Prázdný talíř

středa 3. července 2013
Když přijede návštěva, nabídnete jí talíř plný něčeho dobrého, abyste ji pohostili... Když ovšem přijede Dasha, nabídnete jí talíř prázdný, aby si ho mohla pomalovat... Je fajn strávit chvíle s někým, kdo rozumí, jaká radost je sehnat ten správný odstín korálků, barevné spony na papíry, rozstříhat časopis na cimprcampr, a vůbec, jaké potěšení je vyrábět cokoliv... Oproti Dašce jsem, co se týče přehledu o různých papírenských udělátkách, naprostý analfabet... Aspoň vím, kam chodit pro radu!
Modrobílá variace, světe div se, tentokrát není moje... Ale jako návrhářky vzorů na porcelán bychom se i uchytily, což?

P.S.: Kdyby mi pořád někde vzadu v hlavě nesvítila kontrolka "od pondělka letní škola", byl by to báječný začátek prázdnin.


12 komentářů:

  1. No to je krása. Ta modrá sad je úžasná.
    měj se fajn Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyřídím Dáši, bude mít radost:-). (Taky se mi moc líbí!) P.

      Vymazat
    2. Děkuju! Taky jsem z ní nadšená! :)

      Vymazat
  2. Modrá je skvělá! Ale bubáci jsou zas takoví milí :-) Čím se dá takhle kreslit po talířích? Nějakými spešl barvičkami?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, barvičky dovezla slečna odbornice:-). Přímo na porcelán. Ale přiznám se, že název si nepamatuju. Na půl hodinky do trouby a je:-). Mám teď nějaké infantilní období...:-)

      Vymazat
    2. Barvičky jsou značka pébeo, vypalovací na porcelán. Třeba tady:http://www.koralek-obchod.cz/eshop/cs/barvy-na-porcelan/porcelain-150-barva-na-porcelan-vypalovaci/barva-na-porcelan-vypalovaci-porcelain-150-barva-cervena-koralova-c-05-objem-45ml-31756.html

      Obvykle je mají ve výtvarných a kreativních potřebách, často i v papírnictví. Kromě těchto velkých lahviček - 45ml dělají i tzv. zkoušecí sadu s lahvičkami 20ml - základní barvy, třeba tady: http://www.nakupniarena.cz/pebeo-barvy-na-porcelan-pebeo-porcelaine-150-discovery-collection-zakladni-sada.htm

      Vymazat
  3. úžasné, krásné, originální, veselé, nádherné, dochází mi adjektiva... :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!