Reklama na blogu - ano či ne?

pátek 30. ledna 2015
Moji milí čtenáři... Velmi si vážím vašich návštěv, vzkazů i názorů. Blog je moje velká radost i výzva. Když jsem ho před lety zakládala, netušila jsem, jak moc pozitivně ovlivní můj život. Radost z nového designu i portfolia je neutuchající. A že se mi začínají scházet první báječné zakázky, z toho jsem úplně paf...

Dnes mi přišel email, ze kterého mám na jednu stranu radost a moc mi zalichotil a na druhou těžkou hlavu. Je mi v něm nabízeno, že bych zde občas mohla vystavit inzerát na výrobky, které mě zaujmou a že bych z toho mohla mít i nějakou tu korunu navíc (co si budeme povídat, každá koruna dobrá...). Vzhledem k tomu, že se jedná o docela zajímavé e-shopy o bydlení a rukodělných pracích, říkám si, proč ne?

Co na to ale říkáte vy? Nevadilo by vám zde sem tam nějaké to komerční okénko? Slibuju, že je budu dělat s láskou a co nejvíc nápaditě...

A dělá se to vůbec, takhle prozrazovat reklamu? Když já vás nechci tahat za nos, no... A taky teda nevím, jestli si to moc nemaluju, ale dle mých představ by to mohlo vypadat třeba nějak takto...


Nákupní seznam dle Oringle aneb co bych si teď moc přála...

1. Grafika od Pavly Richterové. Je úžasná a toužím po ní už dlouho! Pavli, pevně věřím, že nám ta výměna jednou klapne:-). Portfolio od Pavly ZDE.
2. Cibuláková mísa. Cibulák v moderním kabátku dle návrhu Jiřího Pelcla. Tradice v moderním pojetí, to je to co zbožňuju. Ke koupi třeba ZDE.
3. Kuchyňský robot Kenwood. Chápete to? Šedé pruhy a jeden tmavě modrý. Ten vymýšleli pro mě. Stránky společnosti ZDE.
4. Škrabadlo pro Matyldu. Protože Matylda je celá po mně a moc dobře ví, co je krásné. Najdete ho třeba TU.
5. Hodinky Timex. Jsem už velká holka a asi bych neměla koukat jen na mobil, kolik že to je vlastně hodin. Jednou si je koupím možná TADY.
6. Sandálky Keen. Krásné, kvalitní, určitě i pohodlné. TU.
7. Dóza prací prášek. Tohle je momentálně "moc chci", ale vlastně "úplně nepotřebuju!. No jo, ale když je tak krásně oringlí... ZDE.
8. Retro kuchyňská váha. Na Vánoce jsme dostali jednu digitální, skladnou, funkční a ehm, červenou... Já nechci být nevděčná, vůbec, fakt, ale tahle nedigitální, neskladná, ale strašně krásná by byla tak nějak lepší, no... (Zastřelte mě.) TU.
9. Blok s tabákovým papírem. Protože z něho jsou ty nejkrásnější obrazy i přání. Bohužel jsou v obchodech málo k sehnání, ale mají je třeba TADY.
Já si ale myslím, že by se spíš jednalo o různé reklamní bannery a tak a to já nevím, jestli úplně chci... Ale stejně... Že mi to vůbec někdo nabídli, páááni...

16 komentářů:

  1. Proč ne....však není podmínkou to kupovat, každý se rád podívá na pěkné věci a věřím, že tady budou jen vkusné věci:) Pavla
    PS:posílala jsem mejl s objednávkou na krabičku-přišel? Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že nepřišel:-(. (Jinak bych určitě odpověděla... Napište, prosím, znovu.

      No, ono abych z toho něco měla, tak by měl nějaký nákup proběhnout, ale to už je čistě na každém, že... Já můžu jen doporučit... Uvidíme, jaké podrobnosti pošlou. P.

      Vymazat
  2. Zkusit se má všechno a nejhorší je nekomunikovat. Zjisti, jestli tě to nechají dělat po tvém. Pokud ne, musíš si rozmyslet, jestli je finanční stránka natolik výhodná, aby sis svůj nádherný a s láskou opečovávaný blog prznila reklamou...A ať tak či tak, určitě se poptej, jak se dá spolupráce ukončit :) Časem by ti mohli začít přistřihávat křidélka a nutit ti sem něco, co vyloženě nechceš, tak aby jsi pak nebyla nešťastná, že nemůžeš ven ze začarovaného kruhu. Bohužel, rozhodnout se musíš jen ty sama, ale za mě ti můžu slíbit, že vás s blogem oba dva budu mít pořád stejně ráda, s reklamou i bez ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem napsala, co bych byla ochotná zakomponovat, tak teď uvidíme, jestli se vůbec ještě ozvou:-). Právě bych byla nerada, aby ta reklama byla "prznící", myslím, že se dá udělat i vkusně... A díky za tipy;-). A za přízeň a tak, však víš;-). P.

      Vymazat
  3. Peti to je kompromis. Já rozlišuji reklamu a reklamu. Poněvadž můj blog je nejen o mé tvorbě, tak "reklamě" se moc nevyhnu, ale zase ráda doporučím něco co se mi samotné líbí u mě doma a nebo se hodí do mého stylu bydlení. Taky mě přijde pár takových nabídek, ale můj blog je můj a chci si tam dát to co chci prezentovat za sebe :). Ale ta forma viz výše se mi líbí. Protože tento vzhled reklamy beru jako dobrý tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct, jestli bych podobný tip reklamy byla schopná dělat častěji a z nabízeného materiálu... Přesně kvůli tomu, že blog je "můj" a je to pro mě "posvátné" místo váhám... Jsem ráda, že mé bloggerky mi rozumějí:-D. P.

      Vymazat
  4. Grafika Pavly se mi taky moc líbí! A přesně tahle je můj favorit :-) A reklama ... podobných nabídek mi chodí spousta, ale zatím odolávám, protože blog je jen můj a jak píše Martina, chci si tam prezentovat to, co se líbí mě. A hlavně se přiznám, že mi to docela vadí, když se na nějakém mém oblíbeném blogu objeví bannery s reklamou, trochu to otravuje. Té reklamy už je všude moc. Ale udělej to jak cítíš ty sama, já osobně dám na první dojem a intuici. Pakliže si myslíš, že to bude dobré, jdi do toho. Takto to ovšem máš moc pěkné, osobité a čisté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úžasná, že? Už pro ni mám i místečko na zdi...:-)
      Mně přišla první, tak jsem z toho paf a ani po celém dni uvažování nejsem úplně rozhodnutá...
      Bannery nechci, to je jediné, čím jsem si jistá... Když už jsme s Klárou investovaly toliké energie do designu blogu, tak si ho nenechám úplně rozhodit něčím blikajícím... (Koláž byla ale zase docela zábava...:-) P.

      Vymazat
  5. Peti to začínáš hezky s tou reklamou :-D Jen tak dál. CHI.

    Ted vážně. Nevím jestli to stojí za pár desítek korun si kazit tak krásný čistý blog. Myslím, že nedodrží to, co slibujou. Určitě mají nasmlouvané různorodosti, které se ti vždycky nebudou líbit. Pokud by to vypadalo takhle - tak proč ne, ale určitě nebudeš propagovat to, co doopravdy cítíš od srdce. Osobně mě reklamy na jiných blozích ruší a znervoznují a tak nějak klesnou o třídu níž. Ale jak myslíš, tak myslíš. První si zjisti jestli se to OPRAVDU vyplatí. Slyšela jsem, že fakt ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostanu provizi...?:-D (Ale jednu mi schovej, fakt, když teď budeš mít ten nátřesk zájemců...:-).

      Přesně jsi shrnula všechny moje strachy, proč kolem celé té záležitosti vůbec váhám... Zjišťovala jsem, psala a pořád jsem s rozhodnutím tam, kde jsem byla... P.

      Vymazat
  6. já proti reklamě na blogu nic nemám. když děláš co tě baví, děláš to s láskou a poctivě, proč by si měla odmítat nějaké finanční ocenění :) samozřejmě ale záleží na provedení.. blikající bannery by se ti sem asi moc nehodily, ale myslím, že ty by sis poradila i s tím. jinak reklama ve formě článku už není opravdu vůbec nic proti ničemu, navíc když si sama vybereš, co zde budeš prezentovat. za mě klíďo píďo zelená (nebo modrá :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá mačet, děkuji za názor. Myslím, že se vydám cestou jako u této koláže a uvidíme, jak to bude fungovat. Bylo to docela zábavné, hledat takové pěkné kousky, abych ale neutratila víc, než vydělám:-). P.

      Vymazat
  7. Reklamu si dokážu odfiltrovat, takže s ní problém nemám. To si musí vyřešit blogerka, jen můj názor je, že pokud jde o reklamu na cizí produkty, že by takový článek mohl mít aspoň štítek PR nebo něco podobného, bylo by to fér vůči čtenářům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, ono to asi tady půjde celkem poznat, já moc články a obrázky odjinud nepřejímám (teda spíš vůbec). Ale jo, souhlas, čtenáři by měli vědět, o co go, proto jsem vlastně sepsala i todlencto:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!