Peripetie s dárkem

sobota 29. srpna 2015
Dostala jsem na narozeniny od kamarádky dárek. Moc mi chtěla udělat radost. Pečlivě hledala, vybírala, přemýšlela. A taky mi tu radost udělala, to jó! Dostala jsem tácek, tak akorát na nošení štamprlátek s domácím likérem. Perfektní tvar, barva, ale... Dozdoben byl ubrouskovou technikou, která mi k srdci úplně nepřirostla. Nastaly týdny rozervanosti. Přemalovat či nepřemalovat? Kamarádky jsem se bála zeptat, aby se nezlobila, že jsem nevděčná... A pak to přišlo. Jak jsem byla v tom malování makovic a perníčků, nebyla jsem k zastavení. Hodila jsem rovnou pár tulipánů a puntíků i na tácek. Jako v rauši. (Na barvy se vymluvit nemůžu, jsou vodou ředitelné a rozhodně bez výparů.) Po činu jsem se cítila jako zločinec. Až pak jednou kamarádka přišla na návštěvu. Hned ve dveřích jsem na ni vysypala své děsivé tajemství. Než z mého přerývavé zpovědi pochopila, o co jde, musela si myslet, že jí právě sděluji, že mám v pokoji ukrytou mrtvolu. Smála se a ujistila mě, že jí opravdu nevadí, co jsem s táckem udělala, že hlavně ať jsem spokojená já. Konec příběhu.
A jaké z toho plyne ponaučení, milé děti? Kdybych neporušila zásadní životní pravidlo - komunikovat s bližními svými - mohla jsem si ušetřit hromadu trápení kvůli úplné pitomosti. (A vy byste nemuseli číst tolik nasázených písmenech o pomalovaném tácku.) 



6 komentářů:

  1. Ja tiez neobdivujem servitkovu techniku a uplne ta chapem... Teraz je ta tacka perfektna...
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa s jedným darčekom so servítkovou technikou prihodilo to isté....len som ho nepremenila do krajšej podoby :-)
    A mám obývačku aktuálne ladenú do modra :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochvala za modrou:-))). (Příště tedy poslat, přemalujeme;-). P.

      Vymazat
  3. Peti...já jsem tak taktní že to nejde :-D....a když se rozhodnu být upřimná a řeknu to tak jak to je tak jsem se vždycky setkala s uražeností a ublížeností...takže gratuluju že máš tak skvělou kámošku :)

    Moc hezky se ti to povedlo ppa Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, proto jsem se bála, abych kamarádku neurazila, to bych nerada... Taky už jsme spoustu dárku nenápadně vyřadili z domácnosti bez upozornění, protože bychom se s pochopením nesetkali. Ale ten táceček se mi hrozně líbí, jen chtěl prostě malučko dodělat;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!