Bedna

neděle 26. května 2013
Restaurátor ze mě nebude... Stolek, ten chudák dopadl děsně, budu ho muset znova obrousit a natřít. Ono se řekne, stačí vzít štětku a natírat. Jenže ono si to pak neschne nebo se nadělají kapky, varhánky...  Starý vojenský kufr naštěstí skončil lépe. Ještě chybí drobné dodělávky, ale ty už zvládnu přímo na lodžii. Nemůžu se dočkat, až si truhlici převezu domů. Kdybych napustila její vnitřek přípravkem proti plísním a natřela okraje víka uvnitř, jak mám v plánu, musela bych čekat do další návštěvy rodného města... A to už bych asi nevydržela.
Jak si představujete neděli? Já jako procházku po zahradě mokrou trávou za zvuku kostelních zvonů... Na oběd pečené kuře s bramborovou kaší a jablečným kompotem... A jako kytku kopretin do vázy. Dnes byla moc pěkná neděle...



10 komentářů:

  1. Přesně takovou neděli si představuju taky..ta dnešní-procházka mokrou trávou se sekačkou,k obědu kuře a kytice kopretin z vedlejší louky:))
    PS: V pátek jsem dorestaurovala a nově přetřela starou, 6x natíranou,oprýskanou polici na hrnky..a dnes už slavnostně visí-takže mi mluvíte z duše-ve všem:)
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme se příkladně sešly;-). A co máte v plánu příští neděli? Abychom se jako sladily...:-))). P.

      Vymazat
    2. Co vařit ještě nevím:) ale mám nachystané na přiťukání-vedle police-krémové rámečky s černobílýma fotkama...leží tu už několik dnů na hromádce a nikdo se k tomu nemá-asi to vypadá na neděli:)P.

      Vymazat
    3. Vidím to na další nedělní klasiku - řízky s brkaší:-). A taky bych něco zase "opravovala", ale poněvadž ty řízky budu chystat pro celou rodinu, tak asi nebude kdy...:-). Budou někde fotky?

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky!!! Má to své mouchy, ale na první pokus se to dá... Každopádně Tvému umu se to nevyrovná a je opravdu hrozné, že si ho někdo přivlastňuje jen tak:-(. P.

      Vymazat
  3. To je nádhera, taky se mi to líbí! I ta představa ideální neděle:) Jen kdyby pořád tolik nepršelo, začínám z toho mít depresi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás výjimečně neleje, jinak tu bývá většinou nejhnusněji v republice... Nicméně když jsem vyšla odpo ven z práce, dost jsem uvažovala, že zas vytáhnu zimní kabát, uaaa! A díky! P.

      Vymazat
  4. Natírání je prima :) Sem tam nějaká "nedokonalost"...pche... Já tyhle nedokonalosti vydávám za umělecký záměr a basta! :o))
    Tu neděli jsi popsala moc krásně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Leni, některé nedokonalosti za umělecký záměr opravdu vydávat nelze:-D. Ale bedna je super, už je na lodžii - zatím jediná pěkná věc. P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!