Krásné Vánoce!

pondělí 22. prosince 2014
Tak na tuhle atmosféru jsem se setsakramensky těšila... Zavírám se do našeho hnízda jako do skořápky a choulím se ke svému muži a nejbližším... 

Jako by tento rok nevypálil ještě všechny své trumfy a střílí jednu jobovku za druhou. Nejhorší jsou věci, které člověk nezavinil, nemůže je ovlivnit a přesto se ho hluboce dotýkají. Odjakživa zastávám heslo "Co tě nezabije, to tě posílí." a "Všechno zlé je k něčemu dobré." a tudíž se snažím ve všem tom najít nějaký smysl.

I kdyby nebyl žádný jiný, probouzí se ve mě na protest hluboký pocit vděčnosti a radosti. Když se rozhlédnu po svém domově, když mohu obejmout svého manžela. A všechno to uklízení a shánění dárků, na které většina buď nadává nebo ho ignoruje, to si neskutečně užívám, protože vytvářím radost a atmosféru pro někoho, na kom mi záleží. Protože každé činnosti, kterou děláme, dáváme smysl a náboj jen my sami...

Je těžké vyjádřit slovy přání, aby nevyznělo jako klišé, protože opravdu důležitá sdělení bývají dost často zakleta v různých frázích... Těm, kteří schytali plnou palbu a nepřízeň osudu na ně dolehla plnou silou, přeji, aby z této situace vyšli silnější, lepší, šťastnější... A těm, kteří souzní se svými tápajícími nejbližšími, těm přeji, aby měli dost síly podpořit a uvědomit si, jaké sami mají štěstí, aby mohli kolem sebe šířit radost, pohodu a byli vlídnými přístavy v neklidných vodách. 

Užijte si překrásné svátky plné smíchu a milých překvapení! Děkuji, že sem občas skočíte na návštěvu, že mi zanecháte vzkaz, že tu jste se mnou... Těším se na další blogový rok. Že bude zase pastelkový a patlací a parádivý a zabydlovací a hlavně veselý a plný skvělých virtuálních a live setkání!


10 komentářů:

  1. Krasne vianocne sviatky, pokoj a klud v srdci, dusi i v okoli.

    OdpovědětVymazat
  2. Péťo, také se těším na tvé další příspěvky. Přeji krásné Vánoce a věř, že se vždy to špatné v dobré obrátí..Inka

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, i tobě krásné a pohodové vánoce !!!!! Krásně si je užij ...........♥♥♥...........Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné Vánoce a v novém roce kromě zdraví a spokojenosti...hodně krásných obrázků....Milky

    OdpovědětVymazat
  5. Take preji krasne Vanoce a do nadchazejiciho roku konec jobovek a mnohem poklidnejsi vody osudu ;).
    Dekuji za mile clanky, krere si vzdycky s chuti prectu a tesim se na dalsi.

    OdpovědětVymazat
  6. Prajem krasny vianocny cas..jana

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné Vánoce i Tobě, Peti! Hezky jsi to napsala...

    OdpovědětVymazat
  8. Tak moc se nacházím v těch tvých slovech.. prožívám zřejmě něco podobného, nebo možná jiného, ale tvá slova na to prostě tak nějak pasujou.. taky jsem tak šťastná za to, co mám.. a to ostatní bych chtěla vypnout, hodit za hlavu..ale moc mi to nejde. Proto i já tobě přeji nádherné svátky vánoční, užívej si to, je to nádherný čas a už žádné jobovky! Mám to tu ráda.

    OdpovědětVymazat
  9. KRásně napsáno. Přeji Ti jen to dobré a těším se na další milé blogy. :) Lenka V.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji všem za milá přání! Věřím, že jste si svátky moc moc užili... P.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!