Horečnatě

úterý 11. března 2014
A už je to tu zas... Ale dobře mi tak. To je trest za ten můj věčný pocit mesiášství a nepostradatelnosti. Kdybych se vypotila a vyležela rovnou, nemusela bych se s tím crckat dva měsíce po kouskách. Horečka "třicetdevět" je už opravdu pádný argument, proč zůstat v posteli. Co dělat, aby se člověk pod peřinou, mezi chvílemi horečnatého spánku, nezbláznil?

Dívat se na Artmix. Ostravský díl je skvělý. Mám strašnou chuť prolézt Ostravu a všechny výstavy, které nabízí. Mám ještě větší chuť konečně udělat tu svoji výstavu, kterou mám v hlavě tak dlouho... Ale jak? Potřebovala bych prostor a čas jen pro tvorbu. To je luxus, který si nemůžu dovolit.

Připomenout si oblíbené filmy, které naplní potřebu vnímat krásno a estetično. Každý záběr jako moment ze starých pláten. Pýcha a předsudek. Dívka s perlou. A můj nový objev díky ČT Art - Jasná hvězda. Příběh o básníku Johnu Keatsovi.

Konečně podrobně prostudovat časopisy, které jsem zatím jen rychle proletěla. Ikea live. Venkov a styl. Marianne bydlení. Už jenom na ty obálky je radost se dívat. Někdo mi chtěl modrými detaily asi udělat radost.

Podívat se na všechny díly F. L. Věka. A v pauzách objevovat nové pořady - třeba Naše tradice. Vy jste věděli, že se něco takového točí? A občas to odlehčit Herbářem (sakra, jak to ty ženský dělají, že vypadají tak krásně a mladě?) a Ditou P. (no jo, mluví blbě, ale díky ní umím koblihy...) A Folklorikou.

Domluvit si další výměny. Díky, že píšete, že máte zájem... Myslím, že se prohlásím za vynálezce a specialistu na rodinné okýnkové obrázky.

Ale teď už Paralen, vypít horký čaj a zase si chvilku pospat...


10 komentářů:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=ZOZBw_HIUQ8
    Milá naše umělkyně, posílám jeden virtuální lék:-)) TOBĚ(děkuji) jsou blízcí vzděláním, mě lidskostí a humorem.
    Péťo, ať je dobře a pokud to půjde, užij si odpočinek a léčení i nějak příjemně mile po svém:-)
    Co se týče Grossmanna - mám vzpomínku s velkým V.
    Na střední jsme měli nebezpečně nesympatickou profesorku češtiny. Když jsme měli psát maturitní písemku na vybrané téma, já si vybrala, s kým by jsme chtěli srávit den, s nějakou postavou, z dávné historie nebo novější, nebo idolem....
    A klasika - nejdřív na papír hrubý souhrn, pak naostro...já měla jasno, jela rovnou, dokonce se to řešilo, jestli jsem to odněkud neopisovala (to ani nešlo)...a pak si mě naše madam pozvala do kabinetu - na té samé škole učila kdysi i mou mamku, a prý byla stejně přísná a odtažitá - mě nabídla židli a pak poděkovala. Vůbec jsem nechápala.
    Já totiž psala o tom, jak sedím s Grossmannem na Slávii u jejich slavného "wc stolku", kolem leží zmuchlané papíry a my tvoříme...
    Grossmann a Šimek, to je moje srdeční záležitost....
    Ps. Poznámka pro prvorodičky - nebrat si jejich povídky jako četbu do porodnice:-))))))) Dost to bolí:-)))
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Magdi! Momentálně se asi na víc nezmůžu, ač by si to tak báječná rozveselovací zpráva zasloužila... P.

      Vymazat
  2. Přeji brzké uzdravení a příjemné stonání - s dobrým čajem, hezkou knížkou nebo zajímavým filmem to jde vždycky líp :-)
    A děkuji za připomenutí ostravského dílu Artmixu, v neděli mi to uteklo ... jdu se inspirovat, kam vyrazím ...
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by se mi dařilo stonat příjemně:-). Pak napište reference z kulturních toulek;-). P.

      Vymazat
  3. Brzo se uzdrav Oringličko! A mezi horečkama toho stíháš teda dosti:)! Odpočívej!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Martinko! Četla jsem, že jste taky marodní? Ach jo, to nám to jaro začíná... To je plán až do pátku! Zatím zvládám pustit F. L. Věka, usnout, a pustit ho pak tudíž znova:-). Ale už jsem od pondělka u 10. dílu, to zas jo:-). P.

      Vymazat
  4. Jeee, F.L.Věka jsem sjela komplet v pondělí. Původně jako kulisu u uklízení, když už mě v práci vnutili dovolenou, no moc jsem neuklidila :o)
    Hezké uzdravování přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S F. L. Věkem v posteli, kdo by si to nechal ujít:-). Nedivím se, já bych toho taky moc neudělala...;-) Skvělý seriál. A děkuju. P.

      Vymazat
  5. Taky zrovna marodím... Mám tu smrtelnou mužskou nemoc - rýmičku:)
    Ale náhodou mám teda fakt dost dobrého bacila. Od Pá odpo celovíkendový gaučing omezený na nezbytně nutný pobyt u sporáku. Dneska jsem šla do práce (dyť mám jenom rýmičku, ne?) ..teče mi z různým dutin...už to ani nevnímám, jen tahám kapesníky z krabičky. Ovšem takovou krásnou, jako máš Ty, to tedy nemám:)) Salvami kýchání budím z odpočívání našeho unaveného kocoura - aby tak ještě z toho dostal TIK!...chudáček.. :)
    Tak na zdraví a bacilům ZMAR! Nazdar! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nazdar:-). Marné no, to špatné musí ven;-). To si teda aspoň říkám já, když se topím v těch posmrkaných kapesníčcích:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!