stranu se pořád ještě bojím, jestli to zvládnu. Přes veškerou snahu a práci prostě potřebuju víc kontaktů a víc zakázek. Uff. Je to boj...


13 komentářů:

  1. líbí se mi, že umíš sama sebe ocenit a pochválit. to každý nedovede. říct si: "jsem dobrá" tak, aby to nevyznělo nafrněně a že máš nos až kdo ví kde. to bych asi měla taky natrénovat a eliminovat ty hysterické výlevy, že nic neumím a nic nedokážu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to nutnost. Musím si sepsat, co jsem dokázala, abych sama sebe ujistila, že jdu tou správnou cestou. A potřebuju si to takhle sepsat právě proto, že neustále pochybuju a tápu;-). P.

      Vymazat
  2. To se tak dobře čte, máš můj velký obdiv! Mít svůj sen a jít si za ním, nádhera. Třeba na to taky někdy seberu odvahu:-)
    Držím pěsti, ať se Ti daří. Jestli nám to v zimě výjde, přijedem se podívat do Rožnova:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holka, co mě to stálo (stále stojí) slz a potu a pochyb... Ale když už jsem se dala na vojnu, tak musím bojovat! V zimě ještě ne, až na jaře;-). Vánoce byly jednak plné a jedna na nejžádanější trhy neberou hned nováčky...Ale těším se někdy někde na setkání;-). P.

      Vymazat
    2. Jéé, aha, tak na jaře jsem tam snad ještě nebyla, jezdili jsme vždycky na zimní, asi bude potřeba uděla vyjímku :-)
      Držím pěsti, ať se daří, moc dobře vím, že to jednoduché není! :)

      Vymazat
  3. Chválim a držím palce !
    Mohla by si navrhovať aj tapety a látky...keď vidím ako to na pozadí tvojho geniálneho koberca ,,docvaklo,, s tvojimi obrázkami, grafikami...
    :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomalovat se dá všechno;-). Jenom se někomu vnutit, aby toho využil;-). Díky za nápady. P.

      Vymazat
  4. Super!

    Taky jsem si do jednoho ze svých notýsků kdysi napsala, že člověk jde na vrchol a když tam je, ani už neocení, že tam došel, nepozastaví se nad dosažením toho, co chtěl, a už zase pádí jinam, za dalšími a dalšími věcmi, aby si ani ty plně neuvědomil jako úspěch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty tvoje notýsky miluju:-). Většinou do kopce dost funím, tudíž musím často odpočívat, takže zastavení je nutné:-). Obrazně i v reálu;-). P.

      Vymazat
  5. Jasně, že to zvládneš!!! jsi ženská... :-D Ivča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!