Úplně v prázdninách...

pondělí 17. června 2013
Moc se mi líbí, jak Bára Hrzánová v roli Helenky Součkové v představení Hrdý Budžes říká: "Jsem už úplně ve Vánocích...!" No, tak já už přesně takhle úplně celá v prázdninách... A můžete mi, prosimvás, někdo říct, jak mám teď jako normálně pracovat? Když se mi chce jíst na oběd grilované krevety... Když se mi chce po ránu probouzet při pár tempech v bazénu... Když se mi chce šlápnout do pedálů a nechat se obluzovat vzduchem voňavým po bezu... Když se mi chce z toho bezu dělat limonádu... Když se mi chce péct jahodový koláč... Když se mi chce těšit na dovolenou u moře a plánovat, co všechno nás tam čeká... Když se mi chce vázat letní kytky ze zeleného obilíčka a levandule... Když se mi chce úplně všechno, jen ne psát vysvědčení... Jak to mám jako udělat, no?



11 komentářů:

  1. Tak ty grilované krevety bych si dala taky, meloun jsme právě posvačila :-) Na asi moc neporadím, snad jen že se překonat a napsat to co nejdříve, aby sis potom už mohla jen užívat. A ber jako velkou výhodu, že máš taky prázdniny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. óÓó, to není výhoda, ale absolutní nutnost:-). Každý kdo kdy učil, potvrdí. Nebýt prázdnin, skončím do dvou let v blbinci, opravdu. Děti jsou úžasné, nicméně vysají z člověk každičký kousek energie, který najdou. Krevety a meloun (a ananas), kdykoliv, v jakýchkoliv dávkách:-).

      Vymazat
  2. Och...to je krásy!!! Těch 9 dní už vydržíš:).
    A recept na bezovou limo by nebyl? (Prosím prosím, smutně koukám...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu najít kontakt, tož tu:

      Recept mám od babi Evy...
      5 květů černého bezu, 4 l vody, 400g cukru, 2 citróny, 1 dl osmiprocentního octa
      Vodu převařit a vychladit. Nalít do pětilitrové zavařovačky, přidat čisté květy bezu, cukr, ocet, dobře omyté a odpeckované plátky citronu i s kůrou. Láhev překrýt řídkou tkaninou a nechat v teple stát 9 dní. Každý den lahví několikrát zatřepat. Pak limonádu přecedit přes řídkou tkaninu, nalít do lahví, uzavřít a postavit do studena. Po dvou týdnech je hotovo. Po otevření lahví šumí.
      Na zdraví:-).

      Je tam docela dost cukru, tak příště zkusím nahradit hnědým cukrem, ale tentokrát jsem neměla po ruce. A dělám poprvé, tak nemůžu předpovídat výsledek. A ještě jsem někde četla urychlovací verzi se sypkým droždím, ta je prý do druhého dne.

      Vymazat
  3. Jé jak já si to pamatuju...a dneska, co už nejsem ve školství mi to opravdu chybí...ten "obyčejný" neučitelský život není tak vyčerpávající, ale ani tak nabíjející, není tak inspirativní a vůbec...prostě se mi i po tom "dojíždění" před prázdninami moc stýstká...ale, máte pravdu, kdo nezažil, myslí si, že jde o výhodu, ale jde o nutnost...jenže, myslím, že ve Švédsku mají ještě lepší recept (po 5-ti odučených letech má učitel rok volna!)...krásné těšení se na prázdniny a energicky zvládnuté poslední dny s dětmi...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potřebujem těch pár týdnů (dva měsíce to u nás nejsou), abychom si "ofrkli" a od září mohli zase nadávat, jak to máme těžké a stejně dělat první poslední, protože nás to vlastně baví...:-)
      A někde tam na severu je to i tak, že učitel po dvou či kolika letech jde dělat nějakou jinou práci týkající se jeho oboru a po roce jde zase zpátky učit... To by se mi taky docela líbilo... U toho ročního volna bych měla strach, že už nebudu mít vůli se vrátit:-).
      A díky za přání, ono to těšení je kolikrát lepší, než samotné volno...;-)
      P.

      Vymazat
  4. Udělej to , Peťko, jako můj syn když byl malučký: když mu na talíři něco vyloženě nesedlo, tak to snědl rychle jako první a pak si ty ostatní složky jídla vychutnával :) Prázdiny si učitelé zaslouží - o tom žádná. Mám několik kámošek pančitelek, a kolikrát si říkám, že by mohly jít i na pár týdnů na marodku přes školní rok (jak vypadají a jak se chovají:o))
    Ale jsi mi nadělala chutě s těma krevetkama!... Já ty potfory ze slané vody fest můžu! nom nom...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já téééž, jen kdyby to nebylo tak drahý...
      Prázdniny už potřebuju fest. Klepu si zevnitř kabinetu na dveře, abych mohla jít ven... Místo koně na cvakání chci po kolegyni myš a pak na ni koukám, co mi to nese... Cizí děcka na ulici mě zdraví, mám to v xichtě no...:-)
      (Uděláme nějaký tvořivý dýchánek?:-)
      P.

      Vymazat
    2. :o))))))))))))))))))))) (sorry, míň jsem těch závorek dát nemohla:o)))))))))))))) Vážně potřebuješ vypadnout z ústavu!
      Dýchánek by se mi moooc líbil:) A jaký a kdy a kde?

      Vymazat
  5. Peťulí zrovna jsem ti chtěla napsat o receptík, ale naštěstí jsem koukla výš a našla jsem :) Asi taky vyzkouším, vypadá to lákavě! Píšu sice se zpožděním, prázdniny dávno v plném proudu, ale já se v tu dobu zrovna "flákala" na Švihově :) Tak doufám, že jsi konec roku zdárně přežila a teď si jen užíváš zasloužené volno a sluníčko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užívám, plnými doušky! Je třeba sbírat do zásoby;-). P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!