Adventní věnec

neděle 24. listopadu 2013
Letošní baněčkový. Před Vánoci jenom vyměním zelený korpus... Nadšení = nekonečné.


Okénko protivné učitelky: Milé blogerky, slovo Vánoce se píše s velkým V!!! Stejně tak názvy jiných svátků jako třeba Velikonoce či Dušičky... (Ano, taky mi občas ujede chyba, ale tohle mi prostě trhá oči... Vždyť ty Vánoce si to velké V přece zaslouží...) 

19 komentářů:

  1. Taky jsem dnes tvořila adventní svícen, i když podstatně jednodušší. Musím se přiznat, že ty baňkové příliš nemusím (omlouvám se za upřímnost), ale tento se mi prostě líbí! A to zvolené pozadí na fotografii, to jsi teda vystihla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za upřímnost se přece neomlouvá. Ještě kor když ten můj výtvor hned v další větě pochválíš;-). Mně se ten letošní trend kouličkových věnců naopak moc líbí... (Jinak bych ho nedělala, že...:-). P.

      Vymazat
  2. Tak Dušičky s velkým písmenem, to jsem nevěděla. Jsem si vědoma toho, že se změnil pravopis, Vánoce a Velikonoce tak píšu. Budu si muset koupit nová pravidla pravopisu. Díky za informaci a adventní věnec se mi líbí - mám ráda netradiční umístění svíček. Jeden rok jsem dala svíčky mezi kouličky na skleněný talíř a také to vypadalo hezky. ahoj a hezký nedělní večer. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, i další svátky...Mně se na tomhle umístění líbí, že jsou svíčky zabodnuté v soli a je tak přece jen menší riziko, že by věnec mohl začít hořet... P.

      Vymazat
  3. Moc hezká kombinace. To já zas budu shánět komponenty na poslední chvíli. naposled jsem to stihla až na druhou neděli :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-). Tak šťastný lov, já jsem nemohla sehnat korpus už teď, všude vyprodáno... A díky. P.

      Vymazat
  4. Ten se ti moc povedl :)) Baněčky nemají chybu ♥
    Btw s těmi velkými písmeny to je pravda. Ještě bych doplnila, že ve slově vánoční píšeme malé V :D
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za doplnění;-). Vyplenila jsem všechna místní květinářství, abych měla různé baněčky:-). A asi budu plenit ještě, pár mezírek by chtělo ještě vyplnit... P.

      Vymazat
    2. Pleň pleň, baněčky jsou luxusní :)) K*

      Vymazat
  5. Milá Oringle .... je nádherný !!!! Moc se ti povedl ...... Marki

    PS: .... že i Dušičky jsem nevěděla .... díky moc za doplnění mých chatrných znalostí, ty "protivná účo" chi, chi ......

    OdpovědětVymazat
  6. Peti a zrovna v Dušičkách bych napsala malé, stydím se O:-) Věnec je nádherný! taky se dnes chystám dělat, ale vzhledem k tomu, že mi zůstaly berle i ortéza a v Klatovech nevím kde co shánět, tak to bude dost silná improvizace....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestyď, teď už budeš používat správně;-). Díky moc! A improvizace určo dopadne skvěle! P.

      Vymazat
  7. Tento kouličkový věnec je parádní, i když jinak také baňky moc nemusím ;-) A osvěty ohledně češtiny není nikdy dost, i když mám pocit, že u některých lidí je to beznadějné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, ale člověk se nesmí vzdávat:-). Taky jsem na baňky nikdy nebyla, ale čím dál tím víc jim přicházím na chuť... P.

      Vymazat
  8. Věnec je nádherný!!! To pozadí pro něj - skvělé!
    Dušičky jsem také nevěděla. A bohužel, jak tak čtu některé blogy, mé srdce krvácí, neboť pravopis nejen velkých písmen činí mnohým blogerkám šííílený problém.... No a pak mohou být obrázky sebekrásnější, blog opouštím a nevracím se, protože se vždycky rozčílím! ..tož stojí mi to za to? :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky dělávám chyby, člověku to ujede. Zase nemám ráda hnidopichy, co kvůli jedné chybce odsoudí jinak pěkný celek. Ale jinak to mám stejně jako Ty. Když je co druhé slovo blbě, tak mi to za ty nervy nestojí.-). P.

      Vymazat
  9. No, tak teda já jsem úplně v šoku - pač jsem opravdu žila v domění, že Vánoce s velkým jsou právě špatně a nutím se všude k tomu malému v - a mám to určitě ještě ze školy. Ale jak vidno, jsem už asi pěkně stará - a mezitím se to zase změnilo. Jdu opravovat. Svícen se ti moc povedl, modrobílé kombinaci to se zeleným jehličím moc sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, když už jsme u toho - "domnění"...:-) Jj, v roce 93 byla pravopisná reforma, kdy se to změnilo na velké písmeno.
      Díky. Jehličí už úspěšně opadalo, baňky zatím drží:-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!