Workshop serigrafie 2012

středa 3. října 2012
Tak se mi splnilo jedno mé letošní obrovské přání. Strávila jsem čtyři dny v tiskařské dílně, omámená tvůrčím ovzduším a ředidlovými výpary, absolutně nadšená a šťastná... Krom toho, že jsem osobně poznala některé milé dámy (lindart, em.en. a SvatavaJ ), jejichž tvorbu jsem přes internet už nějakou tu dobu pozorovala a obdivovala, jsem taky konečně pochopila, jak že ten sítotisk funguje a co všechno se s ním dá vykouzlit. Po pracovním tempu "od devíti do devíti" jsem pravidelně usínala už u velmi pozdních večeří (omlouvám se těm, kteří mi v tu dobu něco sdělovali, asi si to budem muset zopakovat...) , ale unavená jsem byla úplně jinak, než po "osmihodinovce" v práci. A to mám své povolání občas i docela ráda.  Ráno se mi vstávalo tak krásně. S kamarádkou Barunkou jsme ještě pomalu se zavřenýma očima sotva po probuzení zapáleně švitořily a zapisovaly přívaly nápadů, to aby bylo za horších časů z čeho čerpat. Když jsem se pak vzbudila v pondělí a po několika vteřinách ranního zmatení, kde že to vlastně jsem, jsem si uvědomila, že nepofrčím do dílny, ale do kabinetu, jsem dostala od reality takovou facku, že to až pěkné nebylo. Mé srdce tluče pro barvy, je to tak... Ale něco se jíst musí. Příští rok znova, rozhodně!

Jo a ještě jedno velké díky pánům tiskařům, kteří uměli vyřešit absolutně každý problém a kteří byli vždy milí a ochotní, i když kvůli nám museli tvrdnout o prodlouženém víkendu dvanáct hodin denně v práci...

A taky díky Sítotiskovému svazu ČR a lidem z něj, že workshop každý rok (a doufám, že i ten příští!) organizují...

Pár fotek z procesu, které mi poskytla jedna z účastnic Svatka. Díky Svati!







A tady výsledky čtyřdenního tvůrčího zápalu...






8 komentářů:

  1. Peti, ty kočičandy v srdceti nemají chybu. Jsem se zamilovala, asi. A prdlý vánoční andílek je celý oringličkovský. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, vyřídím kočičkám:-) Oringličkovský, to je milé:-) Díky Daši!

      Vymazat
  2. ó, to vánoční přání je super. taky už začínám přemýšlet, co letos stvořím... hezký víkend.s.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak, úplně chápu to pondělní probuzení... I když dodnes nevím, jak se dělá sítotisk :)) Hlavně, že jsi si užila, nabila se, něco se přiučila... No, vo tom to je, co si budem povídat..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Soni, díky! Přeji spoustu vánočních nápadů;-)
    Leni, je, máš pravdu. Už teď se těším na příští rok...

    OdpovědětVymazat
  5. Na workshop jedu na 2 dny, tak děkuji za informace o průběhu akce a za nápady:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!