Když dlouho nepíšu...

úterý 19. května 2015
Když dlouho nepíšu, může to znamenat dvě věci... Buď se neděje nic, co by stálo za řeč a všechny dny tak nějak splývají a nebo se toho děje naopak zase moc a moc a není ani kdy fotit... (Obdivuji bloggerky, které mají tolik elánu, že dokážou psát pravidelně, nedejbože každý den a ještě se to dá pořád číst...) Momentální stav je kombinací obojího. Kde se vůbec nic neděje, tak to je výtvarná činnost. Výkaz práce nula. Takové to hloupé hluché období na mě sedlo zrovna v překrásném máji... No jo, asi se mám více věnovat rodině a kamarádům. A to já se zas věnuju ráda, to jo. Jdeme z návštěvy na návštěvu, z výletu na výlet, z oslavy na oslavu... Náš týden po přiběhnutí z práce vypadá tak, že honem rychle vzpomínáme, kde za půl hoďky máme být. (Zatím jsme se vždycky trefili.) Za poslední dva týdny jsem stihla jednu dámskou snídaňovou jízdu (končila ve čtyři - milá tradice z mojí rozlučky se svobodou), kulaté oslavy sedmdesátin s půvabnou procházkou domů mezi odkvetlými pampeliškami, výlet na Hukvaldy s kamarádkami z výšky, přes týden oslavit s další kamarádkou její čerstvě získaný titul, do toho nějaké to pravidelné sportování, výšlapy za město, badmintonové čtvrty... 

Aktuálně mám za sebou úžasný víkend v Praze. Třetí květnová sobota a neděle už čtvrtým rokem patří cestě do hlavního města. Bývá totiž knižní veletrh Svět knihy. Každý rok mi dělá při pohodovém toulání městem a při nepřetržitých hodinách povídání průvodkyni některá z milých kamarádek. Takže relaxace na sto procent zajištěna.

Příští víkend nás čeká další kulatá oslava, tentokrát šedesátinová, potom svatba kamarádů a pak v práci projekty, výlety, konec školního roku, což bývá vždycky šílený blázinec...

Je to moc fajn, žít naplno, ale už se docela i těším na letní zklidnění a opětovné přišpendlení k papíru a barvám... A k blogu taky samozřejmě!

P.S.1: A víte, co je úplně největší krize? Že jediná pěkná fotka z posledních dní, kterou mám, je ta, na které jsem já na farmářských trzích v Praze na Jiřáku... A to jsem si říkala, když jsem před lety blog zakládala, že vás svými fotkami rozhodně obtěžovat nebudu, protože kdo by se na mě chtěl koukat, že... No jo, fakt platí: "Nikdy neříkej nikdy." (Jakože když už jsem to tolikrát porušila kvůli svatbě, tak už je to äsi stejně šumák...) Tak to berte tak, že vám na ní růžovým připíjím na začátek letní sezóny!



8 komentářů:

  1. Krásná fotka - krásná proměna:o)..proužky za puntíky:o)..Moc Ti fandím, nádherný blog a neskutečně šikovné ruce podpořené bystrou hlavou plnou nápadů. Přeji moc krásné dny..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proužky a léto, to prostě patří k sobě;-). Inko, děkuji moc za každý úžasný vzkaz, který mi tu kdy přistál! Velká vzpruha to je! P.

      Vymazat
  2. Mám rada u Vás to výtvarno...bielomodrobéžovú harmóniu , v byte, na Vašej svadbe ..a vy ladíte s blogom,rozhodne máte ladné krivky,rozhodne to vidno ,po výtvarnej stránke :) .....aj ten kovový biely stolík na balkóne,balkónik,bytík,koberec ,..tiež :)...postupnosť čiste náhodná :)
    ...ja som v znamení panny, a keby sa dalo tak by som chcela tvoriť takú úplnú kompozíciu s bývaním a so sebou a vizážou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VELMI ladné křivky, to já mám, no...:-D Úplná kompozice, to je hezký pojmenování:-). Občas to pravda hraničí až s obscesí, že musím mít všechno tak nějak pintlich stejné, ale co už, každý máme nějaké ty svoje úchylčičky, že? A moc moc moc děkuju za tak úžasný vzkaz! P.

      Vymazat
  3. Na zdraví Peti :)) Taky mám teď trochu slabší blogovací období, ale to se zase vyvrbí. Užívej si krásného jara :) papa K*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš pro to "slabší období" pádné důvody;-). Díky, Kami! P.

      Vymazat
  4. Oringle,mrkni ku mne do práčovne ,uvidíš tam konvičky,inšpirácia od teba :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!