Narozeninové okno

pondělí 3. června 2013
Tedy ne že bych slavila natolik, že si nic nepamatuji... (Ačkoliv můj fyzický stav by tomu odpovídal...)


Radost mi letos udělalo...
... že někdo poslouchá, když říkám, co bych si přála... od kamarádky jsem dostala naušnice, které jsem už strašně dlouho okukovala... když mi je dávala, rozbrečela jsem se radostí...
... že mi někdo dokáže vybrat překvapení, které mě dostane do kolen... máma přesně ví, čím mi udělat radost... zbožňuju svou novou rychlovarnou porcelánovou konvici...
...že jsem si mohla užít nedělní oběd s těmi, které mám nejraději... že babi s dědou kvůli mě absolvovali dalekou cestu až k nám... a protože nejsem žádný velký slavič (bujaré oslavy, to není nic pro mě), tak pěkně v poklidu, u prostřeného stolu, řízky a kaše a hlavně všichni spolu... to mi stačí ke štěstí...
... že jsem si mohla pořídit svou pravidelnou narozeninovou knižní dávku... letos opět Tučková, poněkud nechronologicky její prvotina - Vyhnání Gerty Schnirch... Tučková je bezpochyby úžasná autorka a i "Gerta" je, stejně jako "Bohyně", vysoce kvalitní čtivo... nicméně, doporučuji číst jen v dobrém duševním rozpoložení... momentálně se prokousávám Slezským románem od Petra Čichoně a ne a ne se chytit...
...že si na mě vzpomněla velká sousta lidí s přáním... DĚKUJI!...

Radost mi neudělalo jen to, že jsem musela na narozeniny do práce, i když byly v sobotu... (Naordinovala jsem si sama sobě kurz pozitivního myšlení. Mám pocit, že si na všechno pořád jen stěžuju. Takže - ano, musela jsem na svou narozeninovou sobotu do práce, ale té radosti, kterou jsem rozdala všem těm šťastným tygříkům a žirafkám a motýlkům, když jsem jim na obličej patlala barvičky...) A hlavně mi neudělalo radost, že mé tělo zase jednou přestává zvládat stav přetížení a uchyluje se k různým nepěkným prostest akcím... (Na tom nic pozitivního nenajdu, sorry Petro...)

21 komentářů:

  1. No teda! Tak všechno NEJ a hlavně zdraví - i to duševní (pro učitelky na prvním místě :o)))
    Je opravdu krásné zjistit, že někdo kolem má uši a ještě k tomu i paměť :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak všechno nej a tady je na místě i obligátní hodně zdraví - žádné klišé, doslova!. A nebujaré oslavy jsou nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou... První fáze byla u běhajícího sushi v Praze a druhá doma nad řízkama. Jídlo vede:-). Díky, potřebuju ho moc! P.

      Vymazat
  3. Peti, jsem to asi prošvihla nebo co! Všechno nej nej nej, a spoustu takových kamarádů, co si pamatujou, rodičů, co nezapomínají, "staroušků", co neváhají za vnučkou přijet kraj světa! Krásné narozeniny! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujiii! A taky spoustu úžasných blogových návštěvníků, kteří neváhají nechat milý vzkaz!:-) P.

      Vymazat
  4. Od blížence - blíženci... krásné narozeniny, hodně energie a zdraví....
    měj se fajn Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Všetko najlepšie k narodeninám, nech je celý ďalší rok plný len pozitívnych dní. Máš to v kuchyni krásne moderné a zároveň útulné. A kde je fotka naušníc? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! O to se přesně snažím - jednoduché, ale ne neosobní:-). Vyfotila bych, ale není světlo, fotky nestojí za nic... P.

      Vymazat
  6. Rodina, pohoda, klid - narozeninová oslava, jak má být:) Taky gratuluju a přeju hlavně to zdraví ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby nepřišlo i bolení v krku a zádech, tak by to byla naprostá idylka:-))). Díky moc! P.

      Vymazat
  7. Všechno nejlepší i když opožděně!!! Nebyla nálada na blogy... ale už je lépe... doufám,že i zdravíčko se Ti zlepšilo :-) A ta konvice, ta nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jak bude sluníčko, všecko bude lepší;-). P.

      Vymazat
  8. Dodatečně přeju všecko dobré, ať ten život odsejpá pořád tak svižně a barevně a mile a útulně, prostě... po oringlovsku:o) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Jani! Kéž by můj skutečný život byl vždy jen tak idylický jako ten blogový;-). To bych si přála!:-) P.

      Vymazat
  9. Moc se mi Váš blog líbí. K.Tučková je spisovatelka nadaná, s neotřelými nápady námětů a skvěle vystaví děj. Marca, s láskou k modré:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!