Věnečkový rok v Roubence

neděle 3. prosince 2023

To byl ale krásný věnečkový rok v Roubence! Moci si půjčit tento nádherný prostor a tvořit v něm, to není vůbec samozřejmost, a já si to moc dobře uvědomuju, a vážím si toho... Ba co víc, poštěstilo se to mně i kurzistkám letos hned třikrát. Naposledy tuto středu na adventní vlně... Vlastně nevím, jestli se mi některý rok povedlo uspořádat kurz v každém ročním období, a letos jo. Jen v létě jsem si "odskočila" do rymického skanzenu, kde to bylo teda taky fantastické, a jinak jsme pokaždé motaly v této nádherné chaloupce. (Myslím, že mají ještě volný silvestrovký termín, však mrkněte...) 

Poslední týdny byly pracovně náročné, a ten uplynulý byl dovršením toho všeho, a já pociťuju obrovskou radost i vděk, že jsem to, myslím, všechno zvládla, a především i v požadované kvalitě. Moci se zastavit, vychutnávat si ranní kafe a kochat se mihotáním svíček, a při tom nechat doznívat ty krásné a radostné okamžiky, ach... A ještě ta pohádková kulisa za okny. Dneska se asi rozpustím... (A když napíšu, že jsme včera měli na oslavě řízky a salát, budete mi tu idylku vůbec věřit?)

Není to tak, že bych měla prosinec už úplně volný, ale čeká mě práce tak akorát, abych nemusela bláznit, a zároveň stíhala i užívat adventu a věnovat se domovu a milovaným. Co se týká věnců, jsem tentokrát kovářova kobyla. Máme tady na stole svícen, co vidíte na fotkách, jako úplně bez věnečku bych byla smutná, ale třeba lodžie na svoje chrostíčko a světýlka teprve čeká. Ono je to totiž vždycky něco za něco, a tak ač jsem tempo uplynulých týdnů zvládla, poněkud to odnesla moje záda... Tak až se zase trochu oklepu a vzpamatuju, načančám to tady i nám. Raději pozdě a s radostí, než na sílu hned. Jsem šťastná, že zakázkové věnce jsem stihla včas, aby vás mohly těšit už tento víkend...

Taky mě těší, že jsem letos víceméně vyprodala tištěná přání, cedulky, a prostě věci, co jsem měla připravené na trh. Nejvíc mě potěšil zájem o černobílé fotografie v rámečcích... Těch pár zbylých kousků, co mi tu zůstaly, uložím a nechám klidně na příští rok. Jenom co bych byla ráda, kdyby se z pochopitelných důvodů doprodalo, je posledních sedm kusů kalendáře. (*KALENDÁŘE JSOU VYPRODANÉ.*) Na fotkách vidíte snímek i básničku, které vznikly vloni touto dobou, a inspirovaly mě k vytvoření celého cyklu. Tak pokud patříte taky k obdivovatelům české krajiny a rádi v ní hledáte stopy starých časů, a těšilo by vás, kdyby vás příštím rokem provázely moje fotky, obrázky i texty, jeden kalendář stojí 550 Kč a je formátu A4. Po splnění kalendářové funkce můžete jednotlivé grafiky vystříhat a použít do rámečků... V jiné formě nebudou, historka o smazaném souboru s celou kalendářovou složkou je známá a trvalá... O to víc si zachovaného kalendáře vážím.

Závěrem mého dnešního elaborátu bych ráda z celého srdce poděkovala za projevenou přízeň. Za každou jednu zakázku, větší i měnší, objednávku, účast na workshopu, zkrátka za to, že mi i v dnešní ne příliš stabilní době dáváte naději, že ten svůj malý milovaný tvůrčí "byznys" budu moci i nadále provozovat. Jsem tolik vděčná.














Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!