Malé velké kovové radosti

čtvrtek 15. března 2012
Už je to tu definitivně doma. V kuchyni ledasco odvařeno, oblíbená místa ustálena... Mám radost, že se nám, i když pomalu, daří odstraňovat nedodělávky, které se před nastěhováním nestihly... Měla jsem trochu strach, že nás některá provizoria budou strašit ještě pěkně dlouho, když se nezlikvidovala hned, jako třeba hnusné panelákové dveře (jedny bohužel ještě zůstaly, ach jo...) nebo "husí krk" od digestoře. To bych ale nesměla mít tak úžasného a akčního muže (šplhám, šplhám...), který všechny mé povzdechy vždycky statečně vyslechne a pak koná... Takže máme báječný nový nerezový "komín" v kuchyni aneb velmi vzhlednou "flignu na oko"... A taky namontované kliky, které obyč dveře z marketu povýšily minimálně o tři třídy. A hurááá, už se mi všude po bytě neválí časopisy a letáky, protože mám co? Stojan, juch!
A co náš čeká včil? Pevně věřím, že šikovný pan instalatér vyřeší prapodivně pokroucený odtok z umyvadla a odpadkový koš se bude moct tedy konečně ubytovat na své místo pod dřez a na tom místě, které zabírá teď (a které je už velmi apartně označkované krví z kapra, olejem z rybiček i černým čajem), snad konečně vznikne prostor pro odpočívací koutek v kuchyni. Tedy zátiší s nějakou tou repasovanou židlí (bazaryyyy a natírááát), nad kterou si pověsím nádherný obraz, který jsem dostala od mámy za promoce... Krásně si to maluju, což? A to nemluvím o plánech, které mám s lodžií... (asi bych sem měla hodit číslo účtu a vyhlásit sbírku....) Taky doufám, že se mi konečně podaří přemluvit kamarádku, aby mi přečalounila příšerné rezavé vchodové dveře (máme moc šikovné přátele, bohužel dost vytížené...) A ještě by to chtělo konečně pověsit záclony do ložnice... A ještě... a ještě... a ještě... Však to znáte.





14 komentářů:

  1. Že zdravím šikulu manžela! :o) Ten "kouřovod" nemá chybu - moc pěkně uděláno, krásná kuchyň - ať se Vám krásně vaří!
    Jen jednu malinkou praktickou poznámečku - bacha na varnou konvici pod skříňkou - pára a lepený korpus = odlepené lamino...
    A ty parkety...Jéé...ty jsou krásné...

    OdpovědětVymazat
  2. Leni děkuji za praktickou radu, to mě třeba vůbec nenapadlo:-) A děkuji i za milá slova, z kuchyně mám obrovskou radost, i z parket (když si vzpomenu na původní stav)...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ori, fakt super :)! a napadlo mě totéž jako Lenku :-D - bacha na konvici, prohodit s toustovačem a vysunout do prostoru :). Nás nedodělávky stále straší, nejsme tak šikovní. Moc se mi líbí ty obrazy. Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, to je vidět, že moji praktickou stránku opět přehlušila ta estetická:-) Toustovač vypadá líp, tak šup s ním dopředu:-))) (Další motivace, proč si koupit vysněnou konvici...:-)) Taky máte, Leni, domeček, to je větší sousto;-) A díky.

    OdpovědětVymazat
  5. ...a jaká je ta vysněná? já bych ráda varnou porculánovou :)), ale má menší objem... My máme jen pidi domek, skoro jako byt :-D. Ale teď je nájezd na zahradu.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky pokukuju po jedné porcelánové cibulákové rychlovarce, ale momentálně vítězí asi tahle: http://www.kenwood.cz/kenwood-skm030 To je jedno, ale pořád domek:-) A hlavně ta zahrada, to je to! A černobílý ňufíci;-)

    OdpovědětVymazat
  7. To ještě a ještě a ještě moc dobře znám. Je to ale pořádný hnací motor, že? Modrobílošedá kombinace bytečku je opravdu překrásná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je! Ale jen tehdy, když to fakt "jede". Jakmile se postup zasekne, tak je to spíš frustrující:-) Díky.

      Vymazat
  8. Peťko, vidím, že si jdeš za svým vysněným bytečkem za pomoci šikovného muže ... držím vám palce, aby se vám zde DOBŘE ŽILO!!!
    Jana

    OdpovědětVymazat
  9. Júúúú, máme ty samé dveře i kliky! Stojan na časopisy tiše závidím... taky by se mi podobný hodil.
    Jinak krásný blog, jste šikovná, tvořivá, vkusná ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko stojan je z Ikei za pár korun, takže vůbec není nedostupný;-) A děkuju moc, mám z pochvaly velkou radost!

      Vymazat
  10. Máte prostě úžasný vkus a nádherný byt!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, jaktože jsem tak milý vzkaz přehlédla? Děkuju moc!!!

      Vymazat

Děkuji za komentář!