Papírofil

neděle 18. listopadu 2012
Projít kolem trafiky, knihkupectví, nedejbože papírnictví a aspoň tam nos nestrčit, nadlidský úkol... Chápu, jaká muka prožívají lidé se závislostí... Vím, co se děje naší mrouskající kočce, která nás už víc jak týden terorizuje ve dne v noci neustálým "zpíváním"... Vůně papíru je pro mě prostě neodolatelná, šustění stránek návykové, touha po nových knihách nezvladatelná. Nákup papírů a výtvarných hejblátek si odůvodnit dokážu, přece jen je potřebuju k "práci". Fetiš v podobě čerstvého časopisu si taky jednou, dvakrát měsíčce dopřeju... No a knihkupectví beru útokem aspoň kdykoliv je potřeba pořídit nějaký dárek...
Poslední týdny jsou náročné, velmi. Tak jsem si tentokrát povolila nadměrnou dávku dopingu. Nejen že jsem v pátek strávila minimálně dvě hodiny ve velkoskladu papíru, ale také jsem neteřinkám pořídila báječné ježíškovské dárky - "Domalovánky" a "Moje rodinné album". Domalovánky jsem vyhlížela už dlouho, jsou v nich skvělé kresby, obrázky, náčrtky, které mají děti za úkol dotvářet, dokreslovat, vybarvovat, vymýšlet vlastní motivy... "Moje rodinné album" bylo sázkou na jistotu. Od jeho autorky mám doma "Můj prázdninový deník", kterým jsem  byla na první nahlédnutí okouzlena, když jsem ho objevila na jednom knižním veletrhu. A ani nová knížečka nezklamala. Moc se mi líbí výtvarné zpracování. A vůbec celý nápad - poznat svou rodinu. Jaký je tvůj táta? Jaká je tvá máma? Nakresli pokoj, kde spáváš u babička a dědy... Udělej si rodokmen... Pátrání po kořenech, zájem o nejbližší - věci, které by se v dětech měly probouzet od mala...
Časopis MARIANNE BYDLENÍ vyhlížím pravidelně začítkem každého měsíce. Měla jsem i předplatné, ale jít si  ulovit  nové číslo do trafiky, třeba před cestou vlakem, a pak ho zhltnout s kelímkem "coffee to go", to mi dělá radost dvojnásobnou a ráda se pro ni vzdám i slevy a jiných výhod. Vánoční číslo je fajn. Baňky z novin zkusíme s děckama ve škole. A tipů na dárky není nikdy dost... Třeba "krajkovaný" podnos na sladkosti ze strany 90, hmmm....Venkov a styl mě v trafice mile překvapil. To že má vyjít jsem nevědela. Stejně jako letní verze je i zimní na krásném papíře (zase ten papír...) a plná milých témat. Roubenky, tradice, věci znovuobjevené, to je moje... Prostírání stolu na modrém kostkovaném ubrusu, neskutečné!
Jdu si listovat... (Jo a jedno vydání Domalovánek i "alba" jsem vnutila Ježíškovi i pro mě, hi hi...)
 

 
 

4 komentáře:

  1. Venkov a styl jsem si koupila po jedné pracovní dvanáctihodinovce, která mě fakt vyřídila a potřebovala jsem potěšit něčím pěkným. A domalovánky míří na seznam knížek, které se mi líbí. Je čím dál delší a v rozpočtu na knížky zatím nezbývá.:( Snad časem.
    Mám to stejně. Papírnictví, knihkupectví a pěkný dárkový obchod s keramikou a rukodělnou výrobou = zaručená radost.

    OdpovědětVymazat
  2. Plně chápu, mám to stejně.
    Dřív jsem do trafiky chodila na lov časopisů o módě, co jsem matka kupuju ty o rodičovství a na bydlení se raději nedívám (čeká nás stěhování z mini-pidi bytu) - neodolala bych.
    Projít kolem knihkupectví je nadlidský výkon stále, jen svou vášeň pro knihy přesunuji na syna. Takže momentálně žijeme v záplavě dětských knih a syn je miluje. Stále dokola říkáme názvy věcí/zvířat a on je ukazuje ... čteme pohádky (které taky miluju) a užíváme si to, snad se téhle závislosti nezbavím :-)
    Krásný den...
    P.S.:To album nám taky přinese Ježíšek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úžasné, určitě se vám bude líbit. Já taky zbožňuju dětské knihy, hlavně jejich výtvarnou stránku. Děti zatím nemám, tak si kup vždycky zdůvodním jakože je potřebuju do práce:-). Hezké svátky s knihou! P.

      Vymazat

Děkuji za komentář!