Chrpák...

pondělí 31. srpna 2015
Když jsem v červnu vymyslela nový motiv, slibovala jsem čerstvou sadu přání... K tomu zatím nedošlo. Ale když už jsem v té folklorní krabičkové mánii, hodila jsem ho na kapesníkovníky. Řeknu vám, daly mi zabrat. Piplačka! Ale výsledek stojí za to, ne? To zase bude boj, abych si je nenechala). (Měla bych začít dělat třeba oranžové věci...)

Hrozně se mi líbily komentáře, které se u červnového příspěvku objevily. 
Liška napsala: "Odteďka je odzvoněno "cibuláku" a přichází chrpák." 
A pan Franta dodal: "Na cibuláku je granátové jablko, které vypadá jako cibule, proto cibulák. Tady je tedy chrpa, která ale vypadá, alespoň já tak soudím, jako čekanka. Nebo myslíte, že ne? Nebýt tam ta sugestivní fotka s chrpami v obilí, nenapadlo by mě, že je to chrpa.Takže by se to mělo jmenovat asi po cikorce. :-) A víte, že ten pan továrník, který postavil v Dubí fabriku, kde posléze jedna firma z Míšně začala vyrábět cibulák, který se tam vyrábí dodnes, zbohatl na výrobě právě té cikorky - tedy náhražky kávy? A víte, že v Dubí pořádají každý sudý rok malířské symposium, které je věnované malbě kobaltem pod glazuru? Ideální příležitost přihlásit se a ohromit svět nějakým podobným modrým dekorem - od vzniku cibuláku to bude za "pár" let už 300 let."

Ono to asi opravdu vypadá jako čekanka, ale pojmenování chrpák se mi líbí tak moc, že už se ho nevzdám... Nakonec, jestli čekanka nebo chrpa, vždyť je to jedno...




8 komentářů:

  1. Fandím ti!:) Cítím z tvého psaní energii k tvoření a moc se mi to líbí. Tyhle motivy jsou vážně moc hezké, určitě bych je velde krabiček přenesla i na tvé další výrobky:). Zrzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrzko, díky! Energie je hodně, užívám si to, než mi někam prchne. Určitě je hodím ještě na nějaký tácek nebo tak;-). P.

      Vymazat
  2. Kvetinka je veľmi vydarená a farebnosť tiež !
    A starorúžový tón k tomu...:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je to spíš béžová, ale je pravda, že s lehounkým nádechem. To asi ty fotky... Díky! P.

      Vymazat
  3. Chrpáček! :)

    Jsem zvědavá na další výrobky a rozvoj toho motivu. A nějak předpokládám, že brzo se vyvine, až ho budeš mít zaběhaý v paži - že se nějak zjednoduší nebo zaběhá nebo něco děsně zajímavýho se s ním ještě stane. To se těším, kde všude bude!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, uvidíme, kam ho ještě prsknu... A jestli se vyvine nebo uhyne;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!