Panelákové blues

sobota 24. srpna 2013
Jak vysvětlit obyvatelům dalších třiadvaceti bytů, že opravdu nechceme meruňkovou, citronovou ani pistáciovou lodžii? Ano, chtěla jsem napsat lodžii, nikoliv zmrzlinu.
Budeme revitalizovat. Zatím vše probíhá relativně v klidu. Ovšem jen co se kdykoliv naťuklo téma "barva", rozhořely se emoce. Hlavně že všichni pořád tvrdí, že barva, to už je jen taková prkotina. No prosim, tak když to není důležité, tak se nehádejte s těmi, kterým na tom dost záleží (se mnou). Jala jsem se tedy v rámci názornosti "narýsovat" náš paneláček a vytvořit několik přijatelných variant...
Vycházela jsem z toho, že vedlejší domy, které jsou k nám přilípnuté, už omalované jsou, tak by to chtělo trochu navazovat... Ať to tu není úplný papouškov... Tudíž cihlová (červená) nebo oranžová... Doplnit něčím tím neutrálním. Tož šedá či béžová.  Hlavně na těch lodžiích!!! Mně osobně se nejvíc líbí kombinace červená - šedá. (No a když už jsem měla ten Photoshop otevřený, tak proč nepopustit uzdu fantazii...)

Vybrali byste si?

Tak bych si to představovala.

Prý máme přinést návrhy, které by se nám nejvíce líbily. Chi. (Ještě by se mi zamlouvaly i bílé puntíky. Úplně to vidím, jak je páni fasádnící umně krouží.)


Mé návrhy se panu předsedovi zdají málo barevné. Tak že by? (Hádejte, které je naše patro.)

10 komentářů:

  1. Kdybych v něm měla bydlet, byla by to ta oranžová se šedou :) Ale jinak jako obrázek u mě vede ten nejbarevnější ... třeba by to rozveselilo i pana předsedu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mu ten barevný raději ani nebudu ukazovat...:-) P.

      Vymazat
  2. Jé, to jsem moc ráda, že jsem našla někoho, kdo tyhle věci taky řeší :)!!! Díky za článek! Mimochodem, Slováci na barevnost fasád dokonce už vypracovali "manuál": http://panelstory.blogspot.cz/2013/03/bratia-krotia-pekne-od-podlahy.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za super odkaz a seznam důvodů. I za barevnou inspiraci. Pokusím se nějak propašovat v domě na nástěnku:-). Řeším to dost. Mrzí mě, kolik lidí estetiku bydlení a vůbec všeho podceňuje... P.

      Vymazat
  3. Mně se líbí ten první, u paneláků zastávám decentní a jemné barvy. :)

    OdpovědětVymazat
  4. U nás na sídlišti bohužel papouškov máme! A dokonce kanárkově žluté chodby. Byla jsem jediná, která chtěla bílou výmalbu na chodbách. Tak jsem aspoň v našem patře rozbila tu velkou ohyzdně žlutou plochu velkými černobílými fotkami. Sídliště opravdu vypadá jak zmrzlinárna-bohužel. Táňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo. To je furt šedá je nudná a bílá je studená... Ale jen díky nim může vyniknout pravá krása barev. Ve všech těch zmrzlinových tónech, jak jste je výstižně nazvala, se z nich stává tak akorát kýčovitá bažina...:-( P.

      Vymazat
  5. Duhová je nej! Ale pro zapadnutí do našeho města se hodí, alespoň podle mne nejvíc ta cihlová s šedou. Těch oranžových je už tam moc. :-) A já tak nemám ráda oranžovou. Ale ráda se zajdu podívat na váš duhový nebo modrý dům. :-) Slušelo by mu to. K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky oranžovou nemusím:-). A taky si myslím, že meruňkové a tak bylo už dost... A máte recht, do města slezanských budov se nejvíc hodí cihlová a šedá;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!